Коментари - Apple отново съди Samsung | IT.dir.bg
назад

Apple отново съди Samsung

Американците се надяват на обезщетение от половин милиард долара.

Обратно в новината

Коментари - Apple отново съди Samsung | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много ме кефи как почти всички коментиращи дори не са прочели статията да видят, че заглавието е подлъгващо. Става дума за абсолютно същото дело, което беше започнато преди години, връщат го на по-долна инстанция. Няма ново дело.

Тия от Аррlе ще патентоват и дишането на въздух. ;) Превърнаха се в патентен трол.

Пак са го закъсали тия от нахапаната ябълка. Изобщо онази държава отвъд Атлантика напоследък освен с водене на войни и поддръжка на терористи се захвана и с измислени проблеми с дизеловите двигатели на европейските автомобили (не само на VW) и по този начин доят здраво производителите. Преди време си спомням, че пак имаше някакъв иск от Епъл към Самсунг и тъй като "съдебния" процес се водеше в САЩ изхода си беше пределно ясен - корейците бяха осъдени да плащат. Този път дали ще е по-различно?

Тези пак започнаха да гният......

А на китайците дали им пука от цялата тая дандания с патентите? Тия докато си мерят патентите, китайците им отнемат пазарите със съвсем не лоши изделия, като не отстъпват по качества на изделията на двамата "големи". А за цени да не говорим...

Защо тия дето ползват Апъл трябва да си го мерят винаги? Пич не съм на твоето мнение, но не съм тръгнал да обяснявам кое е номер 1 и кое номер 5, на кой му дреме. На мен IPONE не ми харесва, не ми е удобен, не ми е интуитивен, всичко ми е криво, няма приложенията които ми трябват и т.н и т.н. въпрос на вкус. Кво му пука на някой какво си си купил преди 3 години и колко го ползваш?

Apple си е Apple - номер 1. Във времето съм се убедил в преимуществата на всеки един продукт на Apple в сравнение с останалите. Говоря като цяло, а не само за iPhone. Всичко е много интуитивно създадено и не е нужно някой да ти показва как се работи - все едно цял живот си работил с него. Преди 10, че и повече години когато излезе iPhone, тук в България големите бизнесмени ползваха Nokia E51, Е52 и т.н. Аз като си купих тогава iPhone тук ме питаха "Това навигация ли е", "много е голям", "много неудобен" и т.н. глупости. Идеята ми е, че тогава Apple произведоха облика на съвременния телефон, облика, който сега ползват всички производители. Сега много "китайци" подозрително приличат на Х модела, явно е, че нещата се копират. Сега преди да започнете да ме плюете искам да попитате старите печатари от 90-те години, кои компютри са най-подходящи за тази цел и първата версия на Фотошоп за каква платформа беше написана и на коя платформа работи най-добре. Работя с MAC и изобщо с продукти на Apple от края на 80-те години на миналия век (не може да си го представите дори). Най-вече ме спечелиха със своята надеждност. Сега като си купя един iPhone го ползвам 4-5 години и работи пълноценно, за разлика от един андроид телефон, който след няколко ъпдейта и изпълва паметта на телефона и почват проблемите.

Това което твърдиш е вярно... но до смъртта на Джобс. От неговата смърт нататък Епъл не е лидер в абсолютно нищо. За това и през последните години го удрят само на дела в които искат милиарди за глупости. Не, че нямат право да си защитават патентите ама и някои от делата им като за заобленият ръб и плъзгащият бутон са просто идиотски и продиктувани от алчност. Нищо лично... нито съм фен на епъла нито на андроида... всъщност ползвам едно древно телефонче с капак и не държа особено да ставам собственик на някое от двете... най вече защото и двете са ми минали през ръцете и не ми харесаха изобщо.

Делата са част от бизнеса. Ние още не го приемаме за нормално, но при сключване на един договор със западен инвеститор има много клаузи, които са свързани с неустойки. Ако не внимаваш и може и да обявиш фалти заради някоя клауза. За нас може да изглежда като мошеничество, но това си част от бизнеса и е нормално - трябва да си отваряш очите. А относно точно по темата - в технологичния свят яко се копират идеи и се взаимства и нещата са така оплетени, че е невъзможно (много трудно) да се разбере какво става.

не че като беше жив бай Стиви баш крадецът е измислил нещо де....то още като е ходел под масата прав скандинавците имаха телефони с тъч дисплеи...но той беше визионер крадецът му и добре напасна нещата....слде него пълна порнография и уклон към юридически врътки

Бухахахахааааааааааааааа

И как правиш сравнение щом ползваш продукти само на ябълката. Това си е чиста проба пристрастност и съм забелязал, че е присъща на хора, ползватели на гореспоменатата марка.

Много лесно правя сравнение. От много години работя като системен администратор - администрирам DC и се занимавам и с виртуализация на сървъри. През далечната 1993-94г започнах да работя с Windows NT. Съответно и с Windows 3.11 (мрежовия вариант, другия е 3.1), после 95, 98 и т.н. Паралелно с това се раждаха и нови сървърски версии на NT - 2000, 2003, 2008 и т.н. След 2001-2002 година започнах да се занимавам и с VMware, че чак досега. От опита си мога да направя сравнение и то е, че за потребителя MAC OS е най-достъпен и най-лесно се работи, не забива, не прави проблеми. Има си time машина и ти се запазва информацията и още един куп други благинки, които улесняват живота на обикновения потребител. Още нещо - дори и неграмотен да си пак ще се оправиш.

че тя огризката сие адвокатска кантора нямаща нищо общо с разработване на технологии, еле па собствени ....сега и Хуа вея като отговори със забрана на айфоня в Китай хептен ще се сдухат

То на Япъл нищо друго не им остана.

Не само, че смартфона не може да работи без отделни компоненти, но и не можеш да си го купиш без опаковката, което също трябва да се добави към цената... и слушалките вървят комплект така, че и те трябва да се калкулират! Тия телефони не можеш да си ги купиш ако не ги доставят... значи и транспорта да се добави.. да не забравяме и кафето с баничка на шофьора защото ако е гладен няма как да кара... а и за да бъде измислен тоя телефон хиляди служители на епъл са яли пили и веселили... да се калкулира! А бе я направо самсунг да си предадат управлението на епъл и да се приключва тая работа!

Въпреки несполучливия ти опит за хумор, не знаеш колко си прав. Всичко това, което си изброил се калкулира в крайната цена. То затова едно парче стъкло с малко пластмаса струва 1000 долара.

Влиза в крайният продукт, но тук се съдят за патенти на компоненти... има разлика между компонент и цялостен продукт... все едно да твърдиш, че като са ти откраднали един кон трябва да ти платят за цялото стадо с все конюшнята, заплатите на работниците и други подобни...