Коментари - Бил Гейтс разработва нов вид ядрен реактор | IT.dir.bg
назад

Бил Гейтс разработва нов вид ядрен реактор

Един от най-богатите хора в света, съоснователят на компанията Microsoft Бил Гейтс потвърди, че обсъжда с Китай съвместна разработка на нов и по-сигурен вид ядрен реактор, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Бил Гейтс разработва нов вид ядрен реактор | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хи мунчо не случаино си се крастил мунч много си прост братле *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Какъв Ив. Костоф, какви ти 5 лева? Ядрената (уранова, плутониева и т.н.) енергетика няма голямо бъдеще, само временно! Бъдеще има ТЕРМОядрената енергетика, тази основаваща се на СИТЕЗА, а не на РАЗПАДАНЕТО, на ядрата на леките елементи в по-тежки, при това при значително по-ниски температури (т.н. студена термоядрена реакция). Това е бъдещето и за това работят учените от много страни. А Бил Гейтс плаща и затова поръчва музиката! Ядрена реакция с обеднен уран -мижи да те лажем!

Бил Гейтс слага коня пред каруцата. Той си мисли това му е ИБМ - ще ги надхитри да им гушне DOS a , ще го омаца с боя и ето ти Windows. Немците като направили автомобила Янките се чудели къде се впряга коня , а Испанците и Италианците тичали с кръстове по улиците и гонели дявола. Няма ли да свети много земята в Космоса от емисията на електрони. Като минем в 4D дали ще е необходимо това. И кой има ин

Тутанкамон_е, Били инвестира в наука и технологии. Това го е казвал, доказвал и пак го прави. Ти явно не можеш да оцениш, направеното от него до какви промени е довело света. Не оценявай човека, той е много повиско, далче и напред от теб. Не прилича на обикновен човек, освен ако не е българин да се изказва злобно и негативно срещу Бил Гейтс. Сигурно има кусури, меркантилност и какво ли още не. Но постигнатото от него е революция в ИТ. Потребителите имаха нужда и той им я задоволи. Става дума за милиони потребители ... :) - на техните си езици да правят едно и също нещо :)

И каква полза от това! Да сме станали по - човечни или по-щастливи! Колкото по-вече се развива науката все по голяма част от хората отиват на бунището! Щял да прави евтин ядрен реактор. СМЕХХ ! Това го е направил колегата още преди 10 години, ама не го пускат да види бял свят! Не отричам заслугите му на квалифициран крадец в областта на софтуера и се старая да го догоня поне в частта да не платя нито стотинка за нито един негов продукт!

Идеята е чудесна! Ще правим мнооого ток за да може компютрите да работят и понеже те топлят няма да пускаме печките вкъщи... Природата да си гледа работата. Ако иска да спрем да правим ток и да ни е кеф трябва температурата на въздуха да стане постоянна около 25 градуса да не ни е студено. А освен всички тия глупости се моля реактора или уредите свързани с него да не работя на windows понеже тогава китайския народ е пред изчезване :-D

Колко много си проЗ .... чак прелива от теб и се стича по форума :( За останалите четящи тук - според мен ще става интересно :)

Хората правят 4то поколение реактор който може да работи с уран като този добиван и обработван в България без да е необходимо да го разхождаме до Русия САЩ франция или друга страна , директно си го копаме и ползваме (след завода за преработка на рудата де който затворихме) ,а ние юруш да правим Белене с реактори 2ро поколение и да се обвързваме с доставки на гориво ОЩЕ от Русия ! Не стига че газа и петрола от там идват ами и урана ! А УРАН ПОНЕ В БЪЛГАРИЯ ИМА!!!

Не знам за вас, ламета - революционери, но аз син екран на Windows съм виждал преди няколко години, а съм компютърджия и по цял ден се занимавам с компютри работещи под WINDOWS (но маркови) :) В 99 процента от случаите син екран се появява от - скапан хардуер, скапани драйвери на производител, бъгав софтуер.

Прав си - и аз мога да кажа същото. Мога и да добавя, че "железният" Linux ми е блокирал тотално не веднъж при положение, че не го ползвам постоянно. Сигурно при него оправданието е с хардуера, а ако е Windows - само самият Windows може да е грешката.

Това е добра идея за реализиране. Японците и те имат разработка за реактор, който може да работи 50-60 године с едно зареждане. Ядрената енергетика е от хиляди години. Не мога да си спомня къде откриха такъв реактор и се чудиха, кой го е построил и какво е станало преди хиляди години. Доста трябва да се замислим върху този факт.

А природата ? А Костов ?

ХАХАХАХХ Костоф и Дянкоф избиха и динозаврите :) :) :)

Ти знаеш ли какво е това MacOS :-) ? Или просто се правиш на умник и спамиш тука :-) ???

Ядрената енергия към момента е най-чистата и безопасна енергия. При производството на останалите видове енергия умират повече хора. Потърсете статията на Йордан Янков "Радиационен страх" (знаете как се търси в Гугъл, нали?). Цитат от статията: "Средно за 1 произведен TWh (тераватчас) енергия смъртните случаи при въглищата са 161 (26% от световната енергия), при петрола 36 (36% от световната енергия), при природния газ 4 (21% от световната енергия), при биомасата 12, при слънчевата 0.44% (0.1% от световната енергия), при вятърната 0.1% (1% от световната енергия), при водните централи 1.4 (2.1% от световната енергия), а при ядрената са едва 0.015% при 5.9% дял от произведената световната енергия."

а при авария след едно от тези енергодобивни способа ? Къде има най много жертви ? и фин загуби ? Нека да не забравяме и инвест. момента. С този си пост искам само да отворя гледната точка а не да е измествам само в отделни фрагметни.

ТЕЦ-овете и без авария отделят многократно повече отрови (вкл и радиоактивни материали). За изработката на 'фотоволтаиците' се изразходват или използват също отровни вещества и материали. Вятърните мелници също не стават за всяко място. Човекът е прав...

dell, в района на Чернобил има хора, никога ненапускали селцата си. Живи и здрави са и до днес. Има много авиационни катастрофи, но самолета е най-безопасния транспорт. Трябва просто да се слушат ИНЖЕНЕРИТЕ. И да се повишава безопасността. Това е.

В повечето случаи проблемите с уиндоса са заради задклавиатурното устройство. Който не е работил сериозно с другите операционни системи, той не може да оцени предимствата му. В крайна сметка всяка OS си има ниша.

ей уникални тъпаци има на тоя свят.

След кенефа без вода, ядрен реактор без уран.

Дай пак че не разбрах ( или мак си виждал само на каринка или трябва да станеш поне на 6 годинки за да го ползваш).

Бил Гейтс говори по темата още преди 2 години пред ТЕД. Видеото го има в интернет. Тогава бяха само планове - дано идеята му се реализира. Неговата централа ще ползва отпадачния продукт на сегашните ядрени централи и ще работи до 100 години с едно зареждане!

Ти къде си виждал Mac OS използвана за нещо повече от настолен компютър ?

Дано няма качеството на Уиндоусите :) А сега сериозно: Бил Гейтс е голям човек. Има разлика м/у голям мозък и голям човек. БГ е второто. Като ни прибира парите, поне не ги задържа за себе си, а прави с тях нещо хубаво .. много хубави неща за света. Да е жив и здрав!

За съжаление малко хора осъзнават това. Повечето хора не могат да разберат как е възможно някой да дава парите си не за да печели от тях, а за да направи света по-добро място за живеене, да подобри живота на другите хора.

Малко го осъзнават, защото още по-малко го правят. Затова не хваща вяра.

С колко ли прозореца ще да е този реактор? И дали като влезеш и излезеш и всичко ще е наред?

Ако този реактор има надежността на WINDOWS....

Увлез - излез! Запали реакторо! Update it! и т.н.

Ако крашне, няма да се оправи с рестарт, вервайте ми.

само да не се налага да рестартираме реакторa като излезе синия екран :D

Баламосват го човека да му точат парите.

той да не е прост кат тебе

ей т'ва е умник и тарикат не като нас форумни умници :)

Тарикат не е, но че е умен спор няма.