Коментари - Откриха захар в прах около млада звезда | IT.dir.bg
назад

Откриха захар в прах около млада звезда

Европейски астрономи са открили захар в прах около млада, подобна на Слънцето звезда, която е на разстояние на 400 светлинни години от Земята, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Откриха захар в прах около млада звезда | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

открили са дръжки, ако можеше само по спектъра на светлината да се получава категорично пълния и точен химичен състав на веществата нямаше да може да се внесе бомба или оръжие никъде и да се направи атентат. по спектъра на светлината може да се ОЦЕНИ ВЕРОЯТНО за вещества влизащи в състава на нещо, но в никакъв случай КАТЕГОРИЧНО и ТОЧНО да се твърди

Нещо не си наясно със спектралния анализ.

Ясноооо ... Космически диабет ... Дължите ми 2,90, моля!

Ние на празен кораб не можем да открием захар, а те откриха дори в Космоса!

веднага след новината двама руски астронафти се насочили към младата звезда с казан за ракия

Защо не престанат с тия глупави псевдо открития? Открили "захар" около звезда, която едвам се вижда като точка. Това че имало еди каква си окраска от цветове води до 1000 навързани хипотези от типа "ако приемем, че..." и накрая извод - това е захар. Аз мисля, че може да е 3т кокаин примерно - защо не?

Горките хора, опитали се да го обяснят на по-прост език, че да може и българските милиционери да го разберат, ама без успех....

Не е въпроса в простия език, а в това, че "вероятно", "има съединение", "което може да включва" ... се представя като "учени откриха захар" - категорично и недвусмислено. Звездата е достатъчно далече за да ги разобличи някой. Все едно местен гадател казва кога ще има земетръс.

Трябва да изпратят с космически апарат "дрожди" и след години всичкия захарен прах ще стане алкохол и тогава леле мале какви екскурзийки ще се оформят до там :))

За да се получи формулата на захарта, трябва да има разум, който да създаде този продукт. Колкото и да се чака от природата да направи захар, това няма да стане, защото тя е мъртва и не разбира нищо. Или информацията е взета от някой жълт вестник, или идеята е да се внуши, че положението на земята не е толкова отчайващо и скоро от небето ще почне да вали манна, както при излизането на евреите от Египет.

"Глуколалдехид - проста форма на захар, сходна с онази, която слагаме в кафето" - интересно ми е как се подслаждат ягодите, прасковите, дините и всички естествени продукти? "Захарната" тръстика някой я е поръсил с шикер и после друг хитрец я е извлякъл? Май си пропуснал уроците по органична химия в 9ти клас.

Да бе, то и атомното ядро пак човек го е открил - не кой да е, а Бойко Борисов му е реанал лентичката - без Него нямаше да съществува вселената. Що не мислите преди да пишете - формулата на захарта съществува милиард години преди човеците да напъплят по Земята и да се помислят за много велики. Иначе гликолалдехидът има два атома въглерод, и може да се формира в междузвездното пространство от намиращия се там метан, метанол, етанол и т.н. по-прости съединения.

Болни червени мозъци. Специално отворих статията защото с колежката се хванахме на бас, че някой вече ще е намесил БГ политика в новина за ксмоса :) Ясни сте ми като слънце.

Каква захар? Пудра захар, кафява захар или на кристали? ;)

Гликолалдехид - най-простия монозахарид. Явно не по-прост от бъларските остроумници.

Сега да си настроят телескопите за търсене на алкохол и да ги намираме вече тези извънземни! :)))

Някой си е изпуснал кафето върху телескопа и хоп захар около звездата :)

+1 :)

+1

1chovek

Веществото е гликолалдехид!

humfry

А нещо кифлички, мармалад, може и един шоколад, няма ли? Тц, тия астрономи-гастрономи с телескопи молекули на захар откриват в други галактики.