Коментари - Частен космически кораб излита на 30 април | IT.dir.bg
назад

Частен космически кораб излита на 30 април

Изстрелването на първия частен космически кораб Dragon на компанията SpaceX към Международната космическа станция, което бе насрочено за края на март, се планира за 30 април, съобщи американската космическа агенция НАСА на страницата си в Twitter.

Обратно в новината

Коментари - Частен космически кораб излита на 30 април | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нормално след като НАСА нямат собствени космически кораби. А и като се замисли човек защо да дават милиарди за разработка и строеж на нови след като могат да дават милиони на такива частници, които ще им вършат същата работа...?

Интересно, как ли ще коментират сега новината русофилистиците? Една частна компания в САЩ ще върши същата работа, както цяла държавна космическа агенция на Русия! А сега да видим, кой е по-по-най!

Ще ти кажа как тази "частна " копмания прави държавна поръчка...с 99% аванс от държавата :) ЗА сведение драги ми Хамериканецо Абрамович тия 300 млн ги дава за 3 месеца в Челси ,колко струва тая совалка не знам но яхтата му сигурно е на половина толкова скъпа -

След прекратяването на полетите на американските совалки, руските кораби "Союз" станаха единствените средства за транспорт на хора до МКС. Мда ..радост е да си американец да се тъпчеш с хот дог и да вееш бодро флага без да знаеш кой е президент или коя ти е столицата ,но тук явно има по големи американци и от американците !

е тва че някакъв смотан олигарх харчи парите на руснаците в англия по какъв начин говори добре за русия :))))))))))) въпроса на колегата е напълно легитимен а и да ви светна че има и други такива компании в сащ

а относно парите и капиталите оп-добре да не започваме :))) само двама човека в сащ общо имат колкото е половината бюджет на цялата велика руска федерация :))) само че не ги харчат за яхти за милиарди и футболни отбори да не говорим за износа на ябълки че там става страшно :)) айде не дрънкайте глупости

Дали си наясно, че Dragon е транспортен, а не пилотиран кораб? Та по-леко с "една фирма... цялата космическа агенция". НАСА има да плаща десетките милиони за място в "Союз" още доста години.

А кво да кажем за държавната НАСА която си плаща наем на РУСКАТА АГЕНЦИЯ за да могат да ходят американци в Космоса ?

абе те и за найковете наемат работна ръка в китай ама... да не си мислиш че не могат американците да изстрелят ракета?! след като са го правили още през 60те?! те си имат някакъв план и си го следват а кучетата си лаят :))

Ами да те светна тогава, като питаш. Пиндосите купиха от Русия всички произведени РД-180, за да могат и те от вреееме на вреееме да поизстрелват нещичко в околоземна орбита. Особено след като пенсионираха онези летящи ковчези, наречени гордо "космически совалки". Програмата се оказа тъпа и скъпа, 1 кг полезен товар, качен на орбита струваше 15 000 щ.д.. Сигурно затова ги печатаха тия щ.д. в такова изобилие. И, напълно в либерастичен дух, а и за да посъживят умиращата икономика, решиха да налеят държавни парички в частни компании. А дали ще бъде успешен опитът, колко ще струва, кога ще могат да правят редовни полети с полезен товар, това са все въпроси на бъдещето. Засега само Русия ще качва товари и хора на МКС. А пиндосите гордо планират да се оттеглят от този проект. Да, впрочем, защо ли и французите построиха стартов комплекс за Союз в Куру,а не за някаква измислена компанийка, запитай се.