17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Джеръми Страуб споделя, че последиците от една компютърна война спокойно може да са по-големи. В това число материални щети и дори смърт на невинни хора." дам разбрах ... това е предполагам защото атомните бомби материални щети и смърт на невинни хора не причиняват.

Това да ми хакне некое "идиотче" порно сайта и да не мога да си свалям "каки" ... Нееее!!!.. по добре да ме "джъкне епицентъра" на някойя ядренна бомба.

разкарайте аеци-те и ядрените арсенали и няма страшно от хакерски атаки- няма да има какво да гърми и да ни заразява с радиация.

Като цяло светът все още се управлява аналогово та не виждам как някой ще успее да го прецака дигитално ;)

представи си да спрат фейсбука, това ще фатално за 80% от населението

Пълни глупости!

А тук гласяха да правят електронно гласуване. Което освен противоконституционност (за тайността на вота), множеството проблеми (купен, контролиран вот и други), част от които не се и сещам сигурно, може да доведе до два катастрофални. Край на демокрацията, ако попадне под вътрешен контрол. Ако е под външен, като на Ердоган, дори може накрая да се стигне до война.

Ми то и с хартиеното ефектът е същия. Манипулации както си искат.

Кога и у нас ще си имаме киберармия? Щото, който не си храни собствена киберармия, ще храни чужда киберармия! Крайно време е да се сформира едно Кибер НАТО и да се отделя по поне 2+ % от БВП за киберсигурност!

След срещата на НАТО в Прага през 2002 е решено да бъде създаден Центърът за киберотбрана към НАТО, който действа от 2008 г. През Юни, 2019, България се присъедини към Центъра за върхови постижения за киберотбрана на НАТО, базиран в столицата на Естония Талин;)

Не съм убеден, че падането на един самолет има глобално значение. От друга страна, един Оперативен компютър, управляващ АЕЦ (да речем) не би трябвало да е "онлайн", че да може да бъде хакнат...

Това за АЕЦ се твърди за Иран, но през вирус, явно някой е пренасял на носител. Но трябва да е твърде целенасочено.

статия писана от полуидиоти и предназначена на кръгли такива