17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересна мисъл! А може ли да заредим автомат Калашников на 90% ръчно? Аз поне 2 години не успявах - или беше зареден или беше незаред?! Явно тоя не е последовател на Калашников.

Тези препоръки се отнасят за руския Йотафон, произведен от китайци! За щастие миналта седмица компанията беше обявана в банкрут и с това приключи опита на мужиците да проектират телефони!

Шуши това не е като свирките - занимавай се с това дето го разбираш :*

така е! ... но само ако телефондюто е руско! нормално и пълно зареждане настъпва след 8 часа а след това спира да помпа за да не гръмне батерията!

Всяка една литиева батерия задължително се зарежда и следи от електроника, която отговаря за това! Опитайте се да заредите Li-ion или Li-Pol батерия ръчно и да видим колко ще успеете без да я взривите! Омръзна ми да чета глупости!

Започнаха да се появяват масово статии от калинки, което не е лошо и е още един повод на правителството да се похвали с успехите си! Уважаеми потребители не се плашете от подобни новини. По грешките и незнанието на българския език ще се ориентирате, че новината е писана от калинка!

Ако батерията не е китайска, изкарва смарта до момента когато отива в чекмеджето за неопределено време. Аз ползвам Note 3 с оригиналната му батерия (корейска) без идея, че се е налагало да тичам и изключвам зарядното навреме. Случвало се е да зареждам батерията и на изключен смартфон. Все още си е ок, ползвам го само за снимки. За тази сметка имам няколко батерии за Note 4 китайско производство закупени по различно време, рядко са изкарвали повече от година. Най-печалното е, че не са и толкова евтини. Принудих се да сложа продукти "Made in China" в черния списък на производители за неопределено време.

Какво е това неграмотно подзаглавие???

как е с компютрите? За телефоните зная, че те нямат АВТОМАТИЧНО изключване.

алооо електрончиците ! зАпрете се малко ! всеки ИЗКЛЮЧЕН телефон има някакви микроампери консумация , защото изключвателя е електронен елемент , а не шалтер дето прави 2 санта въздушна междина . за зареждането е подобно . регулатора на батерията спира зареждането, а не зарядното ! при евтините телефони тези регулатори се самокалибрираха при първото пълно разреждане и зареждане на телефона . в комбинация с горното , ако фирмуера командващ регулатора го е писал някой китаец/индиец/българин статията си е много вярна

Колко смарт трябва да е този телефон, ако не се сети да изключи зареждането като достигне 100%!? И аз бях чел такива глупости преди време. Има нещо вярно, но тук в тази статия не е обяснено. Опитът ми показва, че като заредя телефона и го изключа веднага след като достигне 100% и издържа 1 ден. Ако се зарежда цяла нощ издържа 2-3 дена. Т.е. по-дългото зареждане го зарежда по-добре. По-рядко се презарежда, което би трябвало да щади батерията (тя има определен брой цикли заряд-разряд). Та проблемът при зареждане на 100% е, че зарядът е обвързан право пропорционално с температурата на батерията/устройството. Ако заредите телефона до 100% при стайна температура и след това го изложите на по-висока температура навън, то зарядът му, дори изключен от зарядното ще стане над 100%, да речем 110%. Батериите имат запас разбира се, но казват, че премине ли зарядът 120% от капацитета на батерията и тя се скапва необратимо.

това 100% зареден само ти го виждаш и е едно измислено число което е функция на напрежение по някакъв коефициент , температура, скорост на разреждане и абсолютно време на батерията . има кодове с който, с цената да прецакаш батерията можеш да направиш още 2,3 разговора на батерия на 0% . тва от празно шише ракия не може да изкараш още 25 грама

Че това е просто чешене на езика за да се запълни някаква новинарска празнина еясно и дори разбираемо, но това, че експерта е руски е вече пълна порнография. Ако ще цитираме експерти е по-реалистично да са такива работещи в компании, които произвеждат батерии или ги развиват, или поне да са от държави в които има такива компании, а не някакви лаици от технологично и духовно изостанали райони на планетата. Изводът от тази новиня е само един - дир=а започна смело да използва фалшиви новини.

То си е измислено. Зарядните никога не зареждат литиево-йоната батерия до максималния и волтаж, винаги изключват по-ниско.

ФАКТ!

Волтаж?!??????

Аз пък си мислех че всички интелигентни устройства като смартфони, таблети, лаптопи спирад зареждането при достигане на 100%. Не съм усетил телефона ми да загрее като се зареди и стои на зареждане

иванчо йотата казал.....

Дай на руснак акъл да дава,.... това го умеят най-добре.

Досега всички телефони които съм ползвал (нисък и среден клас) винаги съм зареждал след разряд до 10-на процента до 100%. Батерия повредена от това нямам. Простото ми предположение е, че призводителя си оставя запас в батерията и при достигане на определено ниво си я изключва. Същото и при разряда.

Айде, бе! Не знаех! Дали ако спазвам съветите, ще мога да го ползвам моят смарфон и след 20 години? Между другото, имам една Нокия от 2006-та с оригиналната батерия и още държи по седмица. Явно през това време не съм знаел, и смарфонът не е знаел, че не трябва да се зарежда на 100%, затова още работи...

Вие тия статии съчинявате ли ги? Може би нарочно сте избрали руски експерт, за да дразните хората повече.

Те редовно го правят. Изглеждат ми на русофили некви, те и русофили са подвизават в писанията...

Този е експерт от йотафон...

Посел се чудят защо Идиотафон нямал успех дори в страната на идиотите - Руслямска държава. За 5 години продали под 75 000 броя ????????!!!!!!!! Ей тия са баш идиотите - 75 000 души. Даже и тука гледам няколко се хвалят, че си купили, което обяснява мноооооооого неща.

Повечето са продадени в България, руснаците не са толкова прости, колкото русофилистиците :D

Браво, ДИР! Продължавайте с подобни "експертни" статии, че да се посмеем и да ни стане весело в това мрачно време.

Молодец другарю Експерт. Направо да се почудиш как производителите на смартфони не са се сетили да сложат чип в батерията който да изключва зареждането когато не е нужно и как не са написали код който да изключва устройството когато заряда намалее, но все пак да има достатъчно заряд достационно да може да се включи GPS-а, камерата и микрофона в случай на емържанси. Е тогава хората да не се оплакват, че могат да ги следят хихихи.

дИстационно

емържанси? Речник нямаш ли бе, англофон?

Абе бунак, те производителите много добре знаят но нарочно не го правят за да продават на бастуни като теб по често нови батерии, капиш?

работят без да се ползва телефона. Дозареждане над 100% не се позволява схемотехнически и софтуерно, това не е самоделка на зарядно за акумулатор. Има писани докторски дисертации по темата, засягащи броя на циклите на разряд/ заряд още и по темите от електрохимична гледна точка и т.н. Практически съм установил, че поддържането на акумулаторите на лаптопите и телефоните с постоянно включено захранване е по-добро за батериите. Предполагам, защото кратките цикли заряд/разряд пазят деполяризаторите годни по-дълго време.

И ко от туй, нали моичкият ще ми купи следващият модел догодина.

Този "експерт" е запецнал на нивото на мобифоните от преди 20-30 години. Ама въобще не е запознат с технологията на смартфоните ...

Горе долу като нашите преподаватели в иконома и други блестящи ВУЗове.

Аз мислех, че зареждането се изключва когато се зареди батерията. Елементарно изглежда, с два реда код.

зареждането се изключва, но когато е в контакта и най-малкото разреждане се компенсира отново до 100%

Когато телефоня е включен към контакта и батерията е на 100%, устройството се захранва от зарядното.

когато телефоните се зареждат БЕЗКОНТАКТНО....т.е. не от ЕЛЕКТРОТО ?

Може да важи за великите руски смартфони , в които има малки пияни джуджета които ги зареждат ... а всички останали боклуци - имат си чипове за контрол на заряда които следят и управляват процеса, и нищо не прегрява и нищо не е опасно и нищо не съкращава живота на батерията ...

айшитчетата и самсуншитчетата погръмват отвреме навреме понеже не са руски

Гърмят китайските боклуци. Гледам все в Китай или в ръцете на китаец гърмят устройствата на Самсунг и Епъл, пък китайските конкуренти дето изглежда не гърмят, я докарат година-две живот, я не.

Пич, като сметнеш колко стотин милиона бройки са продадени, не само ще гърмят, ами ще се намерят и един два дето са избягали от въкщи и са започнали революции. Когато боравиш с големи числа и малките вероятности се случват. Това не ти е 75 000 бройки, дето едва, едва за статистика стават. :))