Коментари - Ботове генерират над 50% от интернет трафика | IT.dir.bg
назад

Ботове генерират над 50% от интернет трафика

Повече от половината интернет трафик се създава от автоматизирани програми (ботове), въздействащи на начина, по който учим, търгуваме, работим и почиваме.

Обратно в новината

Коментари - Ботове генерират над 50% от интернет трафика | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ботовете били полезни..?? по-голема тъпотия не бех чувал; едни машинки се мъчат да надхитрат други машинки че са хоря... да живее интернето! венсеремос!

Aми тук е мястото да кажа, че изкуствения интелект вече съществува и се саморазвива, а ботовете са част от войските му, по-точно разузнавачите, които ровят навсякъде за нова информация, разбиват сайтове бази данни и др. , сравняват , копират, анализират.

Около 60% от трафика е от ботове, останалите 70% от трафика е от порно, значи остават още 5-7% от не-Хората и такива като мен и вас правят останалите 45%

Възможно е, в България троловете на атака генерират 70% от трафика в българските форуми.

Еми представете си, че Гугъл съдържа всички публични страници в своите бази данни. Че обхожда еднакви страници примерно през 4 дни - поне едно време. А иначе посещава различни страници от сайт през примерно 5 секунди. Като от време на време го прави от две места едновременно за сравнение. Като добавим и рекламите на Гугъл и други, то основния натоварващ са те. На тежък сайт, дори може да го срине, като от атака и трябва да се задава на едни места. Уж сам се ориентира, колко може да натовари сайтове. Има и лоши, но те нямат моща на Гугъл. Има автоматизирани търсещи стандартни слаби места и почват атаки за да направят автоматизиран хак и да качат нещо в своя изгода. От различно естество, като линк към сайта, до отиване на рекламна страница, за което им плащат. Най-често на случаен принцип, например средно 1/20 пъти го препраща или други. После може и същите да се ползват за разпращане на опитите за хак към други машини. Постепено това се е автоматизирало. Например ги наричат Brute-Force Botnet Attack. Но те са редки и най-много страдат тези със стандартизиран отворен код работни рамки, което пък е много популярно последните години.

Ами много мераклии да бъдат и те гугъл се навъдиха, сума ти търсачки всеки ден виждам ровят и те не знаят за какво. И нови току се появяват. Но в моменти на по-голям интерес от хора към сайта ни трафикът от ботове е нисък като процент; все пак за 10-ина години се е увеличил многократно.

Глупусти .... на таркалета ...

най-вече "глупусти" :-D

И то на "таркалета".