Adobe Flash без поддръжка от днес

Браузърите и Windows започват да блокират флаш съдържанието

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Flash е външен продукт за страниците - притурка. Не от изпълнимият код на страници от браузерите. Като не знам какво от него не може да се направи на JavaScript, съчетано със стилове CSS, картинки и така нататък. Отдавна си се очакваше да отпадне. Има и други неща, които не могат да навлезнат, като WebGL за 3D - трудно се прави, с много математика и през бразера ти на JavaScript се компилират програми за сенки GLSL, тежко е и може да ви изпържи процесора, а е от над десетилетие. Част от нещата не се ползват.

И да забранят и линукса ми дейбим и глупедрърите

И до къде ще стигнат Тея същества с тези забрани

И как сега да живея като забранихте флашките миналата година забранихте конвертърите

Ако съдя от плюсовете на идиотски коментари в тоя дир влизат главно идиоти, които са играли флаш игри иначе щяхте да сте наясно, че шибания флаш беше основната причина за заразяване на машините. Тоя боклук преди 10 години да беше умрял едва ли щеше да се усети липсата му. Единственото по-пробито нещо в интернет от флаш е смешната джава

Си ногу убаффф

Имало едно време една област, наречена Силвър Лайт. Тъкмо я почистили, култивирали, почнали да я засяват, па да вземе че Земята се разцепила и всичко там потънало в безднатаа.....

От цялата работа най ме кефи как скамърите изостават. Все още получавам изскачащи прозорчета, които ме подканят да си обновя версията на Flash и "удобно" ми предоставят линк за сваляне...

Всяко начало си има и край. Само саламът има 2 края...

И въжето има два края - пренио край и заднио край.

да знаеш че пешеходните пътеки дето ги пускаш са ми любимите, с тях си тествам бота

Нищо не пуска тоя гурел бе. Това е извън неговите умения и възможности. Гугълкапча е продукт на Гугъл корпорейшън.

Щом си успял да напишеш бот, който да надцаква на Гугъл капчата, специално направена да спира ботове, браво на теб. Особено след като не си наясно, че капчата е на Гугъл (говоря за това, дето му викаш "пешеходни пътеки", ако и "капча" не знаеш какво е").

това че е "без поддръжка" съвсем не означава че не може да се използва; все едно некой да каже че не може да се кара опел модел 53 година в добро състояние само защото дилъра не продава вече части за него... а че микрософта го бил махнал от браузъра си.... ами то кой ли кретен им използва браузъра дето никога не ставал за нищо и никога няма да става

Големи сте разбирачи, ей. Нищо чудно, че българите са последни по компютърна грамотност в Европа.

Кой та излъга, че сме последно по компютърна грамотност? Ти срещал ли си се с чужденци от напреднали държави? Аз съм се срещал с ИТ-то на делегацията на ОАЕ, дето щеше да прави среща с Борисов миналото лято. Идиота не знаеше защо не си вижда принтера през лаптопите вързани на собствения му рутер ... (цялата им техника си идва с тях и само те си я пипат и настройват)

Статистиките на ПИЗА и ЕС. А теб кой те излъга, че като си се срещал с некомпетентни делегаци, си придобил представителна извадка? И кой те излъга, че става въпрос за ИТ специалисти, а не за средностатистическия потребител, като иде реч за компютърна ГРАМОТНОСТ, а не за експертиза, ако правиш разлика? И откога ОАЕ е "напреднала" държава, особено в ИТ отношение?

В големите столици в централните им части има едни кръгли знаци със зелен автомобил. Не разрешава кола или файтон произведен '53 г. да мине там. Освен това не може да се паркира на електрическа колонка. На други места може да си го караш да.

Значи можем да ползваме разни там неща с флаша

Flash Dance също ли ще спре?

Разбира се. Сал един Dirty Dancing ни остана.

особенно тва

Flash e добра технология, даже за времето си страхотна. Голям недостатък е това че гълта много ресурси на таргет машината и това води до проблеми, както и secure проблеми. Но за времето си даде на дивелъпърите на web съдържание страхотни възможности за създаване на интерактивно съдържание.

дивелъпърите на web,Кънчо и ти ли си от тях?Дивелъпър!!!!:))))))

Какъв ти е проблема на тебе, така често се описваме, като не си наясно я провери малко тоя интернет....така като гледам МАЙ ИМАШ

Ако внимаваше малко в написаното от мен щеше да видиш, че съм написал Дивелъпъри на web Съдържание, което реално е така. Иначе не съм такъв за мое съжаление, а обикновен фин-тех инженер с базови програмни познания и повече познания по администрация.

Да, за времето си беше страхотна. Това, че е тежка даже за съвременни машини понякога, нефункционална за съвременните технологии, и крайно уязвима на атаки поради начина, по който работи, е отделен въпрос. Но българите са разбирачи, те си го знаят флаша и обичат да изтъкват колко бил добър, че да не ги помисли някой, че не са разбирачи!

- Интернет архивът съхранява Flash игри и анимации, включително добре познати хитове като "Peanut Butter Jelly Time". - Страшен хит, никой не го е чувал, карай, важно е да превеждаме статии на килограм.

Здрасти Никой.