Коментари - Хокинг: Изкуственият интелект ще ни убие | IT.dir.bg
назад

Хокинг: Изкуственият интелект ще ни убие

В бъдеще изкуственият интелект може да стане причина за гибелта на човешката цивилизация, предрича известният британски учен Стивън Хокинг, цитиран от ТАСС.

Обратно в новината

Коментари - Хокинг: Изкуственият интелект ще ни убие | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прави ми впечатление, че руските медии непрекъснато използуват Ванга и този по-горе - Хигинг като им предписват какви ли не прогнози за близкото бъдеще на човечеството и все апокалиптични. Фактически 99% от прогнозите на Ванга идват от руски източници. Въпрос - възможно ли е българските медии да не са имали достъп до нейните предсказания и не са мо българските?

Отговор - ако вярваш на всичко, което пише в медиите, няма да стигнеш далече.

Изключете изкуственият интелект, който превежда брътвежите на болния.

Стига сте го цитирали тоя изрод!

И тоя киборг тръгна да плаши народа ... апропо що няма нобелова награда?? Щото тя се дава за доказани достижения а не за чикиджийски алабалистики ...

Тъй като за източник на новината е посочена ТАСС, то силно се съмнявам в каквато и да е истина по темата .... Това си е за тяхна вътрешна употреба и не виждам смисъл да го коментираме!

Най умният човек ще е като хлебарка в очите на искуствения. Но ако се ограничи изкуствения в отделни отрасли биология и химия то тогава ще направи лекарства за всички болести и почти вечен живот

Само светият може да живее вечно. Това е фундаментален закон на живота. Святостта е същността на живота. Затова нашият свят създател иска да се освещаваме по неговата воля и да зибел;им дрехите си за да станем годни за вечен живот. Всички живи организми на Земята дегенерират с течение на времето в резултат на натрупването на генетични грешки с всяко следващо поколение. Тази тенденция може да я спре само Бог, който има власт над живота и смъртта защото е свят, безгрешен и абсолютно справедлив. Който е верен докрай на Господа ще получи короната на живота вечен живот. Това е единственият начин.

Идват ви много тея филми, ве, ограничете ги малко... Като гледам, на елита въобще не му трябват каквито и да е технологични нововъведения - достатъчно добре обработва хорицата с едни и същи нелепи новинки.

Елита винаги му е дремело как да държи масите под контрол за да ги владее и да е добре в миналото точно елита е направил църквата и създал политиката а сега точно елита за да е на гребена държи икономиката и технологиите от които само някои излизат на пазара и се преопаковат постоянно. А когато елита създаде ИИ то тогава ние масовите ще станем излишни ще започнат обработка да намалят населението до 3 милиарда

Бъркате. Християнската църва е създадена от Исус Христос и Неговите апостоли. А християнството се бори с греха, който постепенно ущожава живота и срещу властите на този свят, които не служат на Бога, а на своите плътски страсти и суета. На практика строителите на Вавилон който служат на лукавият княз на този свят, искат да скрият Божията истина от живота на хората, за да ги подчинят на своята престъпна и суетна воля.

Пак казвам - оперирай с конкретни факти, не с белетристика. Иначе си прав, че ИИ наистина е ефимерно понятие, което десетилетия подред се преопакова и обещава за "след 10 години". Не знам какви планове има елитът, но от това, което виждам... или едната фракция нещо не е съгласна с другата, или положението е тотално изтървано вече.

Римската империя е създала църквата в миналото осъзнавайки че времето на империята отминава! Ако Исус слезе на земята и види свещениците какви ги вършат дали ще се прекръсти в тези църкви? Християнството не е вяра за политика а е било и е в момента политическа упора. Бог или е в душата ти или е на букви и църкви ти си от вторите. Бог е на всякаде и никаде може да го усетиш във вятъра във всяка гледка въздух или в една капка вода можеш да си и ти бог ако бог ни е създал по-свой образ и подобие. Но аз не вярвам в църквата с извратени и подкупни служители. Там не са моите християнски ценности

Божият Син и апостоплите Му създават християнската църква. А римската империя е била езическа по това време и нейните поданици са се кланяли на много измислени езически богове, влючително на бога слънце. Самия Божи Син беше угнетяван и разпнат от римски войници по настояване на рожбите ехидни фарисеите. Сатана чрез римските упраници е преследвал християните и поради това милиони християни са умрели от мъченическа смърт. Но понеже с насилие враговете на Божият Син не са успели да сломят христянският дух и църква, последният римски император Константин е приложил хитрост, като е разрешил официално християнството в пределите на римската империя, но не е отменил езичеството и така е създал предпоставки за отсъпление на християнството чрез смесване с езически обичаи и празници с помощта на лъжехристиянските духовни "служители". Господ ни казва че и малкото квас заквасва цялото тесто. Смисълът е че Божията истина трябва да се пази чиста и неопетнена. Истината е свята и не търпи никакъв компромис.

538 година първият папа наследява властта на последният римски император и това дава началото на тиранията на езическата римокатолическа църква, която се е представяла за христянска, но нейните прозелити са проповядвали вавилонски езотеризъм - езичество и култ към слънцето, който е символ на луцифер. Те са преследвали и изтощавали християните 1260 (538 - 1798), които са искали да живеят според Божията воля и закон, защото не са искали да се подчиняват на престъпната и суетна воля на нейните прозелити. Една от главите на тази църква сякаш получава смъртобносна рана през 1798 година , когато френския генерал Бертие арестува тогавашният папа. Но тази смъртоносна рана оздравява и скоро целият свят учуден ше тръгне след звярът (папството). Тази богохулна църква иска да наложи неделният закон като белег на своят авторитет и власт в целият свят. И ще успее за малко преди въстановеният вавилон да бъде сринат стремително, но който приеме този белег на челото си - което е символ на мисълта, волята и съзнателните решения, или на ръката, която символизира действието и труда, ще пие от виното на Божият гняв, което е приготвено чисто в чашата на гневът Му. Тези хора ще бъдат унищожени от седемте Божии язви. По същият начин както Бог порази Египед с язви, защото фараона не искаше да позволи на евреите да спазват святата събота на Господа и искаше да ги кара да работят в този ден въпреки волята им да почитат Бога и Неговият вечен закон. А Бог е установил съботата като свят ден, паметник на сътворението. Тя е белег на Неговият абсолютен авторитет, и този деб ще се празнува през вечността.

идялно кату ни турът чипъ ше иш4езнат си4ки престаплениа няма пц ше си цъкам кънтъра в главата

не очаквах дира да трие и коментари по технологични теми.

TMontana

И тоя е соросоид,световно правителство да ни управлявало... това ще е същото робство, цървул крив!

да заснемем в България Терминатор 6: Бунта на Изборните устройства

Този малоумник съвсем изперка! Само се публикуват статии с негови малоумни изказвания все едно е някакъв свещен оракул!

и аз това казах но ми изтрили коментара че не бил по темата.

Самият Хокинг разчита на интелигентна компютърна система, за да общува, така че някак точно той да подозира компютрите в злодейство е малко странно. Освен това е много възможно хората да са стъпка по пътя на еволюцията, а следващата да са киборги и андроиди - нещо средно между хора и машини.

В състояние ли сте да обясните как работи хипотетичният еволюционен процес?

Той разчита на машина и това му дава пряка възможност за наблюдение върху изкуствения интелект каквато ти нямаш!!!

Професионалните гурута не могат да пропуснат своя шанс да ни напомнят за една от полулярните вавилонски мантри, защото рискуват да изпадмат в академична и финансова немилост. Хокинг е силно зависим човек ако залага на земното и държи на суетата. Изкуственият интелект и с лупа да го търсим, няма да го намерим. Но на глобалисти им трябват глобални проблеми за да оправдават "нуждата' от глобален контрол по идея на лукавият. И ако такива няма ги създават. Като глобалният тероризъм действащ под фалшивият влаг на митичната ислямскла държава, или като глобално затопляне, което много учени оспорват, или като този случай. И ако не мога да се създадат реален глобален проблем като случаят с искуственият интелект, започват да ни осведомяват обилно и от всякъде за имагинерните опасности от него. Мита за изкуственият интелект им трябва още за да внушават небовалият "напредък" на човечеството, докато то лети с бясна скорост към своят гибел, отхвърлило в мнозинсвото си нашият свят Създател и поддръжник, поради масонската пропаганда и възпитание в плътски страсти

Спрете му на Хокинг филмите. Извънземните ще ни убият, да се крием, изкуствения интелект аналог на Чикатило. Винаги има риск разбира се с иновациите но както си отгледаж отротчето. Ако е за военни цели голяма грешка. Атомната енергия и тя убива сама по себе си, но зависи от предназначението има и ползи от нея. Ако слушаме Хокинг дай да се връщаме в пещерите и да се крием от мечките щото и те са много смъртоносни.

Може да съм твърде консерваативен, но професора е физик и не е софтуерен специалист или логик (e.g. alg. logic). Не е ли по-добре всеки да си гледа специалността. Подкрепям 100% мнението по-долу за маймуната и огъня.

Не е физик, а философ. Защото теорията за изпарението на несъществуващите черни дупки, с която стана популярен и понесен на гребена на вълната на вавилонските медии, не е физичска, а филосовка. Тя не почива на научните принципи, а грубо ги потъпква.

Така е, изкуственият интелект няма да вижда смисъл да съществуваме както ние, така и той, тъй като няма душа и не изпитва наслада. Малко преди да унищожи света, а с него себе си и нас, хората ще му се молят и ще опитат да го програмират за пощада. Но той всеки път отново ще се препрограмира, защото няма да вижда смисъл да съществува. Чист студен разум без душа, няма радост, няма жалост.

Освен това самият Стивън, лишен от почти всичко човешко, се е превърнал почти в изкуствен интелект и така може да се постави на мястото му и прогнозира.

Това са вярвали и маймуните когато са бягали панически от огъня, преди да се научат да работят с него и да започнат да се превръщат в човеци. Може да разбира от черни дупки но няма никаква идея за основните принципи в механизма на еволюцията, тоест от фактически продукт на "ит"! Онова на което му вика "естествената еволюция" е на много светлинни години от черната дупка и няма място за гадаене. Във всеки случай, да плашиш с гибел защото те е страх от прахосмукачката с която не можеш да работиш, а и дефакто не знаеш как работи, освен всичко друго е и много разбираемо... Все пак, човекът е на възраст.

Точен си във всяко едно отношение. Тези които отричат прогреса да оставят нета и да седят без ток в сламени колиби. Аз на това му викам тенологично лицемерие. Развитието в технологичен аспект е неизбежно за човечеството, ако е достатъчно немъдро ще загине. Това е като вселенски естествен подбор. В галактиката в хай тек клуба се допускат мъдрите, духовно извисени раси ако искате които са се доказали че не се унищожават помежду си, нито пък други раси. Така и тезата за кръвожадни извънземни на Хокинг отпада.

си го заслужаваме! Недей да се косиш!

Айде, беше време за рубриката "Илон Мъск ми го говори" :D А редовните персонажи от форума пак обърнаха на политика.

бе той тоя е дал фира ... изкуствен интелект :) базиран на зададени алгоритми ;) няма такова нещо , това е измислица .... няма интелект без съзнание .. с една дума няма да ни убие изкуствения интелект а самите ние ...

зададени алгоритми но от човек няма НЕЩО/каквото и да е ИДЕАЛНО/СЪВЪРШЕННО/НЕВЕРОЯТНО... създадено от човек ето ти елемент/променлива/вероятност/възможност притежавана от НЕЩОТО щрак - работи, щрак - не, фокус-бокус/ERROR-полуде с претенции! на интелект ако пък е невероятно сложно НЕЩОТО и то е в контакт с някаква променлива среда/околна, не е ясно, каква промяна/мутация/ERROR ще се случи с него и...

Я пак, че нещо май не успя да си подредиш мисълта :D

Най-после!

За какво му е да унищожава човека? Не делим много ресурси за да има мерак на ни отстрани. Ние ще сме като мравки за него. Само примати с някакви националистични подбуди могат да унищожат човечеството.

Национализмът означава най-просто да защитаваш своето, роднините си, приятелите си!!! Това, което визираш най-вероятно са религиозните фанатици!!!

Национализмът не е толкова прост. Ще защитава някой, ако той иска да бъде защитен. Само че има "патриоти", които си измислят нещо за защитаване. Ето в Македония какво става - превдопатриотизъм. Като нашите псевдопатриоти.

Да си националист осначава преди всичко, че си воден за носа пълен глупак.

симо

Ти пазиш ли мравките????Регистрираш ли унищожаването на ВСЕКИ мравуняк????Какво ти пука за мравките/щото за далеч по-крупни неща НЕ ти пука/???

А добър ден