Коментари - Yahoo! направи 17-годишен милионер | IT.dir.bg
назад

Yahoo! направи 17-годишен милионер

Американската интернет компания Yahoo! купи от 17-годишен лондончанин новосъздадената му компания за приложения за близо 18 милиона британски лири, съобщи в. "Гардиън".

Обратно в новината

Коментари - Yahoo! направи 17-годишен милионер | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чета форума и виждам колко много омраза има в българина към креативните хора. За радост има и много професионални, възторжени оценки!

Да, трябват пикотехнологии, че с тези гигантски размери...живи ще умрем!

Не са Българите, Никола Тесла е сърбин.

Браво, много се радвам на млади и умни хора.

" ... Yahoo was attracted to Summly's core technology for automatically summarizing news articles. The technology, which included an algorithm for deriving the summaries, was created with help from SRI International, a Silicon Valley research-and development firm that has an artificial-intelligence lab and has an ownership stake in the startup. ... " (The Wall Street Journal, Tuesday, March 26, 2013) Просто няма какво да говорим. 20 млн. паунда за това са пари за семки. Това струва милиарди. Само следете развитието на това откритие.

Подобни програми са правени и преди. Само да не е като Гугъл преводача... Между другото, открития се правят в науката, в технологията не е много точно да се употребява тази дума.

Bullshit! Това е медийна парлама! На тоя бозайник няма кой да му разреши да спечели тия параланги. Всичко е бутафория, от която някой здраво печели, но не това усмихнато момче!

Който измисли в България пишкомер, ще бъде милиардер.

Аз на око ги меря - за какво ми е? Пари за глупости не давам!

Близо 100 % от изобретенията са само на американци!

успокойте се и от двете крайности.защото не всичко лъскаво отвън е точно толкова лъскаво и от вътре.

Нека със здраве да си ги харчи момчето. Браво за успешния старт в живота! :)

Браво момче! Не спирай! Така започнах и аз. Печелят умните, а не дърдорковците.

Ти не беше ли умрел бе?

800 ОТ ВСИЧКИ 1000 ИЗОБРЕТЕНИЯ В СВЕТА СА ОТ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, МОЛЯ-Я-Я ! Ха сега идете и им яжте от социалните и здравните...

Колко хлапета има, които пишат разни приложения и ще си останат някъде на заплатка или пък ще се откажат.

аре стига те говорили глупости , че не сме били изобретателни и умни, кажете ми кои освен българите знаят да крадат толкова добре, да източват банкомати и ред други далавери, я ми кажете

китайци, поляци, латвийци, руснаци

албанци, гърци, украинци, всякви чернилки, и цяла латинска Америка

Гнилите капиталисти си създават идоли- лицевата книга например, сега и този. Някаква глупост измислил уж и хайде станал милионер. Сега дечицата ще има да сънуват как стават милионери. Абсолютни глупости!

Абсолютно си прав за лицевата книга. Тъпотия е и Linkedin.

Като сте такива умници, измислете и вие нещо, което да навърже стотици милиони потребители.

Да ти сложа по един минус, че гледам се нервиш от това :)

Нашата сили е в други области. Ние имаме много откриватели на двигател, който гори вода, на лекарства за спин ... Ние се занимаваме само с големите далавери, пардон големите работи. С веб сайтове да се занимават децата.

Не знам дали някой се зачете в същността на изобретението. Много ми е интересно как го прави - ръчно, полу-автоматично, или изцяло автоматично. Ако е последното, това по значимост е следващият Гугъл. Такъв алгоритъм може да донесе стотици милиарди на изобретателя му. Метаиформация за информацията.

Бъди сигурен, че 99% от писалите тука даже не са се зачели какво е измислил пича. Прочели 17 годишен-фирма-изобретение-продажба на Yahoo и давай.

Ужас сега майките и татковците ще започнат да тормозят тинейжерите що не са милионери и да дават за пример това момченце, а пък аз преди бях чел за него и пишеше че компанията е спонсорирана от някакъв богат пич който има дялово участие тъй че може да му останат по малко от 18 милиона на малкия. Иначе така по новините доста гръмко звучи.

в кипурска банка ги сложи моито момче ;) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бас държа че ако ги тури у ЦКБ, СиБанк или ПИБ пак ще рахатяса ;-)

А уж англичаните били прости, пък ние много умни. Ама досега за такова българче никъде не съм чел.

Значи незнаеш и че българчета печелят международни олимпиади по математика, физика, информатика. Незнаеш че Джон Атанасов е българин. Че световният шампион по шах е българин. Кога англичанин ще стане световен шапион по шах е еееееее е

Ти кажи колко такива са милионери. Печеленето на олимпиади е едно, да направиш нещо практически полезно и да ти дадат купища пари за него е съвсем друго.

Минал той Джон Атанасоф покрай Дилма Русеф и Андре Русимов (Андре Гиганта) на път за българско гражданство.

Как може да има още толкова много коне с капаци, дето постоянно повтарят едни и същи заучени фрази и колко сме биле велики, при положение че сме толкова насрани. Гледам тука някакви умници пак, дето не могат да направят разликата между българин и имащ българска жилка, както и не правят разлика между олимпиадата и реалният свят. Първо се научете да уважавате постиженията на другите и поне се опитайте да бъдете обективни и тогава очаквайте истинските мислещи хора да ви вземат на сериозно.

Е какво му е на джон атанасов българското , освен фапилията някъде в софия ли живее

Мдааа... Децата във Великобритания стават милионери, българчетата пък се цанят за милиционери:):):)

Ами Груди ти явно съвсем скоро си се научил да четеш.Изчакай известно време (през което не спирай да четеш) и всичко ще си дойде на мястото..

Само че не българин в България де.. Тук винаги ще се намери някой крадлив комунист да прецака детето.А в Англия,САЩ и т.н държавите се грижат и пазят гражданите си и тяхното имущество без значение дали е материално или интелектуално..

с 18 млн паунда искал да си купи найкове и евентуално нов компютър - по-голяма смешка не бях чел :)))

Това показва само, че е скромен и мисли за бъдещето си! Ясно е, че мнозинството у нас първо би си купило скъпа кола, смартфон, яхта ако щеш, но не на всички това им е в главата...

Все пак е на 17 години момчето и още не е усетил вкуса на големите пари. След 5-6 години ще видим дали ще поеме по пътя на Бил Гейтс или ще последва Маколи Калкин (Macaulay Culkin) :)

След година това поглъщане ще го четем в листа с топ10 на най-лошите бизнес решения.

Уредил си е животчето ... до живот.

Момченце, ела при нази да ги слоЗиш на депозитче. Условията са ни превАзходни. :D

Ебаси е, как ми се иска и аз да съм милионер.

Че стани! Само ти можеш да спреш себе си за да не си...

Не мога да измисля никакви приложения за телефони.

Това е целта на такива публикации. Разбираш ли ти как се ставало милионер на запад... Пълни глупости, храна за простолюдието ламтящо за пари.

А ти си под нивото на простолюдието и на изток. Странно защо познавам човек в България , който стана милионер от разработването на софтуер, явно не само на запад може , но се иска акъл, а не мрънкане, плюене и завиждане .