Коментари - Учени прогнозират, че времето ще спре напълно | IT.dir.bg
назад

Учени прогнозират, че времето ще спре напълно

Заради напрегнатото темпо на живота може да ни се струва, че времето тече все по-бързо, но испански учени твърдят, че то се забавя и в далечно бъдеще ще спре напълно, съобщи в. "Дейли телеграф", цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Учени прогнозират, че времето ще спре напълно | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Времето ще спре напълно? Тия са чели Шекспир!!!

Не, гледали са "In time"

То в Испания времето отдавна е спряло - не случайно страната им е част от агитката PIIGS. Кажат ли ти "маняна" и не ги търси повече за нищо...

Времето обуславя промяна. То е инструмент за измерване на периода на тая промяна и е напълно абстрактна величина. Вероятно тия учени искат да кажат, че всъщност промяната ще спре и от там нуждата периода да бъде измерван отпада.

За времето не знам, ама парите...

Тия покрай маите ще открият топлата вода ! А после и колОлото !Какво си мислите ще се случи през декември тази година!? Просто wake up, people!

аман от глупости

Тази теория вече има своето потвърждение. В България времето е спряло от 22 години. Даже локално в части от страната се движи и назад.

Абсолютно съм съгласен със псевдонима ти. Това, че ти си спрял от 22 години не ти дава право да принизяваш още 7+ милиона души до нивото си.

Анон не е ли организация на анонимните ахкохолици ? Май си пълноправен член.

22 години затъване в калта :(

Какво всъщност е времето, че да се забави или забърза. Времето е просто инструмент измислен от човека за да бележи минути, часове, месеци и т.н. Няма как нещо което реално не съществува да се забърза или забави.. Теоретично да. Дори и на теория времето да се забави или забърза това на нас няма как да ни повлияе. Дори хипотетично за един ден да минава 1 година за организмите това няма значение..

Не си прав. Времето е всъщност още едно измерение, което образно казано дава възможност за "Развитие" на събитията в трите пространствени. Според теорията на Айнщайн, всички тела във Вселената, които имат маса по-голяма от НУЛА, се движат винаги и постоянно с константна скорост равна на скоростта на светлината. Т.е. ако се забързате в трите пространствени измерения, то вашата скорост през времето намалява и обратното...

Да, но не това имах в предвид. Друго се опитах да кажа. Имаше една много интересна теория във връзка с трите пространства мисля, че беше, че ако човек забърза скоростта си в един момент ще се настигне .. образно казано. Не си спомням точно, но ще се опитам да я намеря..

Е да, за времето си абсолютно прав. Обаче пък въздействието на фантастичните филми, прави тази измислена от хората категория много привлекателна в рекламно отношение. Ако просто кажеш на хората, че далечните галактики са и в далечното минало и ясно, че в началото на "взрива" са се движели по-бързо, а днес всичко спира - ще помислят, че много елементарни неща занимават учените и защо ли им е заплата и... така нататък :)

Дават алтернатива на една шантава теория с друга не по-малко шантава. Времето няма никога да спре, нито пък да се променя - забързва или забавя. Часовниците могат да го правят и това да доведе до заблуда след като времето се връзва с пространството и материята, но по същество то си е независим параметър на света ни.

Не съм съгласен. Има теория на Айнщайн според която времето(усещането за време) тече по-бързо до обекти с по-голяма гравитация. Тук не става въпрос да си гледаме часовника ако се намираме на открито или до голяма сграда;) Говорим ако имаме предмет с масата на Земята и от друга страна гравитационно привличане с голяма сила - да кажем, черна дупка.

Усещането за време е твърда променлива величина, ако си увлечен в нещо не разбираш кога е минало, ако се чудиш какво да правиш времето се влачи едва едва. Та гравитацията променя видимо обема на обектите, в частност на атомите, това автоманически се отразява на часовниците. Със същия успех можем да твърдим, че до по студени или горещи обекти времето тече различно.

грешка - гравитация по-слаба - времето по-бързо. гравитация по-силна - време по-бавно :)

Да грешка е! Време не по бавно, часовник цъка по-бавно. Гравитация свива обекти и променя механика на атома. Пример 1 кг. газ на Земя 1 куб. метър, същия 1 кг. газ далече от Земя 10 куб. метра.

Аман от прогнози на учени, които не могат да отидат до съседната планета, камо ли да ми анализират Вселената и нейното поведение.

Еййй след половин вековните изцепки на американски, английски и японски "учени", светлинка в тунела ли забелязвам?!

Не се заблуждавай - просто идва влакът.

ЕЛ. КРУШКА Е!