Коментари - Безпилотниците на Amazon предизвикаха подигравки | IT.dir.bg
назад

Безпилотниците на Amazon предизвикаха подигравки

Представените от Amazon безпилотни машини, които ще доставят пратките на интернет гиганта, предизвикаха множество подигравки в интернет.

Обратно в новината

Коментари - Безпилотниците на Amazon предизвикаха подигравки | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако искате и вие да полетите малко, разгледайте link/walkera.europe. Правим и демонстрации, планът за които скоро ще публикуваме в интернет. Разбира се, по всяко време, може да се свържете с нас.

Ами незнам колко се смеят всики, но е публична тайна, че всички работят по въпроса за дроновете. Съвсем наскоро руското правителство си поръча бая количество дрончета:) е разбира се не за пощенски пратки а за какво се сетете вие:)

КЪДЕ ПРОДАВАТ ТАКИВА ДРОНОВЕ ?

На колхозния има няколко модела ама повече има в аптеките на Марешки...

Съвсем невярно се предават нещата. Например Бил Гейтс твърдо одобрява идеята, като само прави забележка, че може би менажерът на Амазон Jeff Bezos е прекален оптимист. Гейтс казва: "Tech pioneers dream big dreams, and I think he's allowed to have a vision there. It would be great if we could come anywhere close to that for a lot of products." Основният пощенски доставчик на Амазон - американската компания UPS, дори започна предварително проучване дали и те могат да приложат идеята. Идеята за въздушна доставка до дома чрез летящи дронове в рамките на 30/60мин от подаване на поръчката до Амазон чрез Amazon Prime Air разбира се доближава до идеята за фантастичния Супермен и до летящата шейна на американския дядо Коледа. Но технически идеята е съсем реална, с малки корекции при лоши атмосферни условия. Просто Амазон разполага с огромни компюризирани складове в покрайнините на основните американски градове, където поръчките се обработват автоматично и летящи дронове с GPS наистина имат техническа възможност за много кратко време да достигнат до всяка точка на близките градове. Съвсем друг е въпросът дали ще получат административно разрешение за подобни полети понеже знаем, че от съображения за неприкосновеност на частната собственост свободните полети на дронове са забранени в повечето щати.

Абе и електрическите коли ги отричаха и им се подиграваха... а пък вече са реалност в САЩ - може да не са масово, но ги има като алтернатива и употребата им нараства. Така е винаги с иновациите - отрича ме ги, докато не ни залеят

глупости, електрически коли има почти от зората на автомобилостроенето. Никой не им се е подигравал. Електрокари се използваха от преди 30-40 години. Просто не беше рентабилно да се използват такива коли при онзи евтин нефт. Сега вече е рентабилно. Много по-просто е.

за каква иновация говорим??? Радиоуправляемите модели ли са иновацията или рекламния трик на Амазон, че щели да ги използват. Техническите възможности са едно, реалността е друго. Стой в реалността.

кво е това дето лети над имота ми??? Я да го гръмна, а после ще го разгледам по-подробно...ооо има и камера някой ме шпионира и нарушава личното ми пространство. И после ако конкуренцията пусне същата услуга - какво и ръководители движение ли ще пускаме??.

А гражданските полети над имота ти и тях ли ги стреляш? Парцела ти нагоре до стратосферата ли е твой?

ама сега Амазон в стратосферата ли ще лети? Щото ако е там, ще трябва наистина да се съобразява с гражданските полети. Ама така като гледам, плановете им е да летят доста близко до земята. А в Щатите, като му влизаш в собствеността и на всичко от горе и носиш камера, най-добре да си облечен в кевлар, да си много тих и бърз, щото ония не си поплюват, ами гърмят. Както и да е, това е абсолютна глупост, обикновен маркетингов трик. Технически е възможно разбира се, но реално няма да го видим. Всичко ще си остане в сферата на рекламите и е тъжно, че има такива балъци, които се хващат.

линк това сте стане, вупрос на време е! вместо да се подиграваме, нека мислим полошително ... и да помислим, как ние да направим нещо по-добро! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

link

прашка и нещо, което да заглушава сигнала

Дали нарочно са забравили да кажат, че на хвркащите ще има камера /камери/? Ха си го краднал - ха сканиране на лицето ти и проверка с данните на фейса и хоп - ченгетата при тебе. Другия начин е да те хванат по координатите, дето ще ги дава чипа , който ще ти бъде сложен.. Верно,че няма да е скоро, ама все пак... Първо в Америката, после и другаде по света - полека, полека.. А там подготовката за чипа тече усилено...

Можете да им се подигравате колкото си искате, докато те смятат колко милиарда долара са спестили от безплатното напомняне за услугите си точно преди Коледа! Вие им се смейте, а те ще харчат, за да се съвземат от подигравките ви ;)

Най-накрая и ти да кажеш нещо умно, герберче :) Естествено е, че това е безплатна реклама и нищо повече.

Случайно съм налучкала "нещо умно" ;) Като се старая - не ми се получава ;)

Неграта как ще се зарадват на тези безплатни летящи подаръци :) Не е истина просто :) - Алиша, нося ти подарък часовник, а за чеветата има летяща играчка. Хайде, елате при татко Джамал. Може да съм наркоман и безработен, но няма по-добър ловец на дронове от мен.

От пица Домино започнаха да правят тези изпитания преди около година... Естествено че може да стане и естествено че ще се предлага услугата само за къщи и открити пространства....

DomiCopter се нуждае от човек, който да го управлява, ма френд :) Ако ще трябва някой да кара дрона, надали ще им излезе икономически ефективно. Да не говорим, че като мине през гетото ще излипсва я пицата, я дрона и пицата :) А и коя градска управа ще разреши да летят някакви малоумни дрончета над главите на хората????

Ок- прав си. Мислех че това е RC-защото никъде не пише автономен безпилотен самолет....Сами по себе си безпилотните самолети не значи че са автономни....

Въпросът е интересен и може да бъде поставен по подобен начин - "А и коя градска управа ще разреши да карат някакви малоумни автомобили без шофьор по улиците на хората????" За сведение двутонен автомобил на улицата е по-опасен от еднокилограмов дрон на 30 метра (където няма кой да блъсне) и пак за сведение автономните автомобили са разрешени в няколко щата и се обсъждат в други.

Аз пък ще доставям с пощенски гълъби и щъркели :)

За смях си е :) Това е жалка ПР акцийка, а не реално намерение. Сигурен съм. През 2030... може и да се случи. Но след 3-4 години, както се пънат Amazon е просто нелепо :)

искренно желая успех на проекта!

На пичагите от Amazon ще им олекне. Вече имат твоята благословия :)

Те и на Галилей са му се смели...

Откритията на Галилей не са представлявали потенциална опасност за хората :) А тоя безпилотния ако те нацели както си ходиш по улицата ?

Влади, то ако беше такава "логиката" щяха да забранят саксии и керемиди. Ако те лупне една от петия етаж си пътник. Внимавай къде ходиш и гледай към небесата, че керемиди има повече от дронове.

petia8

наистина е смешно, но ако има такива у нас, бих си поръчала каквото и да е, само за да видя през кой прозорец (или на кой балкон) ще пристигне доставката! ;)

Нещо винаги е смешно, докато не се окаже, че работи. Тогава всички в един глас се оказва, че са знаели, че ще стане така и от самото начало са харесали идеята. Аз защо пък веднага реших, че ще ги ползват за ферми дето са на майната си, а не за доставка в Манхатън? Икономически няма смисъл да го ползват на малки разстояния, където имат сума ти клиенти. Пък, ако някой иска да го простреля коптера над фермата на съседа и след това да влезе в имота въоръжен да провери какво е свалил... моля, be my guest ;)

OWLS - "сови" - за всички англоговорящи това е пряка препратка към Хари Потър. Предполагам, че някой ще разработи и роботи-доставчици от вида Cybernetic Remotely Operated Weightlifter ;-]