Коментари - Как Google ви следи през вашия Android | IT.dir.bg
назад

Как Google ви следи през вашия Android

През миналата година официално стана ясно, че Google следи местоположението на ползвателите на устройства с ОС Android

Обратно в новината

Коментари - Как Google ви следи през вашия Android | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нямам андроид! Следи ми к..а!

Е, това новина ли е?! И децата в училище го знаят...

Гогоов, Гогов, чутура дебелостенна. Един въпрос, простичък, като за тебе - като си отвориш Гугъл Мапс и ти покаже, че еди къде си има задръстване, според тебе как го прави? Не ми отговаряй, не е нужно да си проявяваш още един път нискочелието пред всички !

знам че е модерно да псуваме гогов ... ма тая пръдня дето изпусна кво отношение има към статията

"Баш ме брига" дали ме следят. И без това знаят всичко за мен от години.... Да му мислят, обаче американските военни, че заради едни фитнес гривни са си разкрили местоположението на дузини военни бази из целия свят... Ако искаш да се криеш = гасиш всичко, забиваш знамето пред някоя пещера и я обявяваш за кралство и точка. Айде, бъдете здрави и не яжте много месо.

Изключая "новината", че Google/Apple/друг производител на телефонен OS следят поведението на потребителите, ще кажа само, че това дали да се праща или не "анонимна" информация за местоположението се управлява от настройки в Android, предполагам и и apple е така.

Пускам телефона във влака за Варна,а аз пътувам за София

Следи? Аз бих казал ползва за да си предостави услугите на потребителя. При това всички данни за това "следене" са оповестени при индталиране на определени апликейшъни и ако потребителя реши може да ги изключи или да не инсталира програмата. Как иначе примерно Google Maps ще ви предложи оптимален път ако не знае как се придвижвате? Да вземе на врачка да звънне телефона тогава? Такива новини са само за "тарикати" и "разбирачи". Следене е когато е тайно и скрито. А когато е обявено какво прави телефона ви, програмата и операционната система това се нарича "възможности". Андроида може и да "шитня" ама казва какво прави. По добре от iOS която след всеки ъпдейт първите 2-3 дни се скъсва да сканира всичко и да праща в облака. Затова и все реват че батериите им се скапват след ъпдейт.

Аман от псевдо-разбирачи като теб! Я се опитай да използваш телефона, без да се съгласиш на всички шитни, които ти предлага андроида при първоначално включване? Не става! Още повече, че дори да изключиш от настройките всички изпращания на анонимна информация, това чудо продължава да изпраща данни до сървърите на Google. Това, че си пускам GPS-a за да ползвам навигация, не означава, че се съгласявам да изпраща местоположението ми до техните сървъри?!? Никъде не съм се съгласявал да се изпраща feedback, анонимни данни и прочие, но въпреки това дроида продължава да си ги праща до гуглето. Айде вземи се пообразовай, пък тогава давай "компетентни" мнения! Ламер!

Аман от псевдо-разбирачи като теб! Най-вече информация събира Play Store и прилежащите приложения Google Apps. Те за изненада на "псевдо разбирачите" са отделни от Андроид системата и можеш да минеш и без тях (примерно при инсталирането на РОМ можеш да пропуснеш Gapps и няма да те следят). Да, това обаче значи, че няма да имаш достъп до удобствата на google play store и ще трябва да си инсталираш аповете от други източници.

тва го гледам вече за пети пут през последните 3 месеца... да не броим че е тъпо щото и децата го знаят

Няма нищо фрийй на тоя свят. Андроида Е боклук за бдняци

само бедняк има нужда от дрънкулки, с които да се самозалъгва, че не е бедняк

Трябва наистина да си беден за да смяташ едно телефонче за богатство. Средностатистически никому непознати мутри се разхождат с часовници на цена 50 айфона. Да не говорим за колите, яхтите и именията на тези, които наистина имат пари.

Не, бееееееее.... Как така Андроида ще ни следи??? Само лошите зарзаватчии от Епъл следят потребителите си. Добрите хорица от Гугол, дето дават безплатно труда си на милионите бедни, не са способни на такова нещо.

Купувайки си айфон не ставаш богат. Нито е белег за богатство.

Един съвет към Стоян Гогов, който освен че е технически неграмотен, е и неграмотен в общия смисъл. Когато крадете стаия от руски, проверявайте превода. Ползвател се превежда като потребител. И един съвет към шефовете на Стоян Гогов: не го уволнявайте, няма да има кой да ни разсмива.

да не говорим, че ползвателя се "прЕдвижва"...

Това е са ОНЗИ from USA...

Поредният ПСЕВДО-българин- мигрант, накъде си. Stan- означава страна, държава, място, местоположение - при това на няколко езика. Ако беше написал Bulgaria land или Bulgariq country щеше да е същото, но ти просто мразиш Родината си. За това живей, като червей, ТАМ където си. Нещастен безродник!

Ама нали тези на запад бяха от добрите? Защо е тази полицейщина?

дори и да сте махнали SIM-карта от телефона си. ....язе па съ чудиих що ги праят с несваляеми батери пък то що било тююююююю)))))...иначе по същество като няма захранване ще проследят дедовия със без или с 3 сим карти....

И каква е връзката на махнатата карта и батерията ???

Дълга тема е тази. Само скрити неща ей, не стават хубави неща така

Много ясно, че ме следи, не само къде съм, което е сравнително маловажно.

е и какво от това? гоУЕми параноици сте в bvlgaristan.

Поредният тъп ПСЕВДО-американец- мигрант. Stan - означава страна, държава, местоположение, при това на няколко езика. Думата съществува и в българския език. Ако беше написал Bulgaria land или Bulgaria country нямаше да е по-различно. Ти просто мразиш Родината си. Живей ТАМ, като червей, на заем! И забрави, че имаш нещо общо с България

babavimeca@abv.bg

Ти да видиш... А иначе по-големи патрЕотЕ от тях няма. Изпонакупили са де що намерят български знамена произведени в Китай. Да де, ама китайците не знаят, че нашият герб не се изобразява на знамето.... ПатрЕотЕ - какво да ги правиш... Нямат корен и ги боли яко, та си чешат родолюбието. Но децата им вече не са българи. Внуците - може и да не знаят къде се намира България на картата... Дървета без корени!

Голям прас като ме следи, аз да не съм се сраснал с тоя смартфон...Като излизам редовно го забравям..След като си се оговорил за среща или пък пзаруваш защо ти е?

Аууууу, "i.p. адреси на близки точки за достъп" е те такова животно нема. Има IP адрес ама другото е смешно. Дира пак нещо се е оплел в информацията :)

Добре де, как искаш да ти преведат "access point".

За неразбиращите и пишещи минуси на първия коментар от тази поредица - няма такова животно като IP адрес на access point (или най-малкото не е видим за потребителите). Има идентификатор на връзката (SSID). IP адрес се дава на клиента едва като (ако) се свържеш с тази мрежа. Така че да, в статията този текст е пълна безсмислица.

точка за достъп

Ще следи я. То тия парапитеци с чаршафите без следене не мож ги оправиш. Това е. На кой му харесва харесва на кой не да хваща Нокиа с фенера и няма да го следят. А мен не ми и дреме. Какво, че ще ми види Апъл контактите и ще вземе телефонния номер на Пеко пръта или на некоя шаврантия?! Зор им е на Апъл.

Само полуидиот може да напише такава статия. Да телефонът може да вземе тези данни без потребителят да разбере, НО реално следенето всичко това би взело 100% процесорна мощ и батерията ще падне до 2 часа макс. Да има телефони и късметлии които вероятно са следени по изкъсо, но за всички останали това е фейк нюз

Глупости :) Всичките тези данни си ги събира апарата ти и на определени интервали ги пуска в "облака". Без значение Android,Apple, Microsoft или квото и да е там новородено. Всичките телефони по дефаулт имат включен локейшън хистори и подобните му.

Благодарение на тези данни виждам, примерно, къде са задръстванията.

Не всички а китайските марки имат това. Или ВСИЧКИ китайски ментаци следят и пращат дома.

default (чете се дифолт) - в случая подразбиране location - местоположение, местонахождение, място location history - история на местоположението

Хаха ми шофьорите как си мислите Гугъл мапс ви указва къде има задръстване и къде не? С камери? Ми следят се всички андроид чета и това е цената да знаеш къде има и къде няма теафик

Нормално. Хандроид си е боза и в момента, но ви и следи:)))

Неграмотният автор дали ще сподели според него/нея кое приложение не е боза и не следи? Защото "дълбокомислено" да да плюеш по пазарния лидер без да имаш аргументи е доста плоско.

зер Хапъл е лимонада и ич не следи...смехурко

Хтоян Хохоф откри топлата вода! Хохоф, кажи нещо за калашниците ти. Не ни занимавай с еврогейски технологии. Микроелектроника, тва е за еврогейците и соросоидите. Дай истински технологии, Хохоф, само както ти можеш - калашници, танкове, такива работи. Кога излиза следващия материал, вероятно за армията на Армения!?

Добро утро. В останалите новини...

И аз да повторя - Е, и?

Как Google ви следи през вашия Android???? Както ви следи Apple през вашия iPhone. По същия начин ви следи и Facebook, Microsoft и всеки, който може да го направи. Който не иска да го следят, трябва да ходи в гората да пасе кози. Друг начин няма.

Не е точно така. Винаги има начин, но има ли смисъл. :-)

Поправка в заглавието - "Как гугъл ви следи през ТЕХНИЯ Андроид". Изненада - когато ползвате приложение свързано с Интернет, то може да очаквате, че това приложение праща обратна информация към създателите си. Често колкото е по-мощно и по-полезно приложението, толкова повече са данните, до които има достъп.

ох отдъхнах си,рекох че ми следят порно каналите:))))))))

Е и?

Е и нищо, докато не представляваш интерес. Но когато им потрябва някой знаят как да го намерят, преди не можеха така, това малка работа ли ти се вижда.

Аз не страдам от мания за величие и съм сигурен, че не представлявам интерес. А, ако някой много се заинтересува от мен, тогава по-добре да изпращам контролирани (от мен) данни, отколкото никакви, понеже тогава интересът би нараснал, а има ли интерес, има и решение.