17-11-2017 20-11-2018

Коментари

статия писана от полуидиоти и предназначена на кръгли такива

Не съм убеден, че падането на един самолет има глобално значение. От друга страна, един Оперативен компютър, управляващ АЕЦ (да речем) не би трябвало да е "онлайн", че да може да бъде хакнат...

Кога и у нас ще си имаме киберармия? Щото, който не си храни собствена киберармия, ще храни чужда киберармия! Крайно време е да се сформира едно Кибер НАТО и да се отделя по поне 2+ % от БВП за киберсигурност!

А тук гласяха да правят електронно гласуване. Което освен противоконституционност (за тайността на вота), множеството проблеми (купен, контролиран вот и други), част от които не се и сещам сигурно, може да доведе до два катастрофални. Край на демокрацията, ако попадне под вътрешен контрол. Ако е под външен, като на Ердоган, дори може накрая да се стигне до война.

Това за АЕЦ се твърди за Иран, но през вирус, явно някой е пренасял на носител. Но трябва да е твърде целенасочено.

Пълни глупости!

представи си да спрат фейсбука, това ще фатално за 80% от населението

След срещата на НАТО в Прага през 2002 е решено да бъде създаден Центърът за киберотбрана към НАТО, който действа от 2008 г. През Юни, 2019, България се присъедини към Центъра за върхови постижения за киберотбрана на НАТО, базиран в столицата на Естония Талин;)

Като цяло светът все още се управлява аналогово та не виждам как някой ще успее да го прецака дигитално ;)

Ми то и с хартиеното ефектът е същия. Манипулации както си искат.

разкарайте аеци-те и ядрените арсенали и няма страшно от хакерски атаки- няма да има какво да гърми и да ни заразява с радиация.

Това да ми хакне некое "идиотче" порно сайта и да не мога да си свалям "каки" ... Нееее!!!.. по добре да ме "джъкне епицентъра" на някойя ядренна бомба.

"Джеръми Страуб споделя, че последиците от една компютърна война спокойно може да са по-големи. В това число материални щети и дори смърт на невинни хора." дам разбрах ... това е предполагам защото атомните бомби материални щети и смърт на невинни хора не причиняват.