Коментари - Loon - новият проект на Google (видео) | IT.dir.bg
назад

Loon - новият проект на Google (видео)

След футуристичните очила, свързани с интернет, американският IT гигант Google обяви експерименталното извеждане в стратосферата на големи балони, които могат да предоставят интернет връзка към зони с труден достъп.

Обратно в новината

Коментари - Loon - новият проект на Google (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Две трети от световното население все още нямат бърз и евтин достъп до интернет". Защо броите и човекоподобните? :)))) Нали става дума за човеците? Те си имат. На шебеците им не трябва нет, добре са си в джунглата. Искате да ги направите хора, а те не искат. После това създва проблеми на всички, а вие дирите решението им. Харчите пари за вятъра, а после ни обяснявате защо искате още пари и че трябва да сме хуманитарни, денек зооитарни ... :) Недейте така, агалар, карайате я с акъл, нищо че немате и си го наемате! ;-)

SkyNet status: preparing to boot за мрежата от филма Терминатор говоря

А какво мислят пчелите и птиците по въпроса?

Ако съвсем малко се поразровите, а не вярвате сляпо на съкратената версия на дир.бг щяхте да знаете, че балоните всъщност ще са на височина от около 12.5 МИЛИ...

демек 20km височина, което си е почти двойно от височината на която летят самолетите,... а да не говорим за пчелите..

това няма бъдеще защото инсталации като ХААРП могат да саботират всякакви подобни начинания .помислете малко

хаарп ти е само в болната тиква

нещеме интьернет вечи :) ньещеме ви балоните :) и без туй бъка от порно от педофили тъпи форуми и шибания фейсбук от който тръгна арабската революция

Какво му е лошото на безплатното порно? Много хора трябва да си плащат за такива неща.

ако се напускат мн балони, няма ли да стане опасно за самолетите, все някога и някъде ще започнат да падат и да стигнат нивото на самолетите, и без това горе е гъчкано. А колкото до интернет мисля, че ще вземат да го ограничат накрая, защото силните на деня виждат каква сила е, силата на масите, нещото от което богатите винаги ги е било страх, виждате как може да се организира митинг да речем, така че си мисля че в бъдеще ще ни го боднат, я с цени, я нещо др, историята така учи, иначе е сила и определено ЕВОЛЮЦИЯ. Гледам родителите си, учени хора и те, ама понякога ме изумяват, че не знаят някои неща, не говоря за модерни щуротии, а за полезни неща. В тоя ред си мисля, че за ОПРЕДЕЛЕНИ индивиди интернет ще доведе до невероятни резултати (да речем в науката), естествено за други ще е само хабене на време, ток и природни ресурси.

На колко си години? Надявам се не на много, защото щом и родителите ти са учители, би трябвало да не плещиш такива глупости. Първо, интернет не се контролира от масите. Второ, кой си ти че да определяш кое е загуба на време и кое не?

Идеята е случайно да не ти изгубят локацията ;),демек да не можеш да се скриеш.Вече почти всички смне зависими от тези телефончета,ако си без него ставаш нервен..Следваща стъпка отключване,на телефона с пръстов отпечатък или със зеницата на окото,милони хора ще си дадат биометричните данни доброволно.Това не е теория на конспирацията ,а реалност.Прочетете 1984 на Оруел,нещата вървят натам.

хе-хе. тарикати са тези google-ци.. ще правят конкуренция на сателитните връзки. Да пуснеш балон е може би стотици пъти по-евтино от един спътник. Ако успеят, ще гепят телекомският пазар в самолетите...

нека феновете на ''изящния алуминиев панел" да видят най-сетне какво значи истински иновативна компания, а не патентен трол !

Хе хе, чаках кога ще се появиш. Фиксацията ти по Епъл е направо диагноза, вземи се прегледай. Новината не е за Епъл, а за Гуугъл.

Невероятен проект наистина! С каквото се захване Гигъла и става ''чудно''. Справка: Моторола, Гигъл чат, Гигъл плюс, Хандроида и куп недомислици и щуротрески, които само един интернет ''гигант'' може да роди.

репликата ти е направо нелепа. "Google Chat" (както ти, ''запознатия'' ламер наричаш Hangaout и Google Talk) и G+ се ползват от ужасно много хора които се увеличават всеки ден! Андроид е безпорен лидер при ОС (или ще го оспориш?" Btw какво е това "Гигъл" ? Лепване на прякори на компания/организация/човек е меко казано ..ъъ....циганско и простовато.

По-добре на всяко кенгуру да сложат антена :) :)

а чел ли си книгата "да убиеш присмехулник" ?

Ама не пише какви "екстри" ще има с балоните. Подобно на "Street View" и събирането на Wi-Fi данни. Да не дойде момент, в който корпорации като Гугъл ще управляват света.

А спокойно аз съм оптимист за този момент с такива като User-a и манията им за свободата не са далече дните. Горките усери те дори не правят разлика между свобода и дирижиран избор. Над Русия и Китай със сигурност ще им напукат балоните ;)

Забрави подслушването на разговорите на туземците например. И облъчването им с ХААРП!

:D

Идеята ми харесва, но имам притеснения за реализацията. Понеже тези балони ще се носят от вятъра, то дали в обхавата на една наземна точка ще има балон или не ще е някакъв вероятностен процес. Това означава насищане на атмосферата с балони, така че вероятността да е над 50%. Няма ли да е по лесно, пък и евтино да има голям брой автономни наземни станции. Вярно, че океаните ще останат непокрити, но пък хората, които влизат в океана, обикновено са подготвени с добро комуникационно оборудване и няма да ползват балоните.

То точно затова ще се прави система от много балони, та да има покритие. И просто ще се въртят с ветровете. Ако е само 1 балон - трябва да го чакаш да обиколи планетата, че да се върне на първоначалната позиция. Ако са два балона - чакаш половин ден - щото другия ще е пуснат от срещуположната страна. И така докато направят просволутия "ring".

Ето и малко повече информация за това как работи Loon: link

транслитериран URL хттп://ввв.гоогле.цом/лоон/хов/ link /loon/how/

Прочети малко преди да пишеш ... ще се носели ей така из въздуха.

Чакам конспираторите да се изкажат, че всъщност искат да следят и слухтят хората от третия свят и от отдалечените кътчета на земята. И че е проект на Пентагона. И как българин би го направил по-добре, защото ние сме гении и всезнайковци.

Или се управлява от ХААРП който както всички знаем освен за измерване на йонизацията се използва четене на мисли, предизвикване на бури и земетресения, снимане на летящи чинии край Юпитер и т.н.

Ами ти си първия дето го каза.;) Иначе проекта е смислен донякъде. Дето се вика поне не си пръскат парите в чалготеките. Иначе и сге има мнго сателити за интернет след като и БГ оператори го предлагат. Е това е опит за алтернатива.

wiki - espionage balloon. ;) не е измислено днес. Самите балони на гугъл няма нужда да са шпионски но след като осигуряват свободен достъп до интернет няма да има сериозен проблем да се интегрират истински шпионски в мрежата им базирани на същата платформа и знанията получени от гугъл, но с различни сензори - послушване на ГСМ комуникации, мощна оптика за разузнавателни снимки, дори мини радари. И ще е много трудно да се различат от оригиналните гъгълски балони. Ще се управляват по интернет и ще могат да снимат навсякъде в реалано време...

така е нищо не се знае. След време освен за шпионски задачи, може и бомби да валят от тези балони