Коментари - Китай става IT гигант през новата петилетка | IT.dir.bg
назад

Китай става IT гигант през новата петилетка

Китайската комунистическа партия е утвърдила плана за новата петилетка, през която страната трябва да се превърне в IT гигант.

Обратно в новината

Коментари - Китай става IT гигант през новата петилетка | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вчера гледах този френски документален филм. Хубаво е да се гледа целия но може да хвърлите едно око на моментите когато се говори за китайската икономика по специално Шанхай. Дори и картинките само да гледаш ти става ясно. "https://youtu.be" "/eH1s9GCqPKo?t=3247"

Бо Бо

За съжаление Китай няма как да стане IT гигант през новата петилетка, след като в Правец успоредно с хитовите си лаптопи пускат и смартфони от ново поколение, с което ще подбият както цената така и качеството на китайската конкуренция. В борбата с Китай, България е неизменен фаворит още от Тошево време. А всички значт, че когато сме фаворити в нещо... и бате е щастлив ;-)

Някои хора е крайно време да свалят розовите очила, какво визирам? В леката рпомишленост, Китай е лидер, лидер е дори в производството на месо, лидер е и в разработните на ниско и среднотехлологични продукти: вие да сте чували за марка.....прожектори примерно която да не е китайска( родна такава) ? Има една, която продава лайната си на САЩ правителството за по 7к долара и се мисли за нещо, и това е На ниско и средно ниво рулират много сериозно, скоро и на високо- пример, термо интерфейса на новите 14нм ителски процесори е разработен от 2ма китайци в китайска компания, а Интел е купил лиценза: преди 5 години никой не беше чувал за китайска разработка и фирма в лед технолигиите, сега има 4 в топ 10 Най големият завод за производство И РАЗРАБОТКА на литиево йонни батерии е в Китай: кой мислите че откри и разработи ИНР и ИМР химията, САЩ? Освен това китайците са много амбицирани, супер мотивирани и никак немързеливи хора: там има префектните бизнес условия и огромен човешки потенциал

Китайците са и излкючително добри в симулирането на активност висейки на работа по 10 часа на ден без да правят нищо смислено, а също и в това да наемат други хора да им вършат работата и да я представят за своя. За това и така добре пасват на американската икономика. Тук колкото по-голям тарикат и мошеник си, толкова по те уважават. За работник де, щото по-нагоре много не ги допускат.

Ам . Даже чичко бил бил наемен програмист за новата китайска ос .

Popa

Китайската комунистическа партия е утвърдила плана за новата петилетка, през която страната трябва да се превърне в IT гигант. Путин е предвидил след 5 години Русия да се превърне ІТ секретна нано-пучавъшка!

О боже, защо не слезеш да си пребереш отпадъците.

Много "писатели" бе! Я да вдигне ръчичка този, който е живял поне три години в Китай! Да, всеки има право на мнение... Ей Колеги, .........., избършете си очилата

Да не сме луди да живеем в онази комунистическа мизерия. Те самите китайци се чудят как да избягат от там.

А твоето мнение какво е? Или просто ругаеш другите?

Другарите от ККП са се взели насериозно. Целият свят се изнесе в Китай заради безплатния труд. Западните фирми изнесоха цели заводи, направиха нови фабрики и ги напълниха със западни машини и технологии. Китайците направиха само общежития за бачкерите. От това спечелиха милиарди понеже западните фирми плащат все някакви данъци - в долари естествено. Китайското чудо ще се сгромоляса веднага щом всичко се върне от където е дошло. Само, че това няма да стане защото западните фирми печелят МИЛИАРДИ.

Брутният вътрешен продукт си е брутен вътрешен продукт. Факт - вече са втори. Не само, че са най-голям износител, но и вътрешното потребление се увеличава. Китай ВЕЧЕ са най-голям пазар на коли в Света. Скоро ще започнат и да купуват марки - волво например.

Chefo77

Волво са китайски от има-няма 6 години. Само за информация ;)

БВП ама като абсолютна стойност ... раздели БВМ на броя на населението и сравни с Германия или Франция ...

Имало е (преди мое време, 40-те или 50-те трябва да е било) и повик "във всяка къща - говедо".... можеш ли да го повярваш.

oIo, ганчо смешен, я кажи, кое в китайските смартофони е китайско? Покажи на света тази твоя неймоверна мъдрост. Процесора Куалком ли е китайски? ОС-а андроид ли е китайски? Дисплейте Сони ли са китайски?

Ами да, батериите са японски, както и индустриалните машини с които китайците сглобяват електрониката. Китайското технологично чудо се свежда до това да има занесат машини, да им занесат компоненти и китайците с поялника да почнат да сглобяват и да инсталират ОС. Със същия успех ако ни докарат в България машините и компонентите ще се справим не по-зле.

Нямат никакавъ шанс просто! Правец освен хитвите си лаптопи ще пускат и смартфон с което ще смажат китайската конкуренция. България или Китай - накрая ще остане само един.

И Китай няма да разработи нищо, а пак ще открадне. Като са толкова отворени, защо ползват чужди процесори екрани и ос в прословутите си телефони хуявей и ксиоми? Реално дори в китайските телефони най-сложните компоненти са американски, корейски, тайвански и японски.

Спри да показваш на света своята глупост!

ушанките като тебе като имат недостиг на аргументи (с което винаги приключва дискусията с разумните хора) и веднага почват да акат миризливо, пък се надяват дано някой го помирише ...

Strikercho

Човекът е прав. А ти си каун.

Американските компании сигурно се разтрепериха .... от смях

Можеш да бъдеш сигурен, че на американските компании хич, ама хич не им е до смях. Лакомията им да изнасят технологиите си към дестинации с евтин труд с цел печалба, безвъзвратно ги е угробил и икономически и технологично. Тепърва ще реват.

Не е така - ако и да излгежда да е на повърхността. Реалността е, че каквото и да изнесеш за производство то вече е остаряло - ако си привлекателно място за хората измислящи новите неща. Така че изнасяйки хем движиш прогреса на цялото човечество, хем стоиш начело и то ти диша праха. win-win situation му казват :-). Трябва "само" да ти стигне акъла да примамиш можещите да измислят новости.

А бе заговори ли се за петилетки отиде тя.