Коментари - Мистериозен US космически самолет полита отново | IT.dir.bg
назад

Мистериозен US космически самолет полита отново

Експерименталният безпилотен космически самолет на ВВС на САЩ X-37B ще бъде изстрелян днес на четвърта мисия за продължително пребиваване в орбита около Земята.

Обратно в новината

Коментари - Мистериозен US космически самолет полита отново | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как смятате са долетели през далечната 1947 година тези зелени човечета дето скоро ги показаха в Невада.Какво смятате че се прави в тези забранени зони в пустинята на квадранти 47 и 53 дето и пиле не може да прелети?Стига глупости!Не виждате ли че ни се поднася на час по лъжичка за да не се побъркаме от това което съществува като технологии. Преценете в последните 25 години какви технологии се появиха. Жалко е едно че ние останахме на дъното на помийната яма с ежбите и лизането на задница, вместо да сме заедно с напредналите нации. Не забравяйте и кой е главния конструктор на Боинг!

В този форум само дребни зависливи душички, незначителни и нищо постигнали в живота. Как да не се смее човек кажи ми..

Руския ХЪБЪЛ през 2035 г. Ще да полети, НЕ ЩЕ да полети

Брех чудо те изстреляли нещо аз мислех ,че вече са се отказали след толкова години НИЩО

Пешев я си направи справка с какви двигатели летят в момента "Атлас-5" и не пиши глупости.

Някои кораби прекарват по 2 год. в космоса, други падат малко след изстрелването. Какво да се прави, съдба.

Някои безпилотни кораби падат малко след като са изтрляни.. Други пък кораби се взривяват с екипажите си и ги спират само след 20 години употреба на технологията. .Дам, съдба!

Ракети, бомби и др. за масово унунищожение руснаците определено правят! Добре ще е да правят и неща за мирни цели! Кога американците ще търсят руски л. коли, компютри, лекарства и каквато и да е руска битова техника?

Интересна тема стана платформа за обичайното Русия vs. САЩ. Все едно чета спортната секция, Левски vs. ЦСКА

Обичайно беше: уса-сесесере, русия-сащ никога не е било някакво съревнование, маймунчо им го каза: "локална сила" - кратко, ясно, точно и абс. правилно. Като изчерпят целият съветски ресурс от време оно и ще стане мазало, то започна да става де, само ще мигат и ще викат: ну ета пачему упало, и ще се чешат по празните тикви, щото умните им тикви отдавна забегнаха, а останаха прости патриото-путлерасти

Той "маймунчо" хубаво го каза, ама май трябваше първо да погледне глобуса... Мазалото май става в САЩ напоследък, ама друго си е да залъгваш бездарната си мисъл с инфо от времето на Елцин. Ти остави руснаците, ми погледни, че нашата мила родина е пълна само с неудачници като тебе.

Пак са ни налазили руските тролчета.

С парашут ли ще го спасяват, или ще се разбива при кацането?

Кое? Руският двигател от първата степен ли? Совалката прави четвърто излитане и три пъди досега е кацала без проблем.

яд те е нали?? Дребно руско мекеренце. Аман от чуждопоклонници

какво да го е яд , че са на ниво безпилотен яд ги е русофобските мърши ,че трябва да си признаят неоспорим факт относно това ,че само руски ракети се пилотират и с екипаж и благодарение на тях има хора в МКС .

Този мистериозен космически самолет гаранция дядя Вовка Путкин го е измислил, докато си е пиел чая един следобед и е оставил гениалните си мисли да се реят свободно. А хамериканците просто са откраднали чертежите, трябва да се наблегне повече на сигурността, КГБ да иска не само трите имена и ЕГН-то за включване в интернет, ами и снимка в цял ръст и пръстови отпечатъци. Така ще се затвърди свободата в СССР, както и кражбата на интелектуална собственост ще спре!

Всъщност Путин още се е чудил къде се намира, когато Съветския съюз е правил изпитания на подобен 'самолет'. Казва се Бутан. Първият полет, аок не се лъжа е 1988 година... И само глупостта на Горбачов и Елцин спира програмата.

Чел чел недочел.Казва се Буран и е спрян защото са имали доста проблеми с него.По лесно е да се правят варели за еднократна употреба с двигатели колкото да те качат на орбита.Проблема е с че с тези двигатели друго не можеш да направиш....а хората вече имат технологии които са развивали десетилетия и гледат към Марс.

Хюмнериканците ще трябва да се задоволят с второто място. Русия отдавна разработи и ползва такива двигатели.

Ами сега ще е добре, като си плещиш ей такива тъпизми и да кажеш какво да напишем в google, за да се убедим и ние, нормалните хора, дето не вярват сляпо, че СССР е номер 1 (за разлика от вас заслепените от любов сектанти) че това е така както казваш. Щото примерно, по твой почин аз пък казвам, че американците отдавна са измислили телепортацията и пътуват до други Галактики и то много отдавна. Предполагам, че ми повярва на твърдението така, както аз и нормалните хора ти повярвахме и на теб :)))

Гъпунгер и америкнаците отдавна ползвата такива двигатели, то и в статията го пише, макар и не директно, но явно си доста тъпо парче.

За какво ги ползва? Да гърми по луната ли? Еь, морзилке, морзилке. Докато чибурашките се целят в луната, останалите гледат към марс.

гарантирано е с съвецки двигател, ниама начин хамериканците да на изпреварат. те нарочно бутнаха Прогрес от космоса да разправят после чи сми ногу зле в технологиите

Йонните двигатели не са фантастика, отдавна съществуват, още СССР ги произвеждаше и ползваше на спътници. Фантастика е ядрен двигател в космоса

Ех тия руснаци беееее. Всичко те са го измислили, за всичко първи. А като им погледнеш кенефа в който живеят, а населението - зомбирани алкохолизирани крепостни, дето живеят по стандарт от Средновековието и да се чуди човек как така се получават тези разминавания :))) Истината всъщност е, че технологично колхозниците са адски зле, толкова, че изостават от Запада поне с 50-60 години

Специално за космонавтиката Хамерикнаците още ги настигат. Пример - питай гугъл за 'проект Бутан' . Виж годините. Сравни го с този 'самолет'...И сравни годините...

Казва се буран,а не бутан и е точно копие на американската совалка с една единствена разлика летял е само веднъж

Ядрения "двигател" е просто източник на енергия за йонен двигател.

добре, каза го. А сега лапни

Тук много зависи от контекста. Ядреният двигател не е източник на енергия за йонния такъв. Ядреният РЕАКТОР е източник. Но между ядрен двигател и ядрен реактор има огромна разлика. Имаш известно познания, но препоръчвам Дада да почетеш малко повечко...

ядрения па 'ич не е . още от 60-те и руснаци и американци имат .готови , изпробвани . не се използуват , 'щото мно'о гадно пушат . с руския не знам к'во стана , ама щатския си седи здрав-прав на стапела и може да бъде запален до наколко часа . всъщност съветите направиха и самолет с ядрен двигател за бомбер със свръхдалечен обхват . ама се оказа , че или требе екипаж за еднократна употреба , или лъчезащита , с която пък едвам отлепва от пистата и за нищо не става . още си ръждясва на една глуха стоянка .

Военните сателити били вече с йонни двигатели и скоро ще има версия 2.0 на тези двигатели. Това преди 20-30 години беше абсолютна фантастика.

Всъщност от 50 г. ползват йонни двигатели. Тези сегашните не са 2.0, а може би 3-4.0. Дават по-мощни и по-продължителни импулси. А това позволява даста по бързи и резки маневри на сателитите.

сега някой гласоподавател на бкп или на хер болен да ми разкаже, как ако не са рашките няма да има космически програми... а не схващат, че вече в САЩ и в други цивилизовани страни има конкуренция и от частния сектор... а конкуренцията дава по-добри резултати...

Dimi

Конкуренцията е прекрасно нещо... но вече 4-5 години САЩ нямат изтреляна ракета/ совалка с екипаж. Да не говорим, че в момента Атлас 5 лети благодарение на руски двигатели. Дано това се промени в близките години, но до тогава ще се налага братята американци да разчитат на "изостаналите" руснаци да пращат американските космонавти до МКС и на руски двигатели за изтрелването на тежки ракети носители...

Глупости! Американците си имат ракета Делта 4 за тежки товари и не е нужно да разчитат на руски затова. Системата Атлас V е с руски двигатели, а тази совалка е стикована със Атлас V. Няма смисъл да се харчат за момента излишни пари за стиковане на совалката със Делта ІV и да се губи време в разработката и опити. А тази совалка може да носи и хора, но не е стикована за скачване с МКС и по тази причина не я ползват. С военните трудно се преговаря за гражданки полети.

Пич, кажи руснаците какво правят с руските си двигатели ?!?! ЧЕ се оказва, че друга държава прави чудеса и покорява космоса с руските двигатели, а руснаците по далеч от мкс не са и стигали. Щото в Атлас 5 има руски двигатели, има и китайски и немски части, ама постиженията на космическата програма на НАСА си е на НАСА и на САЩ. Чаткаш ли или да го напиша по бавно ?!?!

Ракета Атлас 5 Двигател РД 180 Та дали без "рашките", американците могат да си я изстрелят ?

Естествено, че могат. Ползва разработената и тесвана система за изстрелване на тази совалка. Ако тръгнат да разработват стиковане към Делта 4 ще загубят време и съответно пари. Затова се ползва най евтиния и бърз вариант за случая.

Четвърта мисия а руските двигатели още не могат да заработят като хората...сигурно сега пак ще се намери кой да оплюе хамериканците...

В Атлас 5 се използват руски двигатели РД-180 за първата степен. Така че не схващам какво искаш да кажеш и за кои неработещи двигатели говориш или просто това е провокация.

добре че няма кой да оплюе руснаците.. за какво вобще си писал??