Коментари - Windows XP остава без поддръжка след година | IT.dir.bg
назад

Windows XP остава без поддръжка след година

През 2001 г. беше представен Windows XP, който се превърна в една от най-популярните операционни системи на Microsoft, помагайки на потребителите и бизнеса да бъдат по-продуктивни и защитени с широкото навлизане на високоскоростния интернет.

Обратно в новината

Коментари - Windows XP остава без поддръжка след година | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След Windows 3.11 всичко някак си върви на последователни двойки или тройки с подобрение на интерфейса. NT 3.51 и NT 4.0 Паралелно 95 и 98 (тук се появи и недоразумението ME с опит да излъжат хората, че това са операционни системи). После се появи най-стабилната версия NT 2000, последвана от XP в която просто беше сменен интерфейса. След това се появи Vista, последвана от 7 и 8, като седмицата оправи доста бъгове и подобри интерфейса, а осмицата добави плочки за да улесни интерфейса, когато се работи с тъч дисплей. Може би е време пак да се появи нещо ново.

Искаше нещо да кажеш или в съкратен вид преписваш от Уикипедия?

Не знам за друго, но поне след скапване на XP му се прави най-лесен repair ... Не че винаги е удачно но поне го има като опция... Repair- а на vista, 7, 8 е пълна смешка

Дограма Седми размер изобщо не може да се ремонтира. Пази Боже да се строши джама...

Как бе, как все успявате да си ги строшите ама идиота науми ли си нещо ще го направи..

Тц,тц, Не познахте и двамата- Vista му викат..

Аз съм много доволен от ХР-то, но сега с кеф съм на 7-ца, а на лаптопа с 8-ца за 60лв. от една промоция и също съм доволен, а фамилията ползва десктоп правоъгълника за да си играят по старому и те са доволни.

Няма по смотан Windows от WINDOWS 8. Чувства се липсата на Бил Гейтс. Ако придължават в същия дух всички ще минат на Линукс.

успях да го изтрая 3 месеца и се върнах на WIN 7,

Па аз от XP на 8-ца, 15 минути ядове, после 2 седмици гледане на филми и нет само и като излезе първата работа с много ядове, теглих една майна на 8-ци, 7-ци и си останах на ХП. След спиране на ХП мислим да не се занимаваме с компютри.

Всички негативни мнения се дават от хора не разбиращи че Windows8 е създаден за тъч (touch) монитор. Хората се опитват да бъдат напред с идеите, защото утре Ябълка ще патентова и блокчетата по екрана.

Защо заблуждавате хората???Ъпдейти???Та всеки който си има малка представа от компютри си спира ъпдейта-за да не "забозява"компа.Дрън дрън-xp ще има още дълго време,за жалост на майкусофт,който няма да може да си продава скъпите нови боклуци.

Не си мисли, че щом ъпдейтите пречат при пиратските версии, то те не са полезни при оригиналните.

Ха така! Кажи му го директно :)

Това на практика означава стотици милиони работещи компютри да бъдат изхвърлени принудително. Пък после ми говорят за екология въглеродни емисии и т.н.

Не са стотици милиони и няма да се изхвърлят. Просто се спират ъпдейтите за XP. Земята ще продължи да се върти и без тези ъпдейти. Че даже и без Windows XP.

А даже и без ъпдейти пак може да си работи.

Така стана и с 98SE. На стария си комп работех по-бързо от колкото на новия с XP. Същото се получаваше и с Вистата , 7цата и т.н. Порсто след спиране на потдръжката на 98 вече никой не пише нови версии на програмите си за 98. Така ще стане и с XP вярваш не вярваш така ще стане На Windows 8 му туриха защита да не се инсталира на стари процесори, тъй че не ти остават много опции.