Коментари - Samsung се подигра с феновете на iPhone | IT.dir.bg
назад

Samsung се подигра с феновете на iPhone

Съдебните спорове между Samsung и Apple продължават с пълна сила, но дори глобата от над 1 милиард долара не е лишила корейците от чувството им за хумор. От Samsung не пропускат всеки удобен случай да се пошегуват с опонентите си, а такъв дойде с премиерата на iPhone 5.

Обратно в новината

Коментари - Samsung се подигра с феновете на iPhone | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може ли да попитам някой който си е зел 5-цата дали има опция да се прехварлят снимки галерията през BT към друг телефон че 4S няма а много се чудя дали да ъпдейтвам OS-aна 4-ката

Много бързаш още никой няма 5 ца защото от Apple немогат да смогнат с доставките, в момента iPhone се продава два пъти повече от предвиденото и сроковете за доставка непрекъснато се увеличават, само за първите 24 часа са продали повече от 2 000 000 бр.

пич, на колко си години? още вярваш в мен ми се струва, :-)

Чакай малко, тази функционалност ще се появи в iPhone 18CDE. Иначе как ще останеш верен на религията Apple?

Гавра с труп!

хехе много яка реклама, не мога да си представя как може да чакаш на опашка да си купиш телефон, който дори не си и видял ...

На това разчитат от ейпъл...облъчени овце...

Retina дисплеят също е в пъти по-добър от AMOLED'а на Samsung, както в качеството на изображенията така и в консумацията на енергия, ако ви прави впечатление батерията на iPhone издържа повече от тази на SIII, въпреки, че е с почти двойно по-малък капацитет около 1400mAh, а дисплея му е само малко по малък 4" срещу 4,8" на Samsung, като повярвайте на Apple нищо не им е коствало ако са искали да сложат 5" дисплей, за да изпъкнат пред Samsung, просто идеалният телефон няма нужда от толкова голям дисплей защото от това страда ергономията и удобството при работа с една ръка.

Освен това формата на този дисплей е мислен много преди да вземат решение да го въведат в новия си телефон, защото осмен перфектна еротомия е трябвало да се гледа видеосъдържание в естествен формат който всички знаем е 16х9 и 5 цата предлага на потребителя точно това просто идеалния дисплей нито повече нито по-малко просто гениално както винаги , но хората без мисъл в главата гледат джапанките на Самсунг и се кефат на огромните дисплеи и други "космически" и "галактически" екстри без да съзнават че това не е добро решение а само маркетингови залъгалки за некомпетентни хорица:-))

Хахахаха, голямо мислене са му ударили значи , цели 5 години . Та сега се оказва , че 4 инчовият дисплей е перфектен , само защото apple го казаха , така ли ? и 16:9 естествено никой друг няма и е патент на ябълката , а ? Догодина ако решат да въведат 5 инчов дисплей , пак ли ще е перфектно измисленият и най-ергономичният ? А забравих , до преди няколко дни 3.5 инчовият беше перфектен , но сега вече има нова заповед . А ти малко ламерче , не се ли сещаш , че хората са с различни по големина длани , и предпочитания , и че им пасват различни по големина телефони , а не каквото са заповядали да си мислите ? Apple са болест по-лоша от комунизма , опитват се да вкарат в някакви граници всички по света . А желаещи да го направят , както виждам има доста .

Абе радвайте му се, аз всеки път като се докосна до iPhone псувам като каруцар (по принцип не псувам почти никога). Последния път беше снощи, дано скоро да не ми се налага. За сравнение нито htc-то си, нито Samsung-а си съм ги псувал до сега... И двете са с по-стария Android (2.3.5) и си ми вършат перфектна работа.

Айде бегай бе пубер зомбиран , откъде ви ги спускат тия плоски лафове на вас зомбьовците ,да плескате по форумите мантри !!!?!!

Хайде всички дебили и хейтъри да отиват в дебилариума и да си играят наволя с корийските джапанки.

Това за новия Lightning конектор е вярно освен това е много по-удобен от USB'то за употреба защото е създаден така, че няма значение как го вклучваш в телефона, което уленява хората много особено в тъмна стая и тн.

И е абсолютно несъвместим с каквото и да било, НО ако си купите конектор за 99$....

още има даи-хард червеи, които гризът гнилата ябълка! ъппел не произвезда хардваре - всичко идва от китаи/кореа. i(OS) ползва огромна част от кода на FreeBSD!

да бе щото самсунг си е написал андроид

Само дето Samsung не претендират да са написали Android-а, а Apple претендират, че са разработили iOS-а :-)

Я кажи, кажи, колко точно ОГРОМНА част от кода на FreeBSD ползва iOS? Има ли във FreeBSD поддръжка на: - екрани реагиращи на докосване? - жестове с повече от един пръст?? - супер удобен и мазен скрол??? Изобщо всички тия неща, дето нямаше да сте ги видели, ако не беше Apple. Ама спокойно, той съдът вече се изказа и номер втори и трети от горния списък ще трябва да бъдат премахнати от android.

дисплеите за аифон ги прави самсунг... разликата мезду ос и програма маи хич не ти е ясна, но от аино няма как да се очаква.

Да ти кажа тия неща които ги описваш си имаше много преди айсиктир джаджите. Нито са измислени от стив джобс нито са създадени от него. То епъл нищо не създават половината телефон е правен в заводите на самсунг :)

Невероятна реклама. От чисто маркетингова гледна точка, не са пожалили нито една от слабостите на iphone-а. Зомбираните фенове, които си го купуват само защото имал 'digital connectors' - нещо, което всъщност никой не знае какво е, както и още куп други опции с гъмки думи, които обикновения потребител не разбира. Остарялата технология на айфона ('... това го имаме от известно време...'), сравнена с разни нови гъдели при самсунга (допирането на екраните), намека, че айфона вече не е за младите (младежа, дето пази място за родителите си), мигриралия клиент ('... аз 'продължих нататък' (и си купих самсунг)...'), сравняването (по-голям екран, споделянето на видео) и накрая оптимистичното '... и ние ще си купип такова нещо, може би не сега, но другия път'... уникално, браво на маркетолозите от Samsung :D

Не никой незнае такива като неб полуграмотни потребители от таргет групата на Samsung незнаят за какво се използват ново въведенията в iPhone, например новия конектор е създаден защото стария 30 пинов не е позволявал да се намали дебелината на iPhone а с новия те отново създават стандарт в индустрията които другите ще последват. Хайде стигати толкова безплатни уроци по иновации, ходи да пасеш сега Samsung'и за да научиш и за другите им иновации братле

"новия конектор е създаден защото стария 30 пинов не е позволявал да се намали дебелината на iPhone " поне така ти казаха началниците и ти като добрата послушна зомбирана овца си ги послушал и повярвал и сега ни го натрапваш като иновативност :)). Я помисли новия конектор по тънък ли е от мини усб-то наложено като стандарт в индустрията и все повече ползвано като универсално зарядно. Или епъл намериха начин да ви накарат ябълчените фенове да накупите нови кабели, зарядни докинг станции и прочие простотии от коите да печелят :).

Създават стандарт , а ? И кой ще го последва този стандарт ? И какво искаш да кажеш, че техният стандартен 30 пинов конектор беше стандартен за другите в индустрията ли ? Я пак помисли ! Как ще създадат стандарт освен за себе си , след като поне 10 пъти повече устройства с микро юсб стандарта се продават по цял свят ! ?

Там е работата, че ябълката вече не са иновативин и са догонващи. Въвеждат нов конектор нестандартен само за техните устройства за да сикупиш нови кабели, зарядни и т.н. само за техните устройства. Никой няма да проследи тоя конектор. Създават екран с размери които вече всеки телефон има, а журналистите ги питат защо телефона няма екстрите които другите имат, а не защо другите ги нямат :).

Иновативните компании премахнаха конекторите, оставиха един за зареждане и един за слушалка. Apple го намалили, защото им пречи да си намалят дебелината :-) iThink ;-)

Няма такова понятие като 'таргет група на Самсунг'. Продуктите, а не марките целят групи потребители. Ако забелязваш, възхищавам се на конкретната реклама, а не на определен продукт. Въпреки, че изборът ми е за продукта SG3, а не за iPhone5. По цял куп причини, но най-напред, защото преди да стана маркетолог станах инженер и много, ама много мразя затворени системи. За Апл мога да им призная, че са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО добри маркетолози. Да накараш хората в най-консуматорското общество да се редят на опашки с часове е достойно за възхищение. Още повече, че добавената стойност САМО СЕ ВЪЗПРИЕМА от клиентите като такава (много добра РЕКЛАМА). На практика, от чисто техническа гледна точка, двата продукта са аналогични (без да броим решенията при Апл продиктувани от маркетинговата им политика, които до голяма степен осакатяват технически техния продукт).

Жълтурите за пореден път показват, че без Епъл са кръгла нула. Много, много жалко за корейската фирма и нейните клиенти. Тръгнала Киа да се подиграва на БМВ, ей това им е цялата работа. Нищо, че 90% от ОС е изкопиран, нищо, че всъщност не е по-бърз. Нищо, че е екрана е по-гаден, че батерията на СГ3 е по-зле, че корпуса се пука, че е целия от евтинка пластмаса, а струва колкото Айфон. Абе, корейци..

относно Киа и БМВ си прав, само че КИА са Епъл а БМВ са Самсинг :) Самсунг имат всичко а Епъл са само един маркетингов офис, телефоните им са китайски а частите вътре - на Самсунг :)) Друг път не се излагай така

Пич, не знам жълтурите дали са пълна нула, ама от твоя постинг разбрах само, че мисловния ти процес е на точката на замръзването. Вземи го поразкърши малко ...

не се излагаi. Kое е изкопирано? ос-а е linux - можеш да му разгледаш кода ако знаеш как, щото е отворен. Hе ми се мисли ако iOS го отворят какво ще излезе отвътре, чаткаш ли ме?

Да самсунг имат "страхотен" AMOLED дисплей който е видимо по-зле като цветопредаване, дълбочина на черното, контраст и цветова гама, че дори самите корейци на въпрос на журналист защо не използват ретина дисплеи като Apple отговарят: въпреки че ние сме доставчикът на Apple за дисплеи неможе да използваме тази технология защото тя е създадена от Apple и е защитена с патент. Какъв е звода "умници" : Самсунг са прости ишлемари които са започнали да крадат технология от ръката която ги храни яйде сега коментаторите да ходят да четат в нета кой какво е измислил и защо го е патентовал.

По-добре да прочетеш внимателно какво е Ретина Дисплей, че се излагаш! Изобщо няма връзка с това каква технология ползвана в дисплея, а колко точки има на единица площ и други подобни изискания.

Днес ти сам направи себе си за смях :) Технологията AMOLED е в пъти по-добра от какъвато и да е умираща технология LCD (TFT, LED). AMOLED има много по-бързо време на реакция (към 100 пъти по-бързо) от всеки кристал (ако ще да го наричат LED). Явно не си виждал свестен телефонен екран, след като сравняваш екрана на iPhone с този на Samsung. Но това е проблема на iPhone феновете - не виждат по-далеч от носа си. AMOLED освен всичко друго консумира по-малко енергия. А смешния т.нар. ретина дисплей слага пиксели, от които няма нужда. Защо ми е 5000 на 10000 пиксела резолюция? С лупа ли ще ги гледам тези неща? Аз на Самсунга едвам виждам надписа и ми трябва лупа за някои много ситни надписи, камоли да ми ги направиш още по-ситни... А за батерията не коментирам... Кон с капаци вижда само на там на където му кажат от Apple.

Абе Пешо ти си мнооо късоглед бе братле, ходи още да четеш, че нещо пак не си разбрал за дисплеите. По-добро от Retina до сега няма и самите Samsung го признаха но Бате Пешо се оказа галактически капацитет в областта на дисплеите и технологиите, но му трябва лупа за да чете дисплея на Samsung :-)))

питали батето - колко пиете? батето казал - зависи, когато ме черпят - повече. питали мен - кои е наи-добрия ресторант? Oтговор - този, в които шефа плаща сметката, :-). A за почитателите и феновете ще кажa перфектния телефон е този коiто фирмата ти дава и ти плаща сметките. наздраве.

тапите кореици маи не могат да се усетят че допалват рекламня будгет на аппле

Aчка, ти не отиде ли на курс по български? щото ми e много трудно да ти разчитам бисерите брат.

нема бг клавiaтура. не ги чети

И Майкрософт им допълваха така бюджета за реклама на ноутбуци, но накрая Епъл пропищяха и се наложи да си смъкнат цените...

хахахаха, мислех, че това за феновете на ябълките е майтап, но си се оказва пълна истина. Отивайте да чакате пред магазина и може да ви словат един портрет на Джобс да му се кланяте докато чакате.

"Великите" Samsung немогат да измислят нищо без да включат Apple дори и във рекламите си ги копират защото отчаяно искат хората да ги възприемат по същия начин както Apple но за тяхно съжаление не им се получава. Тези Galaxy SIII са толкова безлични, без нито една иновация с огромен и неудобен дисплей, без капка финес и толкова много пласмаса, че си остават поредния Samsung, който иска да е Apple :-)))

ти май се обърка за С3...Точно новия Епъл не се различава по нищо от предния модел, забравих дори кой номер беше .. А С3 ти следи очите преди да си пусне скрийнсейвъра, и го пуска само ако не гледаш към екрана! Ябълката откъм 'иновации' вече е кръгла нула, захранва се само от зомбита...но инерцията постепенно се губи, все едно сега да излезеш и да се правиш на вървежен с голф :)))

Как ве има иновация ябълката нов конектор :)). От тма нови кабели, нови зарядни нови докинг станции и така едни милиардчета вървят към епъл благодарение на зомбираните балък овчари :)

нахапаната ябълка с дисплей на Самсунг,с процесор на Самсунг и сглобен в Китай се смята за американски.....нещастни гнили ябълки....много още има да драпати докато стигнете гиганта Самсунг

Да "гениите" от Samsung немогат дори да измислят реклама без да покажат iPhone в нея, просто защото иначе никай няма да им обърне внимание на евтините джапанки които за нищо нестават и се обезценяват главоломно още щом излезеш от магазина.

пък "гениите" в епъл оплюват всички останали, дори и зарзаватчии, хаха

Когато Майкрософт показа истината за цената на ноутбуците на Епъл, от Епъл се примолиха на Майкрософт да спрат с показването на реалноста и същевременно смъкнаха цената на най-ефтиния си модел под $1000. Сега е време това да стане и със телефоните им.

Евтино и безвкусно - но за андроидните фенчета е нечувано - нали все пак техните телефони са по-евтини ! А и не съм чул да има опашки пред магазини на самсунг за техните смартфони - защо нямат толкова верни фенове ? Дали защото са евтини копия на оригинала ? Знам ли - фактите обаче са, че Apple е оригинала, а самсунг копират от него ! И не се сещам за великите новости на самсунга - единственото му предимство е цената - защото е копие ! Злобейте хейтъри - но iphone си остава 1 !

я кажи сега на нас задръстените, как андроид (linux базирана система) краде от iOS (открадната и затворена BSD система)?

на опашки за хляб и олио (щото друго нямаше) през 1990 само съм се редил. Hо да висиш с часове и дни за някакъв непотребен боклук си е пълна олигофрения.

ей,хейтърче-кое е на ябълката-дисплея ли,процесора ли,че не се сещам тъпанрчо...или китайската сглобка:))))))))))ама мноооооого сте прости това фенчетата на....ай-сиктир:)))))))

Ами това , че няма опашки пред другите магазини , не само Самсунг , не ти ли говори колко сте зле с главите си ? Да се редиш на опашка за телефон , който няма да ти свърши нищо повече от това , което вече имаш , и въобще да се редиш на опашка за предмет , който нито ти е жизнено необходим , нито ще свърши е абсолютен кретенизъм и с право izombie ви приляга точно на място .

Много просто, защото Samsung са производител и могат да осигурят толкова устройства, колкото са необходими. Това е ясно на всеки и няма смисъл да се вдетиняваме и да висим по опашки. Apple от своя страна продават брандирани foxconn-и, така че колкото им произведат foxconn, толкова ще имат за продаване. А аз лично дали ще получа един телефон с един месец по-рано или по-късно ми е точно през трибуквието... Живял съм толкова години без мобилен телефон и пак мога да живея :-)

Да чакаш на опашка с часове за телефон ..то си е за подиграване :).

.. с дни!

На това се вика-присмял се хърбел на щърбел :-)

То си е за подигравка. Ябълките само крадат от другите и след това пускат краденото със огромно закъснение. И на края викат дръжте крадеца.

крадни и ти бе като е толкова просто. после докажи в сада че не си крал ако става