Коментари - Стив Возняк критикува остро ”облака” | IT.dir.bg
назад

Стив Возняк критикува остро ”облака”

В следващите пет години потребителите ще се натъкнат на ужасни проблеми със съхранението на информация в облака*, прогнозира Стив Возняк, съосновател на Apple.

Обратно в новината

Коментари - Стив Возняк критикува остро ”облака” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Облачният" Офис вариант на Микрософт се "удървя" по десетина пъти на година - т.е. удря шалтера на целия Свят (т.е. модерните нещастници насъскани да скачат надолу с главата от 10-тия етаж щото някакъв корпоративен шаман рекъл така). Сериозен бизнес в Облака е безумство, Малък бизнес в Облака = смърт за бизнеса.

нико

Разбира се , че "облака" има бъдеще. По малко пари за ИТ от фирмите , много по малко персонал. Много хора от този сектор ще изгубят работата си , затова и протестират остро. Но няма как , прогресът не може да се спре. Ами то е все едно да кажеш сега на някоя голяма компания да не ползва хостинг . А лошото е , че все по малко админи ще са нужни , и все по малко програмисти . Всичко ще е уеб базирано , с един клик ще се инсталира софтуер , много по евтино ще излиза отколкото да си поръчаш на софтуерна фирма. Такива са реалностите , за съжаление.

Чичко или леличке, защо повтаряш като папагал, че това е прогреса? Едни хора, които са по-умни от нас се усетиха за едно нещо наречено Mind Control. Попрочети за него в НЕТ-а, позамисли се върху изнесените факти и ще видиш какво пише на дъното на това езеро :) Не бъркай идеята с реализацията и! :) Успех в мисленето :)

Не може да мисли. Чел(а) е някоя книжка "компютрите през 21-ви век", това какво "ще" може да се прави.

Ако си малка фирма, мога да се съглася. Но при големите това да не вложат в локални ресурси е почти глупаво. Най-елементарният довод е, че всяко прекъсване на интернета спира дейността на фирмата. Отделно не се знае кой и как рови из данните. Това да разчиташ, че има договори и ще ги съдиш специално за България е глупава утопия. Представи си примерно, че тръгнеш да съдиш голяма американска фирма в международен съд - какъв ти е шанса и колко пари трябва да отделиш за адвокати? За същите пари ще купиш 20 сървъра и ще наемеш 50 системни администратора.

ама колко глупости сте написали и тои и вие *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Може в облака, само ако е етилов.

50 гр. Мастика, 50 гр. Мента, 50 Гр. Гроздова малко водичка и лед - ето това е перфектия облак

"по тази логика не трябва да ползваме емайли"?! Много ясно, че за бизнес цели не трябва да ползваме безплатна поща хоствана "някъде". Сериозната фирма си има свой сървър и си държи пощата на него. Може да е колокиран в друг град, но е под пълен контрол.

Напълно съгласен с мнението на Стив Возняк. Страхотна глупост е това. Ако ти трябва - купи си пространство от фирма, с договор и т.н... Какви са иначе тия публични облаци където е всичко важно за тебе без да е ясно на кого си го поверил и каква е неговата отговорност?

И колко от информацията съхранявана в облака е "чувствителна" ??? И кой ти дава гаранция, че няма да ти се загуби информацията когато я съхраняваш в къщи или в офиса?

Много народ си държат важни документи и лични снимки в Облака. Кажи го на тях. Аз съм напълно съгласен с woz.

Това единствения трезво мислещ човек в Apple!

той не е в епъл... оттървал се е отдавна...

Много отдавна не работи там - има няма 25г.

Абе не работи ама е на заплата пожизнено там 120к годишно

Най-после се намери един човек да го каже ясно и точно!

Еми правилно го е казал човека

прав е човека, трябва чавка да ти е изпила мозъка за да съхраняваш чувствителна инфо на "облак". *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.