Коментари - 9-годишнo момче стана специалист на Microsoft | IT.dir.bg
назад

9-годишнo момче стана специалист на Microsoft

Деветгодишният ученик Пранав Калян, чиито родители са се преместили в САЩ от Индия, получи сертификат за технологичен инженер от софтуерния гигант Microsoft след блестящо взет изпит.

Обратно в новината

Коментари - 9-годишнo момче стана специалист на Microsoft | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нико

Първо , като 9 годишно хлапе вземе сертификат LPI -3 , RHCE или дори RHCА -тогава можем да говорим . Едното е елементарно за администриране , другото е за интелигентни хора . Второ за вечният спор , погледнете статистиката за ОС на супер компютрите - 100 процента са Linux/Unux базирани. И трето масата хора ползващи компютър не могат сами да си преинсталират системите , а фирмите предлагат само Win по понятни причини. Знаете много добре , че Microsoft дават огромни комисионни на хората по върховете , за да се ползва тяхната операционна система - затова всички държавни учреждения я ползват. Дори офис пакета им /повече стрива от ОС / се ползва поради същите причини . А има далеч по добър и БЕЗПЛАТЕН който е мултиплатформен . България плати маса пари миналта година за лицензи , а можеше да не с еплатят и да с едадат за здравеопазване примерно. Но никой нямаше да вземе комисионната , нали разбирате ? Хайде живи и здрави и "вечният" спор " няма нужда да се води на такова ниско/цинично / ниво. И двете ОС си имат почитатели , като цяло и двете са хубави , всеки ползва това което иска и което му върши работа !

да се подлага на съмнение една небивалица,да се правят анализи и сравнителни характеристики е интелигентно занимание за оптимиста,готов да подкрепи едно безспорно вярно твърдение. а българинът е такъв и затова разни зверчета са готови да ползват епитети, дето много им прилягат като завистлив и незнем какво още.това не им помата на зверчетата.

Всеки ден прочитам новините и естествено и коментарите. Няма новина,било тя хубава или лошо, за българин ли чужденец, в която да няма оплюване. Много жалки хора има в БГ.

Програмист съм с 14год. стаж и се ужасих от тази новина! Горкото дете ..ако наистина само си е взело изпита - значи след 5-15 год. го отписвайте на физическо ниво, или по-рано даже! За да програмира човек минава на машинно мислене, и твърдя че на едно дете почнало от 9 год. съвсем ще му се обърка света, може и да е технически гений, ама ще е пълен невежа по човешките въпроси, и оттък пътя до псх. болести, пропиване, накротици или друго е възможно най най-краткия !!! П.С: Отделно, имам опит с индийци покрай работата си - е няма по-циганска нация от тая, вече даже не им отговарям за запитванията за моя продукт - защото пазарлъците са безкрайни и на 2-3 нива - и абслулютно безумни - от сорта да купят 2-3 копия и да си преименувам продукта с тяхното име ... Ако изпита не е бил личен, а по интернет вероятно е фалшифициран ..

Голямото генийче, назубрило задачките. Като почнат да наричат гении някакви дето са запомнили 1000 числа последователно, голяма работа.

MS определено имат афинитет към индийските хлебарки :)

Като чета за Индия и след това тази статия, си задавам следните въпроси: 1 Толкова ли са ефтини лаптопите там, че да го дадеш на 2- годишно дете да си играе? ; 2. Едва ли детето само е "прозряло" истината за програмиране ; 3. Каква е гаранцията, че някой не му е помагал за този "изпит" : 4. Това дали не е поредния блъф ? ; 5. Възможно ли е пак някой от "гениалните" тук в този сайт за пореден път да е сбъркал с COPY / PASTE ?

Екстра да му честито. След 4 години пак на изпит. Имат давност вече 4 годин все пак.

Не,че подценявам интелектът на детето.Сигурно е десетки пъти по-голям от моя в някои аспекти.Ама дори и най-простият ,но горе-долу можещ да мисли логично човек понякога си задава въпросът.Добре де,почти всеки ден разбираме за поредният вундеркинд дето вече на 1 година може да изчислява,програмира и още кво ли не дето 40-50 годишни специалисти едвам се справят...А защо при наличието на няколко десетки гения на квадратен километър цивилизацията ни се намира в такъв застой?Във всеки аспект..Наречете ме невежа ама щом чудото на 2012-та година беше има ли го хикс бозонът или не и май още никой не е сигурен въпреки вложените безброй милиарди нещо не е както трябва.

Визираш Западната цивилизация ли? Източната не е в застой.

Ами защото "гении" много, ама всички са се втурнали да учат някакъв си мениджмънт или други алабализми от рода на английска история например. Като чуят физика или друго нещо поне смътно свързано с математика и (почти) всеки бяга като дявол от тамян. И за съжаление това не е само в България, а е в световен мащаб. В източноазиатските страни все още има наплив към инженерните специалности, но предполагам, че и тази мода ще отмре, когато се научат колко модерно е да си шеф и да не работиш.

И аз това се питам ама малко по локално защо след като нашите министри и шефове на агенции на 25 години стават директори на 30+ мининистри ни е толкова скапана държавата...

След тая новина май следващия уиндоус няма да е много продаван като се има предвид че имат доверие на такова хлапе.

dsco@

Браво на детето!!! Но между специалист и инженер има огромна разлика. Само който не е минавал през 5-те висши математики и Теоретична Електротехника, респективно Теория на Машините и Механизмите за машинните специалности може да ги приравнява. P.S. Продавах книги на "Славейков" дакато учех в ТУ и се шашках за изпита по ТЕ. Един колега от НБУ ме успокояваше, че изпитите се взимат от обща култура .....

jizast

Абсолютно вярно, те почнаха да наричат инженер всичко куцо, кьораво и сакато дето щъка по таз планета. Това, че 9 годишен е станал незнам си какъв майкрософт специалист означава, че сертификатите им са девалвирали тотално и че със зубрене можеш да си вземеш какъвто си поискаш техен такъв. Между това да наизустиш някаква информация (да вземеш теста) и това да решаваш истински проблеми или да си IT архитект в някаква област има голяма разлика. А да го наричаш инженер това вече е прекалено, явно понятията за някои хора са тотално размити. Аз съм станал инжере след безкрайни битки с висшата математика, теоретичната физика, елетротехниката, теорията на сигналите, телетрафика и още какво ли не.

Взимал съм MS сертификати - тотална подигравка са със специалистите. Не казвам, че е лесно да се вземат тези изпити, но нямат нищо общо с реални умения и начин на мислене. Въпросът е дали човек може да запамети големи количества. За да вземеш изпита, трябва да накълвеш няк'во API, което на всичкото отгоре е доста некадърно измислено.

Лелеее. Мислех си че не може да бъде насран повече един уиндоус но явно са намерили експерт по тая спициалност.

Голяма грешка са направили майка му баща му. Ако се бяха преселили тук в нашата родина на 9 гоини след един курс в чужбина синът им щеще вече да е директор на някоя държавна служба, а след година две и зам-министър а може и министър. А сега какво някакво просто инженерче в някаква микроскопична компания в америка.

Честито на най-новия ни колега :)

Момчето е българско чааве, името е Калоян.

Тук е пълно с коментари на комплексари и неграмотници, способни да ръсят празни приказки и да мразят и завиждат!

Ами ти какаво очакваш? Тук само това остана..................

По-тъпо можахте ли да го преведете?

You guys are one big joke!

Може и да е станал инженер, но сигурен съм, че в Майкросфт не са чували за него. Такива инженери по света с лопата да ги ринеш.

А за теб кой е чувал!? Чалгаристански комплексари!!!

Не знам теб точно с какво те засегнах, че ме наричаш така. Не може да не се досещаш, че нямам нищо общо с чалгата, нито пък съм комплексар. Така и не става ясно какво репликираш, освен че се надяваш някой да ти обърне внимание.

Сигурно ако го питай кой е Шекспир например ще каже, че този език за програмиране оше не го е научил ;)

То щото 9 годишните в България знаят кой е Шекспир...

Те завършващите средно ще се затруднят ... Едни се бяха изцепили, че Шекспир е герой на Донки Хот. Хем имената объркали, хем кое автор, кое е герой ... трагедия отвсякъде. И 3 месеца след тази изцепка, човека взе успешно изпити за кандидатстване в институт. А изцепката изобщо не беше на шега.

баси. ето защо са им толкова скапани продуктите

А в момента с чий продукт си служиш, празна главо? Може би с продукта на баба си!?

Искам да ти споделя нещо много тайно , и лично за теб: много хора се оттърваха веднъж завинаги от вируса уинбоза . Вероятно ноби знае много добре какво говори ... Това , че твоите мъки продължават , наистина е за съчувствие .