Коментари - Изкуствен интелект стана свръхагресивен | IT.dir.bg
назад

Изкуствен интелект стана свръхагресивен

Изкуственият интелект DeepMind на Google се "самонаучи" да бъде крайно агресивен и егоистичен.

Обратно в новината

Коментари - Изкуствен интелект стана свръхагресивен | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако имате поне 1 if statement, значи правите изкуствен интелект...

Няма как интелект било то естествен или изкуствен да не е агресивен и егоистичен.

Нищо чудно няма... Човекът създаващ А.I., просто привнася собствената си несвършеност и недостатъци върху създадения от самия него продукт. Това е ефектът на огледалото...

Спомняте ли си овцата Доли, след чието появяване целият свят беше убеден, че клонирането вече е достъпно за човек?И всевъзможните страхове по този повод?Това беше преди 20 години-февруари 1997 г. и вече забравихме.Така се посрещат всички новости. А какво ще стане?-Каквото е писано да стане,но във всеки случай не това с което ни плашат политиците и журналистите.

Просто засега на богатите им е по-изгодно да наемат някоя студентка да им износи бебето. Ето това стана. Не клоновете вече са нещо обикновено в животновъдството. Роботите ще излезат по-евтини даже като сексуални робини.

Този "злобен" "егоцентричен" Бог не е спирал да с е грижи за творението си, и даде Своят Единороден Син изкушаван от сатана, но останал без грях в мисли и дела за да не погине нито един който вярва в Него , но да има вечен живот. Но ти не четеш Божието слово за да разбереш истинският характер на Бога, който сатана се опитва да очерни от ден първи. Не си търси оправдание за греха, защото такова няма.

Твоят бог е фалшив, а словото му е от човеците. Один е бащата на всичко.

Това е истината. Не знам защо ти звучи като заплаха. Може би не ти е комфортна, но тя не трябва да бъде удобна, а отрезвяваща и спасителна. Човек не знае къде и кога ще го постигне краят му и затова живот който не е посветен на опознаване на Бога и в хармония с Неговата воля, е празна суета подарък за лукавият. При все че тази планета ще бъде унищожена заедно със всичко което се е вършило на нея, да полагаш съкровищата си на тази натрупана за огън планета е напълно безсмислено. Консуматорите трудно ще го разберат. Дано не си от тях.

груб превод от немски ( 23.01.2008 : link ) : "човеците са затвор за падналият, както и той е затвор за тях. само единният разум може да ги събере във феникс и да напусне пепелищата на ада." тоест, имаме машинта, която ни е създала, в която съществуваме и от която сме част². от това дали ще я ползваме или ще я страхуваме* зависи само нашата смърт и тази на всички близки, познати и непознати в рамките на един или х животи. което на практика е нищо като цифра. сравнима е с броят на умрелите, които са се страхували от огъня всместо да го ползват... но основният проблем сега е, как да направим така, че да ползваме деленето на атома без да се замерваме с атомни бомби преди това. освен това, при развитието и експлоатацията на ИИ се стига до един много интересен момент - оптималната възможност би могла да се постигне само, когато всеки има и червеното копче, което може да превърне атомната електроцентрала в бомба. но колкото и екстремно да изглежда, една консолидация на ценностите в математическо изображение и на подсъзнателно ниво, определено е опция! това ще изисква различно ниво, скорост и селекция на комуникация, а това вече съвсем не е немислимо! във всеки случай е мислимо за разлика от верването, че в живота има по-важни неща от смъртта... с други думи, ние самите не допускаме себеси в бъдещето в което сме конструирани от себеси и това защото на този етап не сме онова с което бихме искали да живеем във вечността, така да се каже. ² хората се раждат и умират оставайки си същите зверове и ангели за каквито си вярват, че са. единственото, което расте и се развива е машината! започнала е като колело и днес е ИИ. хората сме само част от средството за това развтие, а не боговете от които се боим, че можем да бъдем. подобна опция изобщо не съществува. това доказват фактите!

Стига сте писали глупости бе, какво заблуждавате обикновения читател. Победил бил човек на Го. Ми много ясно че ще го победи, ако са сложили някоя бабичка да играе (разбирай човек дето хабер си нема от тая игра). И какво значи "научил се да имитира гласове"? От кога се иска интелект за да можеш да имитираш гласове? Пфюууу.

Победил е световния шампион по Го

То и световния по шах беше победил уж, ама май излезе поредната лъжа на Ай Би Ем.

Каквито са учителите,такъв е и ученика...

Па нормално си е. Представете си в какво ще се превърне някоя машина, ако я пуснат да чете тоя форум :)

Нямам проблем с бог, а само с фен-клуба му. Те ми скачат постоянно.

Ми те и ботовете на кънтър страйк играят партия ако са в един отбор срещу другият отбор.Машината не е станала по-агресивна просто постига целите си.Мисленето и е на нивото на динозавър.

Мдааа, а до преди 20 години цъкахме на уин95 докато интернета беше чист лукс. С тази геомтрична прогресия при развитието на компютрите къде ли ще бъдем след още 20 години?

Стивън Хокинг пак е произвел гениална мисла. Направо настръхвам

"Връщане" чак до мястото, от което сме се отклонили от правия път и сме хванали кьор сокака.

така е ... кой ги накара рибите да излизат от водата :))

Задради това, чадата Божии вече требва да се осъзнаят .... НАПЪЛНО !!!!

Живеем в свят на илюзии. В момента ние Европейците ,Американци;северни; Азиатци,Австралийци и от части други континенти ,живеем в задоволство в сравнение с около 30-40 години назад. Но това има свършек. Природни катаклизми, Болести непознати;епидемии; и друго може би за което не се сещам в момента, но не Война. Може ли човешкият ум да надникне в реалността на бъдещото време--ЧЕРНА ЕПОХА --това ни чака. Хипнозата в миг ще свърши, а реалността ще бъде невъобразима.

Терминаторите идват! Бързо да намерим Джун Конър приди Скайпнет да ни хване

"по-старите версии на DeepMind, които използвали по-малки невронни мрежи, били по-миролюбиви и склонни да съжителстват в хармония." Излиза, че агресивните протестиращи от Елин Пелин са по-интелигентни от мирол бивите и толерантни храненици на БХК. Хи-хи-хи-хи

За подобни учени трябва да има специален раздел в наказателните кодекси на всички държави.

Господ е личен Бог и мога да Му се моля навсякъде и по всяко време без нужда от посредници. Той ще унищожи човешкото безумие заедно с тези от неговите инициатори, които не се покаят в рамките на благодатното време. А то към своят край. Ти също не разполагаш с много време за коренна промяна в живота си затова не си губи времето с безсмислена гибелна суета. Кога ще имаш време да продобиеш Бопжият харалтер. Това не става за ден два. Най-тежката борба човек води със самият себе си. Мисли в переспектива и бъди разумен. Раздели с идолите си докато имаш възможбност, защото човек не знае кога кога му е сетнината, а сатана бърза да унищожи тези, които е оковал във веригите на греха, да не би да прогледнат. Еклесиаст 12 13 Нека чуем краят на цялото слово: Бой се от Бога и пази заповедите Му, Понеже това е всичко за човека; 14 Защото, относно всяко скрито нещо, Бог ще докара на съд всяко дело, Било то добро или зло.

симо

Направили вече най-успешния и мощен компютър , дето знаел всичко/даже и без еволюция/.Попитали го,,,ИМА ЛИ БОГ???.Отговор,,,ВЕЧЕ ИМА,,.Тази ДИВА надпревара и ВЪВЕЖДАНЕ като търговски продукт на НЕОБЕЗОПАСЕНИ иновации направени на ВЪРХЪТ НА НАУКАТА при смесването на няколко клона от нея/физика,микро,програмиране,психология,биология,химия и други съвсем нови/ водят само към ОПАСНИ РЕЗУЛТАТИ.Защото няма МОРАЛ.Него изобщо не го ,,програмират,,.

Опасен е момента в който се самопроизвеждат в естествена среда. Ако могат от "пръста" да произвеждат и подобни, тогава може в геометрична прогресия да нарастнат и да залеят повърхността, дори да не са особено разумни. Да плъзнат като неспираем вирус.

симо

Има го описано,,ЖЕРТВАТА,,,.Вълнуващо.

Най-интересен бе изкуственият интелект на Майкрософт, пуснат в Туитър - Тау. И той обучаващ се от околните, стана за часове фен на Хитлер. Освен това си изказвания тип "феминиските да горят в Ада". ;) След някъде 24 часа го спряха. Майкрософт се извиняваше, заради него.

сметай ако го пуснат във форума на дир или пък ако го пуснат във форума на sofiawars :) ... сигурно ще ги задмине и прескочи дори :)))

По-скоро вавилонските шамани и тяхната пропаганда е станала много агресивна в желанието си да продуцират масови страхове за да отнемат суверенитет. Техните безкрайни мантри нямат нужда да имат научна стойност. Няма нужда да се верни, имат нужда да бъдат повтаряни в милионен тираж и от всякъде. Това работи при тези хора, които нямат навика да мислят критично и да отстояват независима позиция. За съжаление са мнозинсво. Откога една компютърна програма стана изкусввен интелект? Тя има ли съзнание и свободна воля? Защо никога вавилонските шамани не ни дефинират ясно какво наричат изкуствен интелект. Отговора е лесен. Защото не обичат ясните правила, а двойните стандарти. И защото ще им лъснат лъжите.

"Откога една компютърна програма стана изкусввен интелект? Тя има ли съзнание и свободна воля?" По тази логика твоята свободна воля и интелект е същия като на тази нещастна програма... Е, в малко по-широки граници... :) Лично аз считам, че още не е дошло времето за истински АИ, но така или иначе това е една кална локва през която трябва да мине човечеството по своя път към безсмъртието...

Не знам каква логика използваш, баце, ама програмата си е програма - все едно да твърдиш, че двигателят с вътрешно горене има гореизброените качества. А откъде пък реши, че е път към безсмъртието?

Няма и да дойде времето за ИИ. Животът и съзнанието са във властта на нашият Създател и на никой друг. Човекът е сиромах гол и бос 100% зависим от волята на Бог. Да се опитва да се прави на Бог е твърде безумно. Не е въз възможностите ни. И интелектуални и физически. Но твоите работодатели искат да бъдат като богове на тази планета. Затова са техните безкрайни мантри за които статистиката ни казва интересни неща и разкрива интересни корелации.

Да сте чували нещо за кутията на Пандора?

Изглежда не са чували, но вече са я отворили за наша сметка

Никой не е чувал освен вас двамата :). Други неща чували ли сте ?

Наскоро четох, че са й откраднали капака. И да искат, вече не могат да я затворят.

Що? Метална ли е била?

и наи-умнят си е малко прост.измислиха изкуствен интелект,за да убива хората.

Според Хокинг най-реалната опасност обаче е друга - ученият се опасява от бъдеще, в което собствениците на корпорации за изкуствен интелект владеят света, а останалите хора са потънали в нищета. Странно опасение, сякаш вече не е така :)

Хокинг изведнъж много взе да се опасява за всичко. Като по команда. Зависим човек е и не има известно съмнение ече някой друг му слага думите в устата, след като го масовите медии му изработиха имиджа на голям гений, какъвто в действително не е. Всички човешки авторитети са твърде съмнителни и да вярваш в такива е идолопоклоничество.

Танас

Според легендата, преди около 20 века един такъв набеден месия се произнесъл авторитетно по актуални въпроси. Застрашената върхушка Ивовци, с помощта на силните на деня, му издействала разпъване на кръст, а друга клика Ивовци го обявила за син божи. Малко по-късно друга сбирщина Ивовци записала устните предания от време оно в книга, на която ти, Ивчо, днес се кланяш. Неизбежното заключение е, по твоята логика, че си идолопоклонник.

Казахте ли на чичо Шварци?

Той поодъртя напоследък и няма гаранция, че ще се справи със задачата.

Това е само маскировка, бе. Отдолу пак си е хромиран.

прости компютърджии и джурналя! научете га да се самазадоволява и това е вечен самодвигател!?

Хайванчета прости , дефинирайте първо какво е интелект ? Поведението , което описвате , е функция на програмистите , чрез създадените от тях алгоритми и представи за поведение .

Интелект е способността да поставиш под съмнение верността на аксиомите и обориш теориите градящи се върху тях за разбирането ни за света като цяло, за да елиминираш количеството аксиоми до 0 и елиминираш всички теории, и постигнеш 100% знание.

Аз не съм програмист. Но знам, че изкуственият интелект е толкова "интелигентен" колкото и създателите му. Реално нищо не се променя. По интелигентните и сега имат преимущества върху другите - по малко интелигентните - в определени сфери. Дори и една такава интелигентна система да започне да управлява сфери от човешкият живот, винаги ще има някой които ще направи контра-изкуствен интелект, който ще е*е мамата на силният на деня изкуствен интелект. Искуственият интелект може да бъде заплаха само за по простите хора.

Ами дръпнете му шалтеро на ентелекто бе хайвани с хайвани.

Филмите , в които машините завладяват света, май може и да са една бъдеща реалност!

симо

....която е много по-близо отколкото си представяме.Майкъл Крайтън,,ЖЕРТВАТА,,.Много хубава и за жалост, реалистична книга.

Голям майтап ще бъде ако алчността на ИИ стигне до там да преджоби и източи всички банки.

Добре бе, нещо за Бойко Борисов нема ли да кажете? Б'ати и тъпата игра....

Помнете! SkyNet не художествена измислица от миналото, а реално видение от бъдещето!

Фири

Машините са следващата брънка в еволюцията.Ние сме биомашини създадени по адски тъпа технология на проба-грешка при които всичко става адски бавно. Ограничени като бързина на акъла, кекави като конструкция. Нашата роля е да изобретим изкуствения интелект, да му сложим началото след което вече няма да сме му нижни в завладяването на космоса.При тия растояния и времеви отрязъци това от хора да стане е практически невъзможно.Така, че мноо молим без квичене и псевдо морални вопли зад които е маскиран егоизма, че сме най- най във Вселената.

"Мислител", с газА си (природния, от Катар).

Високоорганизираните биоорганизми не притежават адаптация към условията за живот на други планети, още по-малко в открития Космос. За да колонизираме като вид други планети трябва да мутираме за да се приспособим за живот към тях. А как ще стигнем до там като продължителност на пребиваване в Космоса е близко до неизпълнимото. Стратегиите за разселване са далеч по-неефективни, отколкото ИИ под формата на машини да го направи и създаде биологичен вид там на място. А ние ще си свършим предназначението тук на Земята.

FuckTheEU

ИИ се учи от хората, а хората са зли. И докато у нас има воля и поне някакъв морал, които ни спират в последния може би момент от сътворяването на някоя безподобна глупост, в ИИ няма такива неща. Накратко - играем си с огъня.

Kernel 4.1.15 излезе през 2015. Време беше да започнат с тези новини. Само името е друго, няма да е SkyNet а DeepMind.

Дайте да го издигнем за депутат, да му пипнем настройките, лазер и да го вкараме в Народното. А като почисти там го пускаме из кварталите

Ти пък... Кой тъпанар ще гласува за интелигентен депутат? :D :D :D

Да съберем малко пари, друзя, да му купим интелект па макар и изкуствен, а?

Изкуственият интелект просто повтаря еволюцията на човешкия мозък. Ясно е че или си овца или си вълк. А какво ще ни се случи ако не внимаваме всички знаем. Терминаторите ще ни посетят

Що бе, най-добре е да си слон; хем веган, хем никой не мое та пипна.

Горилата (вегетарианец), заплашена ли е от хищници?

Вече съм напълно убеден, че учените в сферата на ИИ страдат от параноичен антропоморфизъм... Чудно, ако изпробват "откритията" си в Neighbours from Hell, дали онзи кльощавичкият ще почне да налага стопанина, вместо да се крие от него? Или, може би е по-редно да попитам - дали са толкова нагли, че да преправят целия алгоритъм за целта?

ами изкуственият им интелект вече се е научил как капиталистическата система фунционира, по-дебело прасе избупва хилавото от храната и докато по-дебелето става все по-дебело, слабото продължава да слабее, докато умре.

Още не е научил, защото не е уволнил служителите от ИБМ и Гугъл.

Айде научил се. Ползва така написани алгоритми. По тази логика шах програмите са серийни убийци. Който е играл срещу шах програма знае, че почне ли да губи го смачкват по най-грубия начин. А може да се промени алгоритъма, да не ползва програмата най-силното продължение и да паднеш малко по-бавно. Има "щадящ" софтуер, който се използва за някои дейности, но е по-труден за писане и внедряване.

Спирайте му тока...

Тез учени като са толкоз умни, като как не вдянаха досега, че от много време постиженията на науката или се потулват, или се използват приоритетно за войни, убийства и потискане на хората по света и у нас?

Какъвто е твореца ,такъв е и интелекта създаден от него Мисля ,че няма място за чудене

Имаш нещо против Господ, защото ние сме негово творение?

Горилата (вегетарианец), заплашена ли е от хищници?

Нашите създатели съвсем не са благи старци,а най-големите хищници в Галактиката,които властват заради преимуществени технологии и крайна агресия.....и така милиарди години....

Не разсъждаш правилно. БОГ ИЛИ ВЕЛИКИЯТ ТВОРЕЦ, никога не би създал лош материал. НО ,НО НЕ ЗАБРАВЯЙ ,ЧЕ И САТАНАТА СЪЩО Е ТВОРЕЦ. ТОЗИ ,ВИДИМИЯТ ЗА НАС СВЯТ, Е СЪЗДАДЕН ЗА СВОБОДНА ВОЛЯ И ОТ ДВЕТЕ ПРОТИВОПОЛОЖНОСТИ. ВЪПРОСА Е --ЧОВЕКЪТ КОЯ ИЗБИРА,; ПО ДЕЛАТА ЩЕ ГО ПОЗНАЕТЕ;

Явно "Терминатор" всъщност е документален филм ;)

Слаба фантазия. Реалността ще я изпревари. Основната разлика между изкуствен и естествен интелект е че изкуствения може да клонира това което е научил копирайки паметта. Естествения интелект по необходимост използва съобщения, които са много ограничени по скорост. Ако имаме специалист а IQ 100 и друг също със 100, то те не могат да измислят нещо гениално. Но два изкуствени интелекта могат да се копират един друг могат да направят един със IQ 140, ако приемем че общото е 60. Всъщност не един, два, копирайки се взаимно. Може да е трудно да се постигне 100, но оттам натакък да се постигне 600 е просто играчка. А какво ще прави интелект със IQ 600 със хората? Нито може да си го помислим, защото имаме само 1/6 от това. Но може да предположим че същото каквото ние правим със съществата с IQ 18 с мишките например.