Коментари - Nokia 808 изуми с 41-мегапикселова камера | IT.dir.bg
назад

Nokia 808 изуми с 41-мегапикселова камера

Nokia изуми публиката на Световния мобилен конгрес в Барселона, показвайки смартфон с 41-мегапикселова камера PureView. Новият модел 808 работи под управление на операционна система Nokia Belle, известна преди като Symbian.

Обратно в новината

Коментари - Nokia 808 изуми с 41-мегапикселова камера | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поредната абсолютно ненужна тъпотия на умиращата Нокиа.

1chovek

Всичко над 5 мегапиксела за мобилен телефон е абсолютно ненужна изгъ...ца. Тези миниатюрни и калпави обективчета не могат да поемат повече. Независимо колко мегапиксела е сензора, когато обектива не може оптически да осигури такова качество не само, че няма да има ефект, а може дори да се получи дефект (качеството да се влоши). Абсолютно търговски трикове са това и нямат нищо общо с фотографията. А това за интерполираните пиксели е супер тъпотия, от която освен изображението да стане мътно и да загуби от остротата си, друго не може да се очаква.

Прав си , че е изгъзица , прав си и че качеството се влошава , но причината не е само в обектива , а и в сензора . Натъпкването на толкова пиксели върху малките сензори , които имат телефоните няма как да направи качествена снимка . Но и с този или без този трик , Нокиа няма да се върне на мястото , на което беше преди .

Крокодил

Хм, в нета има снимки правени с тоя телефон...искам да ти кажа че някои DSLR фотоапарати не могат да изкарат такова качество и детайл. Идеята е че като се комбинират пикселите и се получи изображение с примерно 7Мпикс, качеството е убийствено!

450 евро, а в България минимум хилядарка в левове.