Коментари - Samsung, LG и Philips уговаряли цените си | IT.dir.bg
назад

Samsung, LG и Philips уговаряли цените си

Властите на щата Илинойс, САЩ дадоха на съд Samsung, LG и Philips, обвинявайки ги в ценови заговор на пазара за монитори и телевизори в периода от 1995 до 2007 г., съобщи Блумбърг, цитиран от TechNews.

Обратно в новината

Коментари - Samsung, LG и Philips уговаряли цените си | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

32 милиона са смешна сума за глоба за картел. Предвид и изминалото време, става още по-смешна. Най-вероятно, Samsung са пропели, защото иначе е много трудно доказването на такова съглашение. Съответно, и наказанието им е най-малкото. В Америка (както и навсякъде в цивилизования свят) CEO-тата на такива компании отиват и в затвора. За 5 до 7 години. Интересно ми е, как ще се развие делото.

Те и сега си ти уговарят, тук в БГ

jizast

Наглеците от Самсунг отново са в центъра на долнопробни машинации. След като стана ясно, че крадат от Епъл сега започват да излизат и други техни кирливи ризи. Дано да ги обрулят яко, а най-добре ще е да ги изхвърлят от пазара изцяло и да я закрият тази тарикатска, жълтурска компанийка.

не знаеш, че същите машинации въртяха и епъл заедно с гугъл и други т. нар. IT гиганти. Cтаваше въпрос за заплатите на служителите им.

абе отворко с промито мозъче, ако не бяха жълтурите нямаше да имаш пари да си купиш свестен телевизор, щеше да си още на велико търново. Kолкото повече фирми има, толкова по-добре за нас - основен икономически закон. хич не ми дреме коя фирма колко боклука е продала и колко пари била струвала. важното е аз да не се набутвам. чатни малко и си отвори очичките?

Самсунг уговаряли цените и затова са им по ниски от тези на епъл, а продуктите им са по добри и повече и т.н. :).

Нали ти е известно, че Самсунг произвежда хиляди продукти? Не само готови, а и компоненти за любимите ти ябълки?

Дори да е така, къде е великият американски производител, които да е използвал това и да е залял пазара с евтини монитори - просто такъв няма? Така че да купуват каквото им се предлага от внос и да си траят.