Коментари - Nokia е на път да продаде Vertu | IT.dir.bg
назад

Nokia е на път да продаде Vertu

Nokia е на път да финализира сделката по продажба на подразделението си за луксозни телефони Vertu. Сделката с шведската инвестиционна компания EQT Partners AB възлиза на 200 милиона евро, съобщи Блумбърг.

Обратно в новината

Коментари - Nokia е на път да продаде Vertu | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Bерту е още една демонстрация на провала на Hокия през последните години. тия телефони може да са скъпи и да се правят от качествени матеряли, но на външен вид са много морално остарели. Tоя тип телефони беше модерен 2001-2002, когато навлизаха първите Hокии и Cименси, никои вече не се впечатлява от толкова скучен дизайн.

С това "ще предотврати" не съм съгласен, аз бих казал "ще отложи" изпадането в неплатежоспособност...

Ти пък кой си и на какво основание правиш това съждение?

Свобода на словото копле :) ти па кво се стягаш? Живей че днес си тука утре те носят :) както реди шишо бакшишо

На анализ на финансовите отчети, продажбите и борсовата информация на компанията. Съкращаването на 10000 човека също ще помогне за отлагане на неплатежоспособността, но Nokia е потъващ кораб, независимо от напъните с Windows телефоните, защото закъсняха изключително много (2-3 години) с това решение. Бизнеса вече се преориентира към iPhone или Android телефони. Цикъла на подмяна на телефоните като устрйства е средно две години. Като сметнеш, че средно инвестициите за подмяна на инфраструктурата и софтуера (за да работят с посочените смартфони) се възвръщат в период от 5 до 7 години, значи поне още 3-4 години пазара на Nokia ще е много свит, което ще наложи още съкращения. Ако изобщо успеят да преживеят този период, може и да оцелеят като независима компания (или зависима само от Майкрософт де...). Аз лично прогнозирам покупка на Nokia или от китайци или от Майкрософт (по аналогия на покупката на Motorola Mobility от Google).