Коментари - ”Нобел” за микроскоп със свръхвисока резолюция | IT.dir.bg
назад

”Нобел” за микроскоп със свръхвисока резолюция

Американците Ерик Бетциг и Уилям Мьорнер и германецът Щефан Хел спечелиха Нобелова награда за химия.

Обратно в новината

Коментари - ”Нобел” за микроскоп със свръхвисока резолюция | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Д-р Реймънд Роял Райф изобретява микроскоп с висока разделителна способност с подобен принцип, и заради изобретението си прекарва няколко години в затвора. Не им прави чест на тези нобелисти да се кичат с лаврите които по право се падат на този Човек

Точно така! Днес, особено в България, всички учени са заети да ни обяснява как това или онова е невъзможно и след една година хоп! някой го направил. И как все тоя някой се оказва, че не говори руски и не пише на кирилица а? Ами много е просто, защото не е комунист! И освен това, как все се оказва, че тоя някой преди това е бил изгонен от някой "елитен" руски или бългрски университет? Там с тежкия си академизъм са го смазали и той е отишъл да работи в пропадналата Америка и разбираш ли, те гадните капиталисти му платили даже! Ужас! Взимал дори и пари за науката, която прави, която даже не възхвалявала Сталину и родину?!? Въх леле, мале! А как ано бъйла па каманистическаму... какгда мъй бъйли в Маскву... Е, да обаче драги академици, ние вече сме в 21ви век и то не в началото му! Разберете го това нещо и осъзнайте, че имаме компютри, които не вашата наука ни даде! Аз даже често се чудя: за какво аджеба ни е наука? Казват тя давала благата на хората и развитието на технологиите. Абе изобщо не е вярно това нещо според мене! Всичко това го дава живота! В живота нещата нямат нищо общо с това, което науката прави! То и колко ти трябва да знаеш? Ами колкото да се разбираш с хората бе! Колкото да знаеш къде има ядене и къде да отидеш вечерно време след работа да пийнеш едно. Ето толкова наука ни е нужна, не повече! А те, искат някакви формули да пишат, някакви интеграли да смятат... И за какво? Това колко храна е донеслона хората? Ами никаква! И това, впрочем се прави по цял свят, макар и в САЩ все по-малко и все повече в Русия! Тъй, че не учете кой знае колко много! На вас не ви трябва кой знае колко образование, а ви трябва правилна ориентация в живота! Това науката и училището няма да ви го дадат!

Ако е ирония - браво!

Пешо

Какво увеличение са постигнали? През 1920 година Роял Райф Постига увеличение от 60000 пъти и е наблюдавал живи вируси, което и сега е невъзможно с електронните микроскопи, които работят с мъртви вируси.

Мисля, че Айнщайн е казал: "Ако някой учен твърди, че нещо е невъзможно, той най-вероятно греши".

А пък баба Вуна казва ръка да пипне, око да види. На кого да вярвам?

и тука наградата е за путлеристи. Умна и развита нация са, всяка година им дават за химия, медицина и физика. Затова разбирам интересът ни да сме тясно обвързани с тях, пък на хамериканците само оня измислен нобел за мир на обонго дадоха.

бая ги мразиш.., но за теб е добре, така пропускаш собственото си окаяно положение..