Коментари - В Млечния път има най-малко 100 млрд. планети | IT.dir.bg
назад

В Млечния път има най-малко 100 млрд. планети

Взирайки се в нощното небе, човек вижда милиарди звезди. Това, което убягва от погледа му, са най-малко 100-те милиарда планети - приблизително една за всяка звезда, съобщава сайтът на НАСА, позовавайки се на резултатите от изследване на американски астрономи.

Обратно в новината

Коментари - В Млечния път има най-малко 100 млрд. планети | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хм, на живота и разума като понятие не може да се съди само от наша гледна точка. Може скалите и дърветата също да са разумни, но с много забавено време. Как ли ще изглеждаме ние на форма на живот, чийто жизнен цикъл е само 1/1000 от секундата и въпреки това изживява един цял съзнателен живот?

А МЛЯКО ИМА ЛИ

Нещо са объркали. В Млечния път няма 100 милиарда звезди! 100 милиона, не 100 милиарда. Разликата е голяма.

Между 100 и 400 милиарда звезди са. Информацията ти вероятно е стара.

прав си!

ти кога ги брои за последно ?

Ако ги е изчислявал този който е смятал и възрастта на замята 14млрд.г. ми е ясно колко са.

какви ли цивилизации има там?...

Не знам, какъв егоист трябва да си за да мисли някой, че Земята е единствената обитаема планета...

Човек е свободен да си мисли, каквото му се иска. Реалността често го изненадва.

Мда, допреди 10 години тук-таме някоя планетка, ся ги откриваме всеки ден. Че дори за слънчевата система установихме, че Плутон е най-обикновенно парче камък и го махнаха от официалния списък с планети.

Всичко е в детайлите, пропорциите, размерите, разстоянията. Изключително е трудно да се открие подобна на нашата планета, при които да се открие живот, който да може да евоюлира в продължение на милиони години без да настъпват животоунищожаващи катаклизми. Например наличие на юпитер, който ни е астероиден щит, наличие на луна, която да стабилизира климата, наличието на тектонски плочи, точно разстояние между слънцето и земята за поносими температури, правилна скорост на въртене и още стотици изключително важни фактори. Всъщност толкова е трудно да се открие подходящата комбинация от фактори, че не случайно голяма част от учените вярват, че максимум 1 планета в цялата наша галактика може да отговаря на всички условия, така че да има достатъчно време за еволюцие да се създаде интелект сходен до човешкият. Иначе сигурно има милиони планети, където може да се открият много прости организми.