Коментари - Intel показа ултрабук със сензорен екран | IT.dir.bg
назад

Intel показа ултрабук със сензорен екран

Intel впечатли участниците на технологичното изложение CeBIT 2012 в Хановер с демонстрация на ултрабук с 13,3-инчов сензорен екран. Показаният прототип поддържа мултитъч възможности и екранът му е удобен колкото на таблет или смартфон, но за разлика от тях има и пълноразмерна физическа клавиатура, съобщи engadget.com.

Обратно в новината

Коментари - Intel показа ултрабук със сензорен екран | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чакат да минат няколко години и пак правят опит да пробутат нещо дето не става за работа,това е втората вълна лаптопи с тъч-скрийн, широко рекламираните i-Pad са по-дребните роднини на слейт таблетите Sahara и Fujitsy Stilistik от преди 10-на години, а някой днес дали ги помни, дори модифицирани като конвертибъл таблети с пълноценна клавиатура неможаха да грабнат сърцето на тези които държат да имат преносим компютър за всякаква работа, пак Fujitsy преди повече от 10 години предложи да се орежат периферните устройства на лаптопа на секретарката и се появи праобраза на нетбука.Сещате ли кога се появи първия букрийдър а джобните компютри и времето когато им сложиха първия безжичен модул. Вярно тогава тези играчки бяха предвидени за бизнесмени но пропуснаха че такъв човек търси преди всичко удобство и затова сега бренда е насочен към по-младите или джаджа маниаци .

Хубаво е! Но като гледам от клипа разположението на менюта и линкове в менюта, на бутони и контроли е както си е за мишка, а пръста човешки е доста по-дебел, сиреч ще е по-добре и тези описани елементи да са повечко раздалечени. Ианаче ще е само глезотия с глазура!

Резултатът е лаптоп с омацан екран.

... ХА! Преди много, много години NEC имаха ПЪЛНОЦЕНЕН лаптоп с тъчскрийн ... беше по времето на Pentium II 400 MHz /не помня модела :)/... претоплени концепции, извадени от долапа ... живи и здрави ...

Защо имам чувството, че нещо зациклиха тези технологии. Помните ли навремето първите таблет компютри - бяха като лаптоп, на който екрана можеше да се завърти на 180 градуса така, че като затвориш капака и екрана е отвъншната страна и беше с тъч екран...

Убаво, не е лошо, ама кво им пречи да турат някакъв по свестен дисплей? Всеки убит таблет има IPS дисплей, а това откровенно се вижда как минава в негатив при промяна на ъгъла. Докато не спрат да предлагат нотбуци с боклучиви екрани няма да купя нов, та ако ще и три тъч панела да има.

Горе съвсем точно си е написано - "референтен дизайн". Никакъв проблем не е да се сложи произволен дисплей в крайния продукт.

Неудобно е някакси, според мен безсмислено.

Наистина няма да е толкова удобно, колкото при таблет или смартфон... Но защо пък безсмислено? Много ще е добно за скролване, зуумване, местене, смяна на фокус и т.н. Пък и не пречи по никакъв начин ;-)

Напротив! Безмислени стават мишката и тракпада! Няма нищо по-естествено да посочиш нещо на екрана и да го докоснеш. Все пак си на една ръка разстояние.

Напротив , супер удобно е !!! Имам ASUS-Transformer prime , който за жалост не е пълноценен компютър( както ултрабука например) и е само с 10 инчов екран , иначе удобството от тъч скрина и клавиатурата едовременно е неописуемо . Тази 13-ка ще е супер , Фуджицо анонсираха подобен преди 3 месеца , дано това е и още по-добро . А за това, че щял да конкурира " дори I-pad" това вече е пълна глупост , просто защото подобно нещо ще е много над I-pad , е вярно тройката е с невероятен дисплей , но е само таблет .