Коментари - Корабът за МКС ще бъде заменен с нов | IT.dir.bg
назад

Корабът за МКС ще бъде заменен с нов

Пилотираният космическият кораб "Союз ТМА-04М", който трябваше да полети за Международната космическа станция (МКС), ще бъде заменен с нов.

Обратно в новината

Коментари - Корабът за МКС ще бъде заменен с нов | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Квото и да плюете по руснаците, те в момента са единствената държава способна да прати човек в космоса. Тва е един простичък факт. Няма друга държава в света в момента която може да изпрати човек.

Китай е другата страна ,която може да праща космонавти,но не и до станцията.

Китай може да прати космонавти,но не и към станцията за сега,защото космическият им кораб не е конструиран в съответствие с конструкцията на станцията.

Космическят им кораб не може засега де се скачва с нищо

КГБ, трябва да си много способен за да напишеш толкова много глупости на толкова малко място. Да, руснаците имат проблеми с космическата си програма, но това въобще не означава, че екипажите са им пияндурници, паплач или каквото и друго да е било. Американците не малко проблеми преживяха. Две совалки им изгърмяха в атмосферата, но никой не е тръгнал да им вика некадърници или пияндурници.

По-точно с много промит от чалга, CNN и FOX NEWS мозък. А колкото до руснаците, почти няма откритие, в което да не участава руснак, но за съжаление голяма част от откритията им са само във фундаменталната област, а практическото приложение не се вижда, където американци и японци са най-силни. Но пък с елементарни неща могат да провалят най-прехвалените програми, например STELT-a, който беше свален в Югослваия. И докато имаше някакво съмнение за прихванатия от Иран с тяхната установка 1Л222 "Автобаза" най-модерен безпилотен самомлет RQ-170 Sentinel ( а това е едно от най-силните оръжия на САЩ), то явно наистина действа, защото вчера се е разбил поради "операторска грешка" най-модерният израелски безпилотен самолет Eitan.

ало, ти какво построи та тръгна да нареждаш руснаците ???? или ти летиш в космоса преди тях ???

Горките американци - да не сме им на мястото в тоя руски бидон, който не става дори за кисело зеле. Напълно подкрепям KGB! Много правилно им го казваш. Интересното е, че тука всичките, защитаващи руската паплач, са тотално незапознати с астронавтиката индивиди. Да си привърженик на руската сган - тъжно е ...

Ти комплекси за малоценност ли имаш :-)

Не, говоря обективни истини, които вие не можете да хванете с главичките си! :) Така така, докато не виждате по далеч от носа си, ще има русофили. После естественият отбор ще си каже думата.

Що ли американците не ползват свой си бидон?

Wisemen, виж в англо-българския точното значение на избрания от теб ник-нейм: ти не принадлежиш към тази категория хора, надявам се, даваш си сметка за това. То бива политизиране, бате, ама чак пък като твоето... Лошото е, че смяташ, че това ти дава право да се изявяваш във форумите без на практика да си запознат с детайлите по коментираните от теб теми: важното е да си стъпил на политически правилна (според теб) платформа. Дерзай! Но не ни се навирай в очите - избери си друг начин на изява, защото си просто досаден. Извинявай!

Тихо, Краско, тихо:) Забавно е да се гледат жалки напъни на кланящи се на руската немощ :)

Поредният гаф на колхозниците от Подмосковието. Щото само такива екземпляри останаха да работят по руската космическа програма - всичко по-свястно отдавна емигрира в САЩ, Зап. Европа и Израел. Къде за повече пари, къде от непоносимост към болшевизма. За щастие гафът е открит на земята. а не в орбита, както при апарата за Марс. Това съвсем не означава че и в орбита няма да стане някой гаф. И как да бъде иначе, когато екипът се състои оъ полуграмотни инженери, работници-пияндури и партийни секретари от съветско време, дето се изживяват като менидъри. Резултатът е плачевен и няма как да бъде иначе. Е, да пожелаем успех на мисията - горките американци, те като видят с каква първобитна техника от зората на космонавтиката ще ги приземяват десет пъти ще напълнят гащите.

КейДжи......., а "горките американци" защо не си летят с някой техен "второбитен" кораб? Май не се опитваш да мислиш много?!!

само за да литнеш в космоса се изисква огромен технически и интелектуален ресурс, какво да говориме за строене на космическа станция, а според тебе случайно ли е, че американците искаха основния модул на МКС да е построен от руснаците

Това е пък едно доказателство, че руснаците работят перфектно. Преди да се е включил оплюващия екип начело с KGB, да споменем, кой в момента изнася тежеста на това да потдържа една прекрасна научна станция жива, като тя всъщност е конструирана от руски екип. Супер е че Союз все още елети, защото иначе с Колумбия или Чаланджер щяха да поизгоряд още няколко дузини космонавти.

Мда, в действителност руснаците имат много по-малко загинали космонавти спрямо американците. Вярно, имало е инциденти. Взривили са се няколко ракети, десетки са загинали. Но по време на полет загиналите са по-малко.