Коментари - Хакери откраднаха данни на 100 000 американци | IT.dir.bg
назад

Хакери откраднаха данни на 100 000 американци

Федералната данъчна служба на САЩ призна вчера, че е станала жертва на кибератака, в резултат на която са били откраднати личните данни на 100 000 данъкоплатци.

Обратно в новината

Коментари - Хакери откраднаха данни на 100 000 американци | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Друго си е само ЦРУ и NSA да разполагат винаги с данните а :) NSA! НЕ СТЕ САМИ :) Чакаме сега и системите на nsa и интернет провайдърите да "изтекат" в интернет с инфото Боко-мутрата и Обамката в какви сайтове са се ровили !!!!

И с моите данни се логнали - и данъците ми платили - и яхтата и така ...

Ми ако карат на сървари ХП 2003г. така ще да е. Тях и баба ги хаква между паузите на Великолепният Век! Хехехе!

Как така бе момче, нали бехте много големи и личните данни са гарантирани ???

Не вярвам да е дело на хакери. Бих казал, че са кибер престъпници, работещи към данъчното, продали данните срещу заплащане, крещяйки: ХАКЕРИТЕ НИ ХАКНАХА ИЗОТЗАД.

Ако аз бях цопнал базата с данни и бях направил 200к заявки - щях да имам 100% попадение..А тези - направили 200к проби и само на 100к успели. Да не би на ръка да са въвеждали данните за вход? Или пубери с copy/paste? Пък и периода... Тези логове нямат ли си - там поне е голяма ченгесия...По IP и ще стане ясно от де иде. Отделно дето почти всичко минава през DNS на гуглето и от там - нали се сещате де е? Ако всичката поща на съседите минава през моите ръце, дали няма си направя копие а? Много миризлива тази новина бреййййй. И като никой път не са споменати от де са лошите хакери. Друг път - я руснаци, я северокорейци, ... Пък сега...

nobody

ти голям експерт (ама в кавички) се извъди. По принцип тотално целия ти коментар е глупост до глупост, но само да те питам - как според теб ще помогне ако имаш достъп до DNS, да видиш откъде са идвали атаките ?

е как как ? щеше да види от къде идва заявката (а те всички хакери ползват 8.8.8.8 като ДНС) в същото време всички заявки ще са от един адрес и то реален и готово :)))

Кат те гледам си регистриран в дир-а. Айде се се опитай да влезеш през дург ДНС, овсен през 8.8.8.8 на гуглето. И после "ръси мозък".

Хм, ако някой ми открадне паролите и се логва в разни сайтове от мое име, това не е точно хакване на сайтовете ми се струва.