Коментари - Apple нанесе тежък удар и по Motorola | IT.dir.bg
назад

Apple нанесе тежък удар и по Motorola

Apple постигна нова съдебна победа срещу доставчик на Android смартфони и таблети. Съдът в Мюнхен реши в четвъртък, че Motorola Mobility, която е собственост на Google, използва неправомерно патентовани от Apple технологии в своите мобилни устройства.

Обратно в новината

Коментари - Apple нанесе тежък удар и по Motorola | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А ако може някой да ме светне колко жълта е Motorola? И колко Foxon( Sorry Apple )?

смешни, но вече са жалки. Явно вече не могат да предложат нищо и гледат да прилапат още някой долар от тази война преди да фалират. Но Моторола ще им счупи зъбите. Много костелив орех захапаха този път.

Точно така е и явно повечето потребители избират iPhone Там това изобщо не е символ на финасови възмоности или престиж, просто повечето хора предпочитат завършен продукт , който изисква минимални усилия за боравене. Повечето хора нямат нужда да инсталират и деинсталират безрой глупави приложение , а само няколко работещи и повече да не го пипат !

И за това следва да плащат завишени цени?

Много се радвам за победата на Епъл. Като човек, който създава продукти с акъла си, знам какво е да ти откраднат идея. Жълтурите по пронцип са крадливи и е хубаво, че ги ужилиха. Дори 1.05 млрд. е твърде малко. Жалко за Моторола, тях ги харесвах, но от както се хванаха с тоя Андроид ги отсвирих. Те са си виновни, че се уловиха на въдицата на Гугъл. Впрочем последните са най-виновни, но други опират пешкира:)

От друга страна пък ако жълтурчетата не създаваха конкуренция се сещай за какви цени щеше да става въпрос. Един DVD plаyer пъвоначално струваше 600-1000 лева а като се намесиха жълтурчетата стана 100 лева. Отделно една идея не би било редно да се защитава за много дълго защото това спира прогреса и омързеливя създателите на идеи, които почват да искат само да прибират отчисления вместо да работят като всички останали.

ами с какво да се хванат бе отворко мамин. Aндроид е отворена платформа, всеки може да я ползва. A не осакатено и затворено бсд копие наречено iOS.

напьлно сьм сьгласен с теб че накра яще си платят за тая наглост..

"...използва неправомерно патентовани от Apple технологии в своите мобилни устройства...". Колко правилно казано - наистина голяма част от патентите на Apple са неправомерни... :D

Купуват го разни сноби и комплексари които могат да се изфукат само с поредната скъпа дранкулка, но иначе са една кръгла нула. Това са хора които купуват неща щото били "модерни" и "иновативни", но в дествителност не са нищо повече от поредния скъп продукт не предлагащ нищо ново и иновативно. Купуват ги защото са скъпи и после могат да се извукат че имат най-новото устройство което всички искат да имат и за което всички говорят. А интелигентните хора ще си купят по евтин телефон, който има по голям екран, прави същите неща както Iphon-a, а и най-вероятно е и по-бърз... и не на последно място, интелигентния човек ще си купи нещо което не е с крадена ОС и имаща единствено красиви иконки :)

Привет, всичко казано от Вас е 100% валидно за България и редица друга малки пазари. Развитите пазари предлагат всички телефони на много достъпни цени срещу сключване на 12;18 или 24 месечен договор. В повечето случаи цената на телефоните е включена в месечната такса или иначе казано няма разлика дали ползваш телфон от най-нисък клас или ползваш последната дума на техниката месечната ти такса си е една и съща, за това марката и модела отдавна не са белег за престиж или просперитет. Потребителите избират телефон според нуждите си и според дизайна на съответното устройство. С други думи избора не е свързан с цената на устройството а с функционалността му и удобстрвата които предлага на потребителя.

jizast

Много правилно, крадците трябва да бъдат наказвани. Мислели си, че могат да крадат чужди изобретения и това ще мине безнаказано.... Има грешка има и изкупване на вината, така е в живота.

И лично ти какво спечели от това, та толкова се кефиш?

Абе ти дет си мълча в темата за a.pl ко ревеш тука ?

да точно така, крайно време е някой да накаже най-големите крадци - apple, стига са крали безнаказано, че и съдят другите на всичко отгоре

Абе гпупави айфон фенчета - като толкова парадирате с 'високия си социален статус' купете си някоя нокия, или блекбъри за 3000-4000 лв - какво търсите с тая пръчка 'само' за 1500? И не разбрахте ли че всеки може да си го купи, но не това е въпроса - ябълката те ограничава - затова всички предпочитат андроид или друга алтернатива!!

Звънни ми от селската си 3310-тка `ти обясним що ставаш само за водач на каруца :)

След като Apple съдят полски елекртронен магазин за деликатеси, който е на адрес A.pl, предлагам когато някой яде, купува прозивежда или мисли за ябълки да им плаща патентни отчисления! Трябва всичката техника която не е Apple да се забрани и спре от продажби! Само Apple ... :( тъжно.

Браво, след като създават оригинали е логично и да си уважават труда и да си търсят правата в съда - какво като е моторола - като не могат да изобретят нещо смислено, ще си плащат на онези като Apple, които могат ! Дано и други фирми като Apple започнат война най-вече с жълтите крадци - писна ми от паразити като жълтурите, които за цялото си съществване не са дали нищо нова на света - само евтини копия на Европейски или Американски оригинали ! Напълно подкрепям борбата срещу технологичният паразитизъм, лидер в който са жълтите некадърници !

Има разлика между "създават оригинали" и "първи патентоват изработеното от тях, независимо дали те са го измислили". ;)

А ти плащаш ли патент за хартията с която с бършеш ... Измислена е от "жълтурите". Мислиш ли, че в любимата ти Америка щеше да има европейци, ако "жълтурите" не бяха открили барута?

Той не се бърше, а използва езика си за тази цел, като тренира ближейки американски задници. Като гледам с каква жлъч говори срещу азиатците и с какво благоговение към американците, мога да кажа че е един комплексиран селяндур, за когото с пълна сила важи поговорката "Пази боже, сляпо да прогледа! "

Избиваш си комплексите чрез расизъм, а това те прави още по-жалък. Я ти белият, кажи какво си изобретил! Приличаш ми на циганите, които по време на мач , в който българският национален отбор бие, се радват и викат "ей българите сме голяма работа, бихме " . Да те питам обаче знаеш ли колко "жълтури" работят за Apple, не говоря за тези, които произвеждат компонентите, а за тези, които изобретяват и измислят нововъведенията. Не знаеш, нали? Те хич не са малко! Или си мислиш, че крадецът Джобс беше изобретателят на всичко? Той просто беше добрият координатор на машината за пари Apple . Инженерите на Apple не започват да получават повече след забраните за продажба на конкурентните продукти , просто парите отиват като печалба за компанията . Ако си акционер там бих те разбрал, че сумтиш толкова.

Ама и ти си много зле. ТИ изобщо погледнал ли си кво правят Епъл и на кво се основават решенията на съда, или просто си чул, че са спечелили дело за нещо си и си мислиш, че те са го измислили? Да те светна - Епъл не са измислили нищо. Те просто вземат чуждото, лъсват го и го патентоват. Единственото им оригинално нещо, е онова дет Стив Возниак го сглоби в гаража преди над 30 години. Ако изобщо знаеш за кво говоря. Другото оригинално, дет Джобс пък се опита да го прави, в крайна сметка потъна вдън земя, ама добре, че го върнаха обратно в Епъл.

Ей, не се наядоха тея! Наистина стават жалки. Устройствата им вече не са по-добри и се чудят как да осакатят другите фирми. Видяхме го новия iPhone - тоталната пръчка. Сега, за да не ме нападнат сектантите ще поясня. Под "пръчка" имам предвид, че телефонът не представи нищо ново, нищо уникално, даже напротив - тепърва сега се изравнява с Galaxy S III, че и дори не включва някои от функциите. Да не говорим за МЕГА ОФЕРТАТА да ползваш всички аксесоари с адаптер... Откакто го няма Джобс на едно и също място тъпчат .. на практика 4, 4S и т.нар. "5" (който по същество е удължена четворка с по-добър процесор) са си абсолютно един клас. Никаква иновация... НИЩО! Айде със здраве :-)

Ако става дума за нещо друго сигурно ще кажеш "има си съд, там решават". Но в случая не те интересува решение на съда, а се мъчиш ти да определиш кой прав кой крив.

Брей колко си нервен - от какво бе човече ? И кога го пробва този нов iphone, та си недоволен от него - сигурно вече ти е в ръката нали ? Аман от кисели хейтъри - никой от apple не ти е виновен, че си беден бетонен цървул и не можеш да си го позволиш ! И защо си мислиш, че си неземен професионалист, та сравняваш телефон, който си видял снощи на снимка с някакви жълти пръчки, правени в гараж и копирани от Apple ? Успокой се - iphone пак ще се продава на три пъти по-висока цена от твоите любими и евтини андроидни клонинги - има хора, които ценят качеството на оригинала ! Аман от хейтъри !

Бреее...абе вие всички фетишисти на ябълки едно и също думате и мелите. Тоя не можел да си го позволи...било за избарни...бреее брее...то и хапчетат са за избрани не за всички. Взимай си ги навреме, защото ефекта вече е видим при теб.

Не е необходимо да си специалист или да си държал петицата в ръка, за да осъзнаеш, че новият iPhone не превъзхожда последния Galaxy - достатъчно е да не си iZombie :)

Ти па да не си му светил какви телефони е имал? А ти колко айфона имаш? Доста хора могат да си позволят скъпи неща ама не си ги купуват защото например не им трябват, не ги кефят, дразнят ги и тнт.

Стига с това парадиране на финансови възможности. Дай по-сериозен довод. Мога да си позволя да си купувам по един айфон всеки месец без да го усетя. Но няма да го направя по други причини.

Виж в дира "В САЩ не различават стария от новия iPhone?". Тогава говори за това, кой го е държал в ръка и какви са иновациите.

ето го поредния зомбиран user, абе вие няма ли да измислите вече някоя нова фраза, тея от рода на ''гроздето е кисело" вече се изтъркаха тотално, а тея "жълти пръчки" за които се опитваш да пишеш могат да купят apple и да го продадат както си искат, в техните "гаражи" се произвежда всичко за което се сетиш като почнеш от електроника и стигнеш до коли и кораби, а какво произвежда най-великата компания - 1 тел, 1 таблет, 1 лаптоп и 1 mp3 player

cecovraca@

къде ако не при жълтурите , се произвежда скапания ти наяден продукт ??? така че не плюй срещу вятъра щото резултата е смешен....

Абе ненормалник, в нормалните страни не си избиват комплексите, като си купуват айфони бре. Тва, че тука в БГ трябва да си паралия с доста над средния доход за да си го позволиш, не значи, че в нормалните страни не е достъпен. Аман от глупости, че айфоните били само за богаташи, а всички останали били бедняци дет яли трохи, и псували, щот гроздето било кисело. Ти видял ли си цените без договор които се очакват за новия айфон и С3 на самсунг? Сравнил ли си ги? Щот ако си, нека ми покажеш къде е ОГРОМНАТА разлика в цените, на Запад, не тука. Да, айфона е по-скъп, нормално. То и компютрите на Епъл едно време бяха с 1000 долара по-скъпи от еквивалентни като мощност и периферия PC-та. И кво ?

Poli Petev

Точно така е и явно повечето потребители избират iPhone Там това изобщо не е символ на финасови възмоности или престиж, просто повечето хора предпочитат завършен продукт , който изисква минимални усилия за боравене. Повечето хора нямат нужда да инсталират и деинсталират безрой глупави приложение , а само няколко работещи и повече да не го пипат !