Коментари - Нова визия за Firefox | IT.dir.bg
назад

Нова визия за Firefox

Mozilla публикува вчера дългоочакваната версия 57 на браузъра си Firefox - браузърът е станал по-бърз и е с нов облик.

Обратно в новината

Коментари - Нова визия за Firefox | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бе къде му отиде,,ИСТОРИЯТА,,...вършеше ми добра работа....все пак лаик съм.Благодаря.

Определено е доста по-бърз, но все още се бори с джавата. Отделно лично мен доста ме дразни че сложиха бутончето за релоуд и хоум бутончето отляво, като на хрома. За мен отдясно си беше естествено и интуитивно...

мдаа изчезнаха коментарите в дира в новата мозила

Има някои неработещи сайтове спрямо старата версия и визията по подразбиране е мега дървена, но наистина се усеща доста по-лек.

Memory leakage имат още от първите версии. Тъп fatware са повечето браузъри.

На който му се струва, че е по-бавен: в options - performance - да има отметка само на "Use hardware acceleration when available' . А на "Use hardware acceleration when available" - сложете 4.

Много по-смотан е...ако не го коригират,ще отиде в кошчето след толкова дълго ползване.

Току-що ъпдейтнах до 57, скинът е отвратителен! Благодаря за нищо, мозила!

Скина?! Това се коригира и можеш дори сам да си избереш от различните теми. Аз лично си сложих абстрактни есенни листенца да съм в синхрон със сезона. Ама хора, вие само, каквто ви се сервира ли дъвчите? Така малко любопитство как да си го персонализирате за собственият вкус и нужди не ви ли човърка...

Цанко

Мен лично много ме човърка. Прекарвал съм по няколко часа да опитвам различни настройки, теми, цветови гами. Но бързо се научих да не го правя вече и да работя с това, с което дойде. Защото се случва следното. Обновява се до новата версия, често без даже да пита, и някоя от дълго подбираните ми настройки на дизайна вече не работи. Или целият ми потребителски профил е презаписан и всичко се връща към настройките по подразбиране. Или пък почва да бози и първия съвет от съпорта - направете ресет на профила си, ако не помогне - преинсталация. Крайният резултат е, че винаги си губя настройките, за които съм отделил толкова време. И това е само скапаният браузър. Ами текстообработващата ми програма, електронните таблици, програмата за презентации, за отваряне на PDF-и, редакторът ми за LaTeX, програмата за графики и диаграми, MATLAB, редакторът за програмен код, операционната система, .... E, аз по цял ден ще си настройвам програмите или ще върша работа с тях?!?

Стига глупости! Вкъщи на убунтуто го ползвам този браузер от 4-5 години вече. Ни е станал по-бърз ни по лек. Единственото му добро нещо е изтриване на кеша автоматично след сесията. Вивалди го няма ама е дваж по-бърз от Лиса и Хрома.

Мисля, че нещо си измисляш. Няма как да имаш 4-5 години версия, която излизе вчера. В статията говорят за 57.0 от 14 ноември. Та или си пишеш без да четеш и да си пробвал, или си си и лъжоткаш в движение...кой нормален който ползва линукс е с хром?!

Написал е че ПОЛЗВА този браусер а не версията му от години. Аз ползвам линукс с хром, е и?

А аз го ползвам от доста повече. Само че за разлика от тебе виждам доста добро подобряване на бързодействието. Преди години ако искаш бърз браузер ползваш хрома на Гооглемия брат. След това обаче мозила се взеха в ръце и дават оправдана скорост за по-добрата сигурност, която предлагат спрямо хрома. А колкото до хрома на Гооглемия брат - всичко минава през DNS-ите на google, което е трафик + datamining. Някак си не смятам за проява на особен интелект да следвам девиза на "невинните" овчици: "Нямам какво да крия". Аз нямам какво да показвам на нито една организация, занимаваща се с datamining, както и огромна част от колегите ми и хората с IQ с повече от двуцифрен коефициент. Между другото съболезнования на тия, дето са принудени да се съгласяват с EULA на една масова ОС, дето казва, че всичката ти информация е и тяхна. Всеки си прави избора - някои доброволно, други доброзорно. Изгодния в крайна сметка избор винаги е свързан с малко трудности сега, а лесния - с много, ама впоследствие.

Вивалди го няма ама е дваж по-бърз от Лиса и Хрома. Така е. Само, че не пропускай да осведомиш аудиторията, че Вивалди всъщност е най-доброто и оптимизирано за момента копие на... Хром. Аз, също го ползвам и съм много доволен. Единствен минус - липсват много от добавките, които има фокса. А някои от тях са прекалено удобни, за да ги прежаля. вЪпрос на вкус.

Преди малко я обнових и дефендера на 10-ката започна да блокира някакъв "външен апп".

Кажи какъв е този дифендър, който ползваш, че да се види как да ти се помогне...

Ако не знаеш какво е "дифендър" не се пъни да помагаш. Аман от разбирачи! "Какво представлява вградената защита Windows Defender" търсиш и четеш на аванта и друг път не се изказвай от позиция на знаещия.

Не е вярно - по-бавен стана!

хм, а при мен е екстра...чудно си работи

При мен сутринта се самообнови ,ама до версия 52.5.0, 32 бита, сигурно защото съм на дрът комп, 32 битов, с ХР, ба ли го?

Я ... там си провери, че на мен с win 8-ца ми ъпгрейдна на 57.0.

Проверих, баце, ама грънци. Пробвах ръчно да я изтегля от сайта на модзила, ама ми дава само 52, и те така.

Щото си с ESR версията.