17-11-2017 20-11-2018

Коментари

М39 НЕ Е алтернатива на "Драгунов"! Все едно да твърдите, че "Шевролет ...." е алтернатива на "Москвич....". Смешно е и тъпо! Изтребителят Ф16 на кой е алтернатива? Или, обратното, кой е алтернатива на Ф-16? Разбирате ли къде е тъпнята? Защото алтернатива, това ще рече възможност за избор между две взаимно изключващи се решения. Имаме ли нещо подобно в случая? Не, естествено. Кой прави избор?... Гогов. Да.

ВЪобще прочете ли статията?

Първата снайперска версия на М-14 се използва във Виетнам от 1969г., а под името М-21 е официално на въоръжение от 1975г. Какви "Идеи за американски Драгунов" в края на 80-те сънува авторът? М-39 е просто последната версия засега. Бисери като "Скоростта на стрелба е 60 куршума в минута. Гарантираната ефективност на оръжието е 800 метра, но е възможно да бъдат направени попадения и на дистанция от 3 километра." са уникални.

_stankow

Има само два вида статии на специална тематика в този сайт - некомпетентни и дразнещо некомпетентни :( Пак са ни пробутали от втория вид.

50 и нещо години делят класическия Драгунов и това, но пък и някакви години делят класическата М14 (сравнително неуспешна и изостанала за времето си система) и Драгунов. Предназначението, изначало, е коренно различно, но нещата се посъбират накрая. Много варианти има по света в момента на оригиналните Драгунов "снайпери", много от тях са добри, не са само руските добрите. Иначе, яка IT новина.

Какво IT има в тия пушкала?

Идеята не е нова,тактически снайпер,калашници със оптични прицели Израел имат дори къртешници със режим на стрелба единичен със оптични прицели ,Швейцарските SG,Германските Хеклер и Кох.

Абе пич, тебе кой те е учил на български правопис и граматика? В едно изречение четири грешки, та даже в ЕДНА дума цели ДВЕ!!! Оди си искай парите обратно от учителя си! Срамота...

Ти като редактор на коментиращите ли се изявяваш? Нека и аз: Правилното е "А, бе, пич, теб(е) е кой те е учил..." :) Между другото, когато разговаряш с непознат или дори и с познат, правиш ли му подобни забележки? Все си мисля, че едва ли...

Очевидно в САЩ са достигнали до същите изводи, като военните плановици в СССР, но със закъснение от няколко деситилетия... :))

Между другото , аз живедя в Чикаго !

купи си и страпон тогава заеднос пушката,там при вас е модно

Завиждаш му, нали? Елементарни сте.

Как е живота в Чикаго?

Зависи какво търсиш, или гледната точка. Жените например казват : Много добре !

Страхотна ! Ако я пуснат в магазина, ще си купя една !