Коментари - Nokia не харесва смартфоните с много ядра | IT.dir.bg
назад

Nokia не харесва смартфоните с много ядра

Двуядрените и четириядрени процесори за смартфони не носят никаква полза и консумират повече енергия на батерията, смятат на най-високо ниво в Nokia.

Обратно в новината

Коментари - Nokia не харесва смартфоните с много ядра | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо непрекъснато се хапете? Лошо ли е да има алтернатива? Като не ви стига едноядрена Niokia, си купете 4 ядрен Samsung. Но как ще ползвате много приложения (хайде за музика и електронна книга съм донякъде съгласен) на 3-4 инча екран? Не мога да нарека пълноценно сърфирането или работата с документи. Няколко игрички, прочитане на новини, филм докато пътуваш, навигация, ако има такава. Всичко друго са неизползваеми функции (ако сте такива маниаци - купете си най-мощното в момента (на цена 2 нетбука или едно мощно PC) и със здраве). Ако не - нека видим продукта на Nokia и тогава да плюем (при 90% от нас през операционна система на M$, като на Nokia)

Много правилно, телефона е преди всичко, а който иска да си купува компютър. В последно време цари манията от безмислени и скъпи джаджи

Чудесно го каза - СКЪПИ и БЕЗСМИСЛЕНИ! Но затова пък гъзарски и гъделичкащи егото на тъпака... с екстрички и други, още по-безсмислени простотийки. Да не говорим за неудобството да цъкаш половин час на телефона като идиот, за да свършиш елементарно нещо като изпращане на e-mail.

Е как да ги харесват като не могат да се оправят с тях... Нито Symbian-а ги поддържа като хората, нито Windows-а. Мобилните OS принципно не са правени за ползване на много ядра в UI.

тези думи са най-доброто обяснение защо нокиа отпадна от сериозната игра.

Първия ми професионален компютър беше с 500 МХз и 128 МБайта РАМ. Пусках си сървъри, гледах филми (на гиганския 17 инчов дисплей), слушах музика ... и гадината се справяше. Та казвате - сега браузването и слушането на музика е много мъчна работа, а ?

Каква беше резолюцията на филмите тогава?!?!? :)))

Всичко се прави заради овчите мозъци на потребителите, които искат да придобият нещо не защото е по-добро или по-полезно от друго, а заради избиване на комплексите си за малоценност и приобаване към общата маса малоумни консуматори.

Да си дойдем на думата :)

oди бачкай повече да посъбереш парички и грозденцето най-накрая ще ти се услади =)

Понеже Нокия спяха и лежаха на стари лаври докато техниката се развива , аре са да кажем че няма нужда от нея ... еми аре се върнем по-назад и да докажем, че няма нужда от коли самолети и т.н. Технологията се развива и се спазват тенденции. Това че са с по нови 2-3-4 ядра телефони не ги прави по енерго зависими защото се измислят все нови и нови неща дето намаляват консумацията им на енергия. Малоумна работа са тия от Нокия , едно време много им се кефех и само Нокия ползвах ама сега са под секва критика и с тоя "Windows" направо ептен се закопаха.

Я па у наше село още си джиткам с телефон на шайба, бацета. Па колко ядра има у него не знам да ви кажа....

Некадърниците от нокия започват да заблуждават потребителите и да им пробутват старите си технологии, защото в новите са безпомощни ! Еми махнете го и това ядро - нали е телефон, за какво ни е и едноядрен, старите нокии пишат смс-си със същата скорост - значи не трябват и едноядрени ! Явно от нокия трудно приемат факта, че повечето потребители на СМАРТФОНИ ! ги използват и за друго, освен за говорене и писане ! Със сегашното ръководство на нокия и с провалите от последните 10 години за нокия остава само пазара на телефони с две копчета - за говорене и за прекъсване, всичко останало им е сложно и непосилно !

Крайно време е да се сложи край на маркетинговите трикове и да се обърне внимание на ефективността. За чий ми е да нося в джоба си устройство с N ядра, което може да функционира в пълен капацитет едва няколко часа? Аааа, важно е да кажеш - виж тука са 2 ядра - могат да управляват атомна централа и космическа станция. Бъдещето е комбинацията между графичен процесор (за HD и пр, глезотии) и енергийно ефективен основен такъв, който да движи OS на телефона. Всичко останало е мижи да те лажем.

Напълно те подкрепям !! Иначе как ще ни вземат паричките :)

Пич ходи се скрий. Ядрата на кой телефона работят на пълна мощност да те попитам? ЩЕ ми кажеш ли? Другото, което е повече процесори означават по плавна работа с няколко приложения-като да си слушаш музика и разгл.четеш новините от нета. Другото, което е хората мислят за последващ софтуерен ъпдейт и екстри. И още нещо да ти кажа, когато имаш 1 процесор, който работи 2 пъти по-дълго време, за да изпълни определени операции хаби 10% по-малко енергия от колгото 2 бр. които изпълняват операцията за 2 пъти по-малко време. Затова използвай си Нокиа 1100 и не бери грижа на хората, които наистина разбират от тези работи като USER и неговата коректна реплика.

Ами може да прочетеш малко за новите технологии тогава. В Nvidia Tegra3 платформата имаш 4 основни ядра + едно допълнително, което върви на много по-ниска честота. Когато ползваш телефона за СМС и подобни леки операции, работи това допълнително ядро. Ако пуснеш нещо тежко, например 3Д игра, тогава влизат в действие 4-те ядра. Наскоро обявеният HTC One X използва тази технология - 4те ядра са на 1.5GHz а допълнителното е на 500MHz. Така хем ти се хаби по-малко батерия, хем като ти се наложи - имаш ресурсите. Нокиа изостават много на пазара на смартфоните.

Значи вземи си една стара нокия с клавиатурка, можеш да говориш 4-5 дни с нея ... Само дето това е единственото дето може... Айде сега си земи и един черно-бял телевизор Юност, щото той харчи по малко ток от 40-ка плазма.

Не се връзвай на глупостите на Нокия - независимо колко ядра има смартфонът ти, пак няма да издържи колкото обикновен ГСМ. И сегашните дървета на нокия са рекордьори по кратък живот на батерията. Въпросът опира до две неща: 1) превключване между 2G и 3G, както и м/у различните режими в umts 2) процеси на заден фон и колко упорито шпионира ОС-а. ГСМ мрежите са пълна каша и кръпка върху кръпка и ей го на ефекта.