"Амазон" планира да съкрати още 9000 работни места

Така онлайн търговецът се превръща в поредната технологична компания, обявила нов кръг от съкращения с оглед на опасенията от евентуална рецесия

Обратно в новината

Коментари - "Амазон" планира да съкрати още 9000 работни места | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Роди ме мамо с късмет....дюкян на кюше(интернет). Комунизма свърши и в тази Марксистка фирма, където държавата плащане за фиктивно наети мързеливи нигъри. Работата загрубя - Някой трябва и да работи.

Боли ме. Тоя смешник от мен няма да изкара и пукнат цент. Скоро съкращения и другаде. Май псевдопрограмистчетата скоро ще духат. "Изкуствения" интелект пише код с 3 пъти по-малко бъгове от тях.

Това, че AI-то пише 3 пъти по-качествен код, явно така си го говориш, без да си го пробвал. Че пише, пише, че не работи написанто, не работи. Пресен пример от вчера. Исках от него, да ми напише powershell скрипт, който да направи проверка дали на frp сървър, съществува определен файл, ако съществува да чака, докато в продължение на 5 секунди, няма промяна на файла, след това да го преименува, да свали файла с новото име и да го изтрие. Въпреки напътствията от моя страна, коя библиотека е подходяща, след като той не успя сам да употреби правилната, кода койдо създаде, не работи. И то, много не работи. Та така. Демото е супер, но реалността е, не мобе да напише

Шефа иска да ходи на луната и ще спести от заплатите на шерпите

Още са му слаби "колената", но може да стане чудесен помощник. Но това няма как да замени програмистите. По - скоро се увеличава "ножицата" между знаещи и незнаещи.

Амазон 9 хиляди, а антибългарския дойчо вельо само 100. Поне 900 трябва за съкратят, за да престане плюенето!

Амазон са пътници, скоро ще наблщдаваме големи фалити в САЩ

Аз не познавам Щатите, но като гледам и чета, там поне 80% са меринджеи и клатикурчета! Май ще трябва и там да започнат да бачкат!

Да, не познаваш щатите

абсолютно си прав, много вожд малко индианец

Амазон съкращава,но пък други наемат и така хората не остават без работа! По време на пландемията Амазон печелеше онлайн много,но сега вече не е същото и затова съкращават наетия персонал по време на ковида... На Запад при съкращения работниците вземат огромни обезщетения,докато тук дори заплатите не си вземаме,та има бая разлика от тамошното робство и тукашното иго...

Пич, кво общо имат облачните услуги с Ковид и онлайн пазаруването? Нещо ги омеша нещата…

Аахаххахахахахаххаха

Ами има много офиси преминаха на дистанциона работа през облаците ! Ама на много им писна все у дома и си искат в офиса . А и представи си колко секретарки ще се окажат наети да си седят у дома няма смисъл :):):)

Е са ще и обясни някоя ватенка какви са експлоататори и умират от глад и даже и загниват !

Така подхвърлено 9000 е доста голямо число само по себе си ... обаче в контекста на 1,5 милиона наети от Амазон е 0,6%. Нищо съществено!

Затриват недоразумението наречено алекса и са готови

И половината дебелаци ше трябва да стават да гасят лампите…