Коментари - Ракета се взриви след старта си в САЩ (обновена) | IT.dir.bg
назад

Ракета се взриви след старта си в САЩ (обновена)

Ракетата носител “Антарес“ с безпилотен товарен кораб “Cygnus“ (лат. лебед) на НАСА експлодира снощи 6 секунди след старта си на път за МКС.

Обратно в новината

Коментари - Ракета се взриви след старта си в САЩ (обновена) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руските тролове не само не можете да четете, ами не се и осведомявате!!! ДВИГАТЕЛИТЕ СА РУСКИ !!!! Какво според вас е причина за експлозията???? Сигурно някой американски хамбургер на борда, но в никакъв случай РУСКИТЕ ДВИГАТЕЛИ!!!

Май ти не можеш да четеш, глупако. Първата степен е съветски двигател, който се изработва в Украйна в момента и като го вземат в сащ го модифицират - сменят електрониката, системата за управление и най-важното - пригаждат го за тяхното гориво :)))) Та колко е "руски" само ти си знаеш:))) Американците пак са о*рали нещо. :)

Космическа нация от всякъде, купуват двигатели от 60-те години, от "изостаналите" космически нации, които отдавна са го зарязали и не го произвеждат. Не стига т'ва ами го модернизират така че да могат да го ползват само на 4 юли.

Ракетата се удари в снегорин на ниска орбита, ... сори!

Това си беше яко. :)) ;)

Аууу само 73 коментара, добре че не бе руска ракета, че най-малко 500 коментара колко изостанали били в Русия да имаше до сега. А между другото Русия изстрелва средно по 1 ракета на седмица, но това в дира не се споменава, само ако стане инцидент - така е полит коректно.

Така си е. Ама на народа му е промит за вече 25 години толкова много мозъка че лае за гадните комунисти в автоматичен режим вече. Не че искам това време да се върне, но просто повечето хора не знаят какво говорят. Още повече си дават сметка за какво говорят. Все някой трябва да е виновен за калта в която се намираме, като най лесно, само не никой не вижда истинския виновник - самите ние.

Абе, не ми се вярва да е имало пиян инженер на смяна, ама знае ли човек вече. Ще си кажат, какво е станало. п.п. Специално за червените тролове: Фобос-Грунт последно НОРАД ли го свалиха? ;)

глупав си, затова вероятно си щастлив.

Е, от 120 изстрелвания за година една ракета им паднала, сличва се, а на американците всяко изстрелване завършва с падане на ракетата :))))))))

Частна американска компания създадена от студенти...Млади хора , които очевидно не са чували израза Сделано в СССР...

Явно нищо от никъде не са чували. Спокойно са можели като другите млади американци да продават бургери и кола, а не да се захващат с космически изследвания след като толкова не са чували нищо от никъде.

Нанесени са големи повреди на пусковите инсталации и ще могат да изстрелват едва напролет. Тази сутрин, от Байконур тръгна Союз с товарен кораб Прогресс към МКС, ама за това не се крещи.

как ще се казва добро за руснаците,бе чадо? Ми те сега са лошите, пък американците - добри...За лошите - само лошо, за добрите - добро! Поне навремето беше така - когато руснаците бяха добри, пък ония - лоши капиталисти! Гьобелс, Гьобелс.... Сигурно се въртиш в гроба от последователите ти - журналята!

Новината е за инцидент не е хвалебствена .....

Разбира се някоя ислямска организация е виновна за некадърността на разглезените хамериканци ! Щом вече и безпилотни ракети не могат да изстрелват ... не си ли научиха урока с Чалънджър ? Вероятно на компютъра е било по-различно от реалността и затова са объркани ...

Евтиното излиза скъпо...да ползват Делта 4 , а не руски боклуци.

Руските тролове направо се надрискаха от кефф...

Проблема е, че двигателите са руски!

Хайде стига глупости! Тези двигатели са толкова руски, колкото лада-та е италианска... За Лада-та руснаците взели лиценз и почнали да предправят тук таме разни простотии.... Така и с тези двигатели.. Руснаците ги разработили, изпитали преценили че не им вършат работа и се отказали от тях.... Американците решили да "набарат" някоя нова руска ракетна система. Видяли че е минала през изпитанията и понеже толкова им е акъла взели Украинците да им нагодят двигателите по тяхната ракета.. после двигателите били Руски... Руски таратанци..... Като са Руски, да напишат че ракетата е с двигатели НК-33, а не с AJ-26

А пък руснаците щото са изостанали си изстрелват ракетките и нЕмат грижи. Янките дето са венеца на мирозданието сами ракети не могат да си правят та се налага да ползват руски такива в украинско изпълнение. И после някой да ми разправя, че били ходили на Луната. Като са ходили защо прекъснаха за около 40 години? Защо не ходят сега? Заети са да подпалват народи и държави явно, та не им стига времето! Той и Брус Уилис кацна на астероид...

ако беше с ластик това нямаше да се случи. тез щом купуват от украйна съвсем нямат доверие на своите, китай произвела най големия ластик. нпо-та щели да го опъват. абе какво става с таз америка ракетите им украйнски, докторите им индиици, колите им япоснки, телфоните им китайски, учените им мозъци откраднати от чужбина, резидента им кенииец, или не знам точно от къде е, НПО-та да помагат до сега плюха, плюха по нормалноста, просто от там от където им плащат нормалноста е отрицателен фактор.

ника ти " . " много точно илюстрира умствените ти възможности и съответно коментаторските такива :-)

кво ти пука нали си вземаш заплатата . днес надупване, утре потупване в други ден ей ти на заплата

По-интерсното тук е друго.. Тази ракета трябваше да бъде основната ракета носител на НАСА за следващите 15 години и на нея се възлагаха надежди за бъдещите полети до Марс.... а се оказва че тя ще използва двигатели отказани за употреба от руснаците и преработвани от Украинци... А загубата на тази ракета е .... нещо като удар под кръста на фона на успешните тестове на конкурентната Руска "Ангара".. според мен следващите 10 години ще бъдат доста ... интересни....

Да живееш в интересни времена.

ЖивееМ. Освен ако не си някаква мумия.

Пак ли се омацаха? Една ракета немогат да пратят до МКС а на Марс се целят да кацат и живеят. Толкова са отишли и на Луната калпазаните.

1. Ракетата - първа стке пен е украйнска и затова не става за нищо. 2. Двигателите са руски, работят по т. нар. затворен цикъл - надничарите тролове не го разбират, сложно е. Самарское редприятие Кузнецов завершил испытания двигателя НК-33 Самара е в Русия,на Волга

то дилемата беше дали да е украйнска, дали да е руска, или да е американски ластик. следващия път ще е америкаснки ластик

не работи в братския САЩ за това са виновни руснаците и други не толкова развити народи. А ако нещо проработи, това се дължи на славните американски господари, пардон - братя.

Nasaspaceflight-com

Вероятно това е съботаж от страна на Русия, отмъщение за наглата намеса на САЩ в кризата в Украйна.

тарши стражар си ти, трол на Боко Тиквата

нпо-таа нр им пука вземат си заплатите само. те така им се взривяват от 55, само холивудскитките им продукции има успешни изстрелвания, даже успяха до луната да стигнат, не случайно 10 процента от американските астронавти избраха руското. ай дано ктиайците да напреднат малко че да им произвеждат американски ракети, като американските коли перлани телефони произведени в китай, европа:))))

днес е средаж.... ама по-обичам петъкаж, също и съботажа, ама и неделажа също ми харесва.... не може грамотно да пише - коментира космическа статия....

Първата степен на самовзривилата се в САЩ ракета-носител е ибал разработена в Украйна Първата степен на самовзривилата се на космодрум в САЩ ракета Antares е била разработана в Украйна, съобщава link. С дизайн, аналогичен на поректа който имат украинските ракети и като се основава на модела на първата степен на ракетата Зенит, тази степен е била разработана от конструкторското бюро Южное, се отбелязва на сайта. По-рано стана ясно, че двигателите на самовзривилата се в САЩ ракета са преминали предитова всички стадии на тестиране.

Първата степен на самовзривилата се в САЩ ракета-носител е ибал разработена в Украйна Първата степен на самовзривилата се на космодрум в САЩ ракета Antares е била разработана в Украйна, съобщава link. С дизайн, аналогичен на поректа който имат украинските ракети и като се основава на модела на първата степен на ракетата Зенит, тази степен е била разработана от конструкторското бюро Южное, се отбелязва на сайта. По-рано стана ясно, че двигателите на самовзривилата се в САЩ ракета са преминали предитова всички стадии на тестиране.

не искам да прозвучи като хейт, но фактите са че половината от тая ракета е руско дело... Сега дали проблема е в съветските двигатели или в нещо разработено в САЩ още не се знае...

двигателите, които са се взривили са украински.....

Прав си:) за това пише съветски двигатели...

Жалко, един тон с хайвер и уиски отиде на вятъра. Апропо, тия там как се справят със сексуалните си потребности?

Сигурно в безтегловност либидото пада.

mISHO

Какво, пак ли? Наскоро преди няколко месеца нали пак гръмна една хамериканска? На тия само системата за самоунищожение ли им работи нормално???

Еееее, верно ли бе:))

Батутът действа безотказно, Друзья!

Не мога да разбера, защо толкова хора висат по форумите и си чешат клавиатурите, ами не вземат да работят! МКС е технологично чудо на всички народи и не трябва да се злорадства за каквато и да е неуспешна мисия. САЩ или Русия, в космическите иследвания не трябва да се делят нациите, там трябва да се обединяват всички, ако иска човечеството да върви напред!

Щото така си искаме! Кеф ни е, чешем си клавиатурите. Ти какво против имаш? Да не се изживяваш в ролята на надзирател?

Жалко, имаше хора, които миналата година злорадстваха за взрива на руската ракета-носител Протон. Сега се вижда, че и уж мерилото на техническия прогрес САЩ, също допуска високотехнологични гафове. Космосът не е лъжица за една уста и само съединението ще донесе силата. По-добре е вместо за войни, парите да отиват за наука и технологии. Няма богоизбрани народи, дори да са написали бестселър по въпроса. Даже папата подкрепи научния прогрес, запазвайки си единствено позициите на морален стожер.

То е така, ама ако не произвеждаш оръжие идват талибаните или други диваци и те завладяват, на първо място е оцеляването, то се гарантира от оръжията, след това се развива науката, културата и т.н. Това са законите на вселената, няма другото е само мисли, далече от реалността.

бъркаш причината и следствието - първо произвеждаш оръжие, а ако не успееш да го продадеш, създаваш талибани, въоръжаваш ги, после се оказва, че те са заплаха за страната, после ги бомбардираш....така хем си има постоянни поръчки за оръжие, хем се намалява складовата наличност

скрили американофилите, които злорадстваха, като гръмна една руска ракета и правеха нелепи коментари за руските технологии?

Хората поне имат космическа програма, ние нямаме нищо. И ако продължаваме да висим по форумите, нищо няма да се промени. А да, заври си американофилството и русофилството в гъза.

Марш да работиш!!! Само на бай Иван ще ми станеш ако още ведъж те видя да си писал тук.

kumalissa73@

Вярно. Обаче да не забравяме елементарното уважение. СССР изпрати двама българина в космоса. Колко изпратиха сащ, под чието командване сме сега?

Тез ли бяха направили пътека до Луната - дето сега не могат да се качат на МКС, пак от руснаците основана.

Видели са го как серазхожда наблизо с РПГ на рамо.

В статията нищо не се казва за товара. Вчера в CNN говориха, че товарът е ТАЕН, като мнозина коментатори изказаха мнение, че вероятно става въпрос за тестване на нови оръжейни системи...

Ти май не можеш да четеш? Товарът е бил 2290кг храни - боб, леща, грах, зеле, картофи.

и въглища за печката, дето си пекат картофите и увира лещата. Да не говорим за новите тръби за казана, дето си варят уискито.

не съвсем.... масата на Cygnus е тон и двеста... полезния товар в капсулата 2,2 тона... общо 3 тона и половина ... приблизително Антарес-а трябва да може да вдигне почти 6 тона на ниска орбита.... хммм... нещо ми намирисва :)

И двигатели за първата степен им дадоха руснаците и те пак немогат да скалъпят работещо нещо....

Който си го може СИ ГО МОЖЕ!

А през това време Союз-2.1а излетя по план... Сигурно вече се е скачил с МКС. Изостанали са "руските алкохолици", нали така соросчета ?

Не знам за руските алкохолици, но ти определено си изостанал.

Как няма да се взриви, след като двигателите и са украински?

Е, те в покрайнината на Русия живеят американци, та затова правят хубави двигатели.

Такова животно няма. Има руски двигател с американски и украински доработки - за да ги вържат два. Първата степен се прави в Украйна и се слагат два руски двигателя.

Да целунат пръстена на Император Путин и да не се занимават с неща от които не разбират :)

Красиво!