Коментари - Облакът ще осигури 14 милиона работни места | IT.dir.bg
назад

Облакът ще осигури 14 милиона работни места

Индустрията на облачните услуги ще осигури 14 милиона работни места по целия свят към 2015 г., сочи нов доклад на IDC. В момента около 6,7 милиона души са ангажирани с облака.

Обратно в новината

Коментари - Облакът ще осигури 14 милиона работни места | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Елементарните изчисления върху данните от статията показват, че в Облака: - заети към момента са 6.7 млн. души. - в Китай ще бъдат заети още 4.6 млн. - в Индия ще бъдат заети още 2.1 млн. Което прави 13.4 млн. Тоест за целия останал свят /включително в БГ/ се очаква допълнителна заетост на общо 0.6 млн. души. Какви специалисти обаче трябва да са те - не е ясно. Защото Облакът, освен високотехнологична, има още и лицензионна и търговска и административна части. И превид очакванията за Китай и Индия, където високотехнологично и евтино вървят ръка за ръка, то тези 0.6 млн. души /в световен мащаб/ вероятно ще покриват всичко извън технологичната част на Облака.

Щом Облакът ще осигури толкова, смятайте Слънцето колко повече ще осигури...!

А колко ли ще унищожи?

Абе господа редактори на IT секцията, вие наясно ли сте за кой облак се говори в статията. Да не вземете да се набутате в някой кумулонимбус утре и после да ни убеждавате, колко е приятно и интересно вътре....

Облака според мен е място в интернет сървъри и подобни а не на компютъра и на харда, услуги които предлагат софтуер без да имаш инсталиран, приложения , джажи, игри и др.

Става дума за мента и мастика. Да го заоблачим както се казва.

индия, китай и т. н. и накрая като изядем всичкия петрол, изцепим и гори и риба в океаните и тревата ще се изпасе и пак ще си пишете за плямпане в пластмасовите кутийки и видийца и нз си кво. нещата от 50 години не са мръднали само глупаци си мислят, че цялата технолгия е нещо велико, само води до очоизвадния финал

Къв е тоя облак?

50% мента и 50% мастика

нищо не разбрах....!? Къв е тоя облак, за какво става въпрос...?

Работа за метеоролози...

14 милиона в свят от над 5 милиарда май е почти нищо.

7 милярда

и само дето онзи ден имаше новина, че ще са 250 хиляди работни места ?!

инфлация бе брат ;)

само дето идеята на облака е да намали работната ръка като цяло..

Напълно правилно. Облакът ще доведе до автоматизиране на процеси, които сега се outsource-ват към евтини дестинации като Китай и Индия. Ще има закриване на огромно количество работни места и откриването на още по-малко нови такива. Не знам на какво е базирана тази новина.

Аман от некадърни журналисти, слаби преводачи!!! И веднага заплювците хапват мухите...явно тези работни места няма да са за вас!!!