Коментари - Русия изведе в орбита спътник с животни на борда | IT.dir.bg
назад

Русия изведе в орбита спътник с животни на борда

Руският научен спътник "Бион-М", с няколко десетки мишки, гущери и охлюви на борда, бе изведен в орбита в 13.09 часа българско време, съобщиха ИТАР-ТАСС и Франс прес, цитирани от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Русия изведе в орбита спътник с животни на борда | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хаха и животните засега нямат оплаквания. Освен че водката е свършила.

Момчета и момичета , пишещи коментари с политически отенък, не бъркайте научната дейност с вашите политически пристрастия.Нека ви припомня,че всички научни открития първо се реализират във военно промишления комплекс на съответната държава. Руснаците бяха много пред американците години наред, защото имаха течното гориво за ракетите носители, а САЩ бяха с твърдо, което е по слабо. Промишления и военен шпионаж работи и съветският учен Пенковски предаде формулата на горивото на американците.Чак тогава те имаха успехи. но не забравяйте, че само руснаците у спяха да направят космическа станция в орбита, която беше използвана и от САЩ. Идва време за съвместните разработки, ако хората са умни.Само ние в България ако можем да спрем прогреса ,ще го направим с мноооого голямо удоволствие. Долу руското БКП, Долу американското БКП, Долу всичките БКП-та по всичките земни кълбета ,по света и у нас.

Колко пъти ще се доказва на тия ТЪПИ славяни, че чеп за зеле не става от тях.Върхът на сладоледа в света е ВЕЛИКАТА, НЕПОБЕДИМАТА, НАЙ СПРАВЕДЛИВАТА, НАЙ- УМНАТА И Т.Н. АМЕРИКАНСКА НАЦИЯ НАЧЕЛО С ФЕДЕРАЛНИЯ РЕЗЕРВ.

Не се спряха тия! Това е то - тъпи, но упорити! Един спътник не могат да изкарат безпроблемно, а сега тръгнали животинките да мъчат. Крайно, крайно некомпетентни и незаслужаващи изобщо да се занимават с такава научна дейност. За космоса са нужни астронавти, а не руски алкохолни локви!

Руснаците са единствените който имат деистваща космическа програма разбирачо!!!

тъпи и некомпетентни, ти умнико кой си? С какво си известен, какво си направил? Колко спътника си извел безпроблемно? Откъде извира голото ти самочувствие без научно покритие! Да плюеш руснаци,известни в света с многобройни научни експерименти... ами стани астронавт, тъкмо светът ще научи какво е космическото въздействие директно върху човека, а не чрез мишки, риби и гекони. Ама стиска ли ти?!Поплювко си!Нищо повече!

Колко им приказвах а те нещът! Ами ако щът бе!

Политически коментари под научна новина. Що за идиоти!?

Стига с тия ръшъ. Прочетете за съвместните научни изследвания "България 1300 - Dynamics Explorer" в началото на 1980-те години. Знаете ли, че има такива? Dynamics Explorer e едно от най-информативните научни изследвания на космоса. Има и съвместни Бг-USA публикации.

чета и не вярвам, какви неща се пишат...колко дребнваи и посредствени, хора, пречупващи всяка научна новина през призмата на собствените си дребнави, политичски и ограничени възгледи

гербаджиите са все от ЦК на БКпу, СИК и от ДС, говеда млиционерски Бегайте да продавате от бялото на Буда и от контрабандните му цигари за да си изкарате парите за драсканиците тук

Трябваше да сложат Путин, Медведев и цялата им Дума вътре, то загуба няма да има, защото в Русия е пълно с такива,

Ех ако ви емнат екозащитницие че тормозите мишките и т.н. ще ви се стъжни мили другари.

България е окончателно загубена. Чета и не мога да повярвам какви заблудени говеда са собствените ми сънародници. Със сигурност мога да прогнозирам, че ГЕРБ ще победи на 12-ти. С толкова дебили в България няма да имат проблем. Боже смили се !

Че ако не победи ГЕРБ иде руският гражданин Сергей Дмитриевич Станишев, другарката Моника Йосифова, негова съпруга и бая други такива

идиот, нали герабджиите сте все от СИК и от ДС, бе говедо

Всеки научен експеримент е полезен.

Господи, колко просташка простотия върлува в българското Интернет-пространство!!!

Просто ми е отвратително да чета неграмотните изказвания на политически заслепените дърдорковци!!!Точно това е истинния път на човека в космоса!Не рекламни кацания на луна или марс,а да се разкрие истината възможно ли е изобщо пребиваването на човека в тази крайно враждебна среда-безтегловност,радиация,безконтролно размножаване на плесени и патогени.Или е по-добре ракетите ни да извеждат автомати,които не рискуват здравето и наследствеността на човешки същества?Политически неграмотници,космосът не е задния двор на къщата ви,а нещо страшно!!!

Животни в Космоса, като кучето Лайка, реснаците изведоха в космоса още миналия век...Ти кога си роден бе, смешник? Вече сме в 21 век! Пращането на животни беше преди Гагарин да излети в 1961 год. Тея сега да не пробват да пуснат парен локомотив?

Извесно ли ти е млади приятелю /както виждаш не съм груб и примитивен с теб/ че пребивавалите дълго в космоса независимо дали са американци или руснаци се връщат на земята ИНВАЛИДИ?Отвори си малко очите и не бъди кон с капаци, зяпащ само активна пропаганда.Защо споед теб още не смеят да опитат зачеване на човек в орбита?Защо нищо не казват за 36-те процента генетични заболявания на децата на бивши,летели в космоса?Независимо дали ще ги наречеш астронавти или космонавти.И стига с този 21 век-човекът е на над 30000 века и разликата в него между 20 и 21 век не е хич голяма.Ако се считаш за нещо уникално спрямо миналите поколения-толкова по-зле за теб!

Е, друго си е да развееш американското знаме в безвъздушното пространство на Луната! Пък и добре се вееше, добър вятър...

най нащестния човек на земята бил гагарин щото след като обиколил нщколко пъти земята се приземил пак в ссср или казано сега русия

Най-големите тъпанари в света се появиха и се размножават в България от около 20 години насам.

Тъпотата е безгранична. Гагарин е обиколил само веднъж земята.

Освен, че си тъп, си и необразован. Гагарин е направил една обиколка около Земята. А ти най-много да летиш с някоя нискотарифна авиокомпания н а 9 км височина.

браво..няколко комуниста са ''отлетели'' от Русия! Дано да съм разбрал правилно

Абсолютно правилно те разбрах, нашия....сваляй гащите, че иде време за поредната инжекция "антиидиотин"....:)

Да бе?! Сериозно? На спътника са каПутинко и Педведко? Аа, ше падна!

ЕХ,...мили кометатори,вие просто не знаете,къде се намирате,а с това ви виждане върху този голям научен експеримент,се вижда,че тази участ,в която сте изпаднали ви е малко.Най добре ще бъде за вас е да изпълните повлята на БОКО-на село и да гледате картофки и овчици,но и там трудно ще се справите с този интелект.

Добре, че имбецилите тука даже не подозират, чеи американците са пращали подобни твари в космоса. Че ще се чудят как да псуват руснаците и да хвалят американците при едни и същи опити.

Да не забравяме за писмото от американските жени, че руснаците не бива да пращат кучета, а по-добре да им се пратят негрите от щати, че там са много.

Да.Предлагам на колегите космолози от братска Русия следващия път да заменят рептилиите на борда с нашенски такива гризачи и пълзящи твари, а именно: Сергей Станишев,Меглена Кунева-Пръмова,Волен Сидеров,Яне Янев,Юнал Лютфи.Хубаво би било в орбита да се изведе и туловището на Фидосова, но както знаете технологичното ниво на човечеството е все още на недостатъчно ниво, за да бъде изведена такава огромна маса в открития Космос.

май нещо забрави ботаниката- Тиквата Боко и пръчката Цоко

...застъпник им е.

що ги пишете тия глупости, русняци и наука, колко нобелови награди са взели, та се бутат в а група, аре какво стана с космическия кораб за междупланетни пътувания, кога да го очакваме, оставете гадинките

малко повече от теб потурняк я от подгумер я от бусманци с пробитите цървули

Руснаци и наука ли. Що не го кажеш на НАСА. И да ги питаш, ако не са руските кораби от руската наука няма да стъпят скоро в космоса. С един новопоявил се Драгон, дето вози до 400 кила товар. И може да сравниш с руската поточна линия. Голям глупак си. По рождение или по наследство?

Ами, понеже си дебил, дай да преговорим - първи спътник, първи човек, първо прелитане край Луната, първи апарат на Луната, Венера и Марс, първа космическа станция, първо излизане в открития космос. Губят само по един показател и това е първо стъпване на човек на Луната. Във всичко друго са първи. Вземи прочети за ДЕСЕТКИТЕ американски и съветски провали, па тогаз дрънкай глупости. И вземи обади кво става с междупланетните пътувания на другите, явно твои любимци. Че май даже не могат да изкарат самостоятелно човек в орбита, да отиде в МКС. Ам ползват "неработещите" руски ракети.

Много тенденциозно Към "Само"-то, можеш да добавиш и всичките първи неща свършени от Пайнър1 и 2, включително и напускането на Слънчевата система, Сондите до Марс и Венера - първото прелитане край планетата Марс, е направено от Маринър 4 през 1965 г, а не както ти послъгваш, Първата истински успешна мисия до Венера е осъществена от американския апарат Маринър 2, който посещава планетата през 1962 г. Руската мисия година по-рано е твърде нуспешна. Сега марсоходите да не са руски? Американците могат да изведат хора, но не се напъват и пестят пари чрез използването на руските кораби - в момента имат други цели.

Гледам нивото (на интелигентност) на коментарите ви и все повече се убеждавам, че си заслужавате хала, на който сте в момента. Всякакви зачатъци на разумна мисъл и нормално поведение са вече умрели у българина.

А ти какъв си?

търговец на розово масло.

Стана ти неудобно и се обиди ли? Върви с останалите дебили да четете за Ким Кардашян и не си мъчете малкото мозъчни клетки с този раздел.

Явно целта е да се пробва биосфера за продължителен период. Засега всички опити на земята за затворена биосистема са безуспешни. Това навежда на мисълта да се пробва направо в космоса.

така е , и целта е с животните които са се доказали най-оцеляли в еволюция да се проведе експеримент за на наблюдаване на техните инстинкти и резултативността за оцеляването на вида в условия на минималната гравитация и безтегловност и в последствие при претоварване при кацане.

Очаква се следващия им колосален колхознически спътник да се казва АББА и на него да летът у Космоса путин, белка, стрелка и манерка.

Следващият спътник ще е БГ и ще се казва ББЦвЦв и ще прави поразии поредниднине 4 године върху една от държавите по света

Развива се, развива се руската космонавтика. Преди половин век изкараха човек в космоса, а сега мъчат дребни гризачи и мекотели. Занапред може да обърнат и на насекоми.

Мда, развива се. Руснаците могат да си позволят да пратят дори животни в космоса. Я обади как върви пилотираната програма на твоите любимци от останалите държави ?

абе вие сте изпаткали...по повод коментарите де

А ето как са се появили Годзилите ,драконите и останалият легендарен персонаж от приказките.

Епохален руски успех.Ха ха ха,хи хи хи.

играйкат си, американците изследват марс от 15 години, тия мъчат животинки, да се задействат организациите в защита на животинчетата

Добре, че не си чел за американската космическа програма от 50-те години. Че няма да си намериш място от мъка по маймуните дет са измрели.

Защото подготвят пилотиран полет до Марс. И изследват по животните струва ли си. Или чакат лично да ти дадат отчет.

На борда е и Тиквата Бойко Бориосв!

а той си лекува кръвното в правителствена болница

Не се е*авай с великия Бойко. Чака го още 4 години управление все пак.

Питам се, какво ще се случи с изпражненията на мишките и гущерите в безтегловност? Дали ще се смесят с храната на животните или те самите са отделни в самостоятелни клетки като при кокошките носачки - получават храна отпред, а отзад с вакумна система отпадъците се почистват.

Любознателний Радослав, що не се качи на борда за да наблюдаваш какво става с мишите аки и да чистиш. Онези глупаци руснаци не са и се сетили за тази хипотеза.

след космонавтите идват опитни мишки, или те се готвят за командири на екипажите. все пак да уважим д. адъмс за провидението.