Коментари - Dell разработва компютър-флашка с Android | IT.dir.bg
назад

Dell разработва компютър-флашка с Android

Dell разработва мини компютър, който ще работи с Android и ще може да превърне всеки HDTV телевизор в "умен".

Обратно в новината

Коментари - Dell разработва компютър-флашка с Android | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тепърва разработва?! Малийййй, пуашим се!!! Що ли от половин година търкалям на олтаря MySQL сървър под Ubuntu на подобна китайска "флашка" с двуядрен 1.6 GHz-ов процесор RK3066 за $40 ?! Сега ще зема и наследника му - с 4-ядрен RK3188 и вградена камера - да записвам разгонените енорейши в изповедалнята!!!

Китайски андроиди? За по 40$ ? Dell-ски ограничен флаш за 100$. Има къде къде по-добри решения и за по-малко пари. Raspberry например - 30$, компания от Великобритания и доста мощничко нещо предлага за размерите на кредитна карта, че и по-малко.

Закъсняли са с около 3 години. При електрониката принципа "по-добре късно, отколкото никога" с цел настигане на конкуренция обикновено е с не особено добър край.

Поне китайците имат подръжка на устройствата си. Преди години си бях купил dell streak 5 добра машинка но без съпорт. Ако и тия флашки са им без никакъв съпорт ще ги сполети същата участ като смартфойите им.

majmuncho

Революция! Невероятно - да рекламираш продукт който още не е готов а всъщност стотици фирми да го продават от поне година на цени м/у 40-60 USD ... това е наистина смайващо. Даже в БГ от година поне може да се купи на цена около 100 лв. с ДДС. :) Ще падна от смях :)

Стана малко като с лаптопите Сони. Отвън Сони Вайо за 3000лв, вътре Тошиба за 1000. Китайските андроиди вече са по 30$. Тези с вградена камера и микрофон са $60. Закачаш го на ТВ и се гледаш с наследника си в чужбина през скайп.

Че те китайците от 2 години продават такива компютри и са по 40 долара.

Просто тия чак сега се сетиха да турят логото на Дел върху тях и така да вдигнат цената :)

Едно време китайците догонваха запданите компании, а сега западните компании не могат да насмогнат на китайците. Освен, че от няколко години предлагат такива PC на флашка, масово китайските таблети са с 9.7 и 10 инчови екрани, 16 ГБ РОМ и 2 ГБ РАМ срещу скромните двойно и тройно по-скъпи "маркови" таблети с по 7 инча, 8ГБ РОМ, 1гб РАМ и т.н. Според мен обаче, цялата работа е в това, че жълтурковците продават на реалната цена (себестойност + печалба в разумни граници), докато измекярските компании продават боклуците си с 1000% печалба. Например казват, че Амазон продавали киндъл файъра си под себестойността и на загуба, а в същото време в Алибаба таблетите със същите характеристики като киндъл файър са 50-60 долара с безплатна доставка.

Tи недей гледа какви характреистики пляскат китайците на шитните които продават , а ако си имал под ръка качествено и no name устройство няма да плещиш глупости. В Али Баба например има поне четири реплики на Galaxy S4 за "жълти" стотинки с логото на Samsung ... ама не е същото бъди сигурен.

и кой ти го каза това, моето момче? Щото аз търгувам с китайци и американци и вярното е само до някъде, само за нещо. Такова нещо катопринципима само в червените глави. Така ги управляат лесно - с едно-две копчета, наместо десетки и то поменящи се :)) Оттук и калпавата ни икономика. Нещо като корида - смазвашбика предварително, а после му се ежиш пред публика :( Я да ги видя отворковците на здрав див бик с тез байрячета красни в ръцете дали ще могат и един пирует да сторят. И нашия бизнес и мислене са така - сбъркани отнапред, а после пуснати да се оправят както намерят за добре :)

Тоя Андроид ще ти направи ТВ то един голям полу-таблет и нищо повече. Само ще те плющи с реклами и бози. Изобщо Андроид е ОС със смешни качества.

Понеже ти си специалист и знаеш как действа всяка една ОС :)

И какво му трябва да знае вижда че го заливат с реклами и това казва. Не е нужо повече то се вижда.

Много ти разбира главата. И в iOS и в Android повечето безплатни приложения ти показват реклами. Аз имам и използват и двете ОС.. Трябва да ти кажа че епълската е доста бъгава. А всяки приложение ми е купено, дори и навигацията

majmuncho

не се занимавай с тия малоумници, който не разбира защо му се показва реклама, е по-тъп и от баба си ... губиш си времето ... еволюцията е сложен и бавен процес :)

Ползвам само iOS и не виждам да е бъгава ... ама гледам хейтърите сте налазили и тази тема. Лошо няма трябва да има смисъл да живеете за нещо ...