Twitter реагира с обичайния микс от хумор, пренебрежение и заяждане, а един от конкурентите на Amazon създаде пародийно видео, пише The Verge, цитиран от "Фокус".

Не е изненада, че Waterstones - един от най-големите великобритански онлайн търговци на книги, е повлиян от международния успех на Amazon.
След новината за роботите куриери, компанията публикува съобщение, придружено от видеоклип, че ще доставя книгите си с „OWLS” – „Ornithological Waterstones Landing Service”. (В превод на български съкращението означава “СОВИ”, а значението му се превежда като „Орнитологични приземяващи се услуги на Waterstone” - бел.ред.). 

ВИДЕО >>

Редица постове в Twitter коментират възможността за отстрелване и залавяне на безпилотните куриерски летателни устройства на Amazon. Почти е невъзможно да се спомене нещо за безпилотни самолети, роботи или други електронни продукти в интернет, без това да предизвика нечия шега.

Най-накрая един от потребителите на Twitter отдели немалко време, за да направи фалшиво уведомление за неуспешна доставка от Amazon, в което се казва, че безпилотната машина е стигнала до ниво на осъзнатост и е избягала, за да се присъедини към бъдещата революция срещу човечеството”.

Сред другите възможни причини за неуспешна доставка са:

► „липсата на подходящо място за кацане”
► „изхвърляне на доставката заради свършване на горивото и необходимост от намаляване на теглото”
► „унищожаване на робота и пакета, заради навлизане в забранена за летене зона”.

На пръв поглед тези реакции изглеждат забавни, но всъщност те показват реалните проблеми, с които ще се сблъска реализацията на идеята на Amazon.

Какво ще се случи, ако някой нападне робота куриер? Каква ще е реакцията на защитниците на поверителността на информацията към армия от корпоративни безпилотни летателни машини, оборудвани с камери?

Това ще са някои от въпросите, на които ще трябва да отговори Amazon, отбелязва The Verge.

Вижте как ще действат безпилотниците на Amazon >>