Коментари - Илон Мъск: Най-големият ни проблем е колапсът на човешката популация | IT.dir.bg
назад

Илон Мъск: Най-големият ни проблем е колапсът на човешката популация

Милиардерът започна годината, като сподели публикация относно сривът на раждаемостта през 2023 г.

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Илон Мъск: Най-големият ни проблем е колапсът на човешката популация | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А беше време когато на колапса му викахме срив, а популацията се наричаше население.

Мъск е трябвало да доуточни, че става въпрос за колапс в бялата популация. За съжаление разните черни мангусти се плодят безконтролно.

И в развитите азиатски страни като Южна Корея, Сингапур и Япония

Само в рамките на моя живот размерът на населението на земята се увеличи от 6 на 8 милиарда. За какъв колапс бълнува тоя? Колко още да расте популацията? Няма кой да му купува теслИте ли?

Виж малко статистики и не се изказвай неподготвен.

Има кой да му кара теслите. Те са за богати и успели хора, не са за прошляци като тебе.

бре не знам какво точно значи колапс на популацията, според Мъск, но 1975г се говореше, че сме стигнали 3.5 милиарда човека на планетата! Сега се води, че сме някъде 8.2 милиарда души! Та бах ти колапса бах ти чудото! ако така колабираме то след 20-30г. ще сме към 16 милиарда човека!

Предостатачни са дори много. Санто санто стига паплач.

Спокойно бе, бай Илоне, какво си се закъхарил? Под едно бил коефицента в Южна Корея, голям празз!! За сметка на това, в Нигер, Чад, Конго, и Сомалия, там тоя коефицент е над 6! ШЕСТ! Тоест, двама души имат минимум шест деца! Не се притеснявай бай Илоне, тез, сомалийчетата ще ти карат Теслите!

Тоя мъск почна да разбира от всичко. Да няма някой български корен? Балона се пръсна, от тук нататък по надолнището където може ще завлече

Явно разбира, виж му бизнеса. Е - не чак толкова, колкото някой си, нарекъл се "Р@збирач". Може пък да поглежда отвреме-навреме форума тук, да черпи от безценните ти съвети, кой знае !

големия проблем са високата раждаемост в бедните страни а не ниската в богатите, аман от псевдо учени

Световното население продулжава да расте с 0.91% годишно. Не намаляваме а се увеличаваме. И без това на земята и е трудно да ни издържа и изхранва. Колкото по-малко хора толокова по-добре за природата и животните.

Покрай пЛандемията бяха много "загрижени" за човечеството, сега някои открито си заявяват, че то пречи. Тогава обаче доста народ им се върза.

Лоро, гледай японски филм, виж как се прави харакири, дай пример! Много и били хората! Тя ще решава...

Помогни на всички нас, освободи ни от присъствието си !

Спадането на раждаемостта на цивилизованите хора е заложено в абсурдния начин на живот, който водят под диктовката на световни и местни шайки. Нямам никаква идея защо времето, отредено за труд е повече от това за почивка, особено след като векове наред производителността на труда е нараствала неотклонно. Вижте само какъв пълен контрол, какво извращение - детето постъпва на 4 години в матрицата, учи и присъства ЦЕЛОДНЕВНО в институцията. После учи следващи нива и започва да работи нещо с 20 дни отпуск. Евентуално доживява до пенсия в състояние, което не предвещава нищо добро. Междувременно на съществото му се отбиват опитите за бизнес независимост или ако случайно са успешни все пак го изцежда психически борбата с вятърни мелници.

Доказано е, че колкото повече нарства стандартър на живот, тлкова повече спада раждаемостта. Хората искат да живеят добре и качествено и да осигурят на децата и на себе си качествен живот, добро образование, реализация. за това нийкой не иска много деца.

само за индия и пакистан нищо не се споменава....

Илончо Търси клиенти за боклучавите си тротинетки на батерии

Като изключим арабските шейхове, богатите нямат чак толкова много деца, Мъск има пет, но от мисля, четири жени, тоест една жена пак е родила 1 дете. Тръмп има пет, ама и там същото - от 3 жени, пак идват четирима възрастни и четири деца. Не става така, жената трябва да е уверена в мъжа до себе си и да му вярва, за да се захване с второ и трето, защото разходите са много големи, отговорностите и ангжиментите още повече и никой не се захваща, ако не знае, че ще има подкрепа и финансова стабилност. Освен тези, от които точно се оплаква Мъск, там нещата са извън контрол отдавна. Една жена в Африка даваха - 27 деца! Живеят в 4 колиби една срещу друга, храната беше някаква бяла каша от брашно и някакъв мръсен казан, ядат на земята, защото нямаха нищо, няма белтък, месо, плодове, нищо. Родила 33, 6 починали, абе хора пред които нашите роми са като английски лордове. Мъск не казва, че няма хора, Мъск казва, че загива цивилизацията

Какъв колапс виде тоя с 8 милиарда...

Феминизма и Джендъризма ибаа макята на раждаемоста.

Затова значи Илончо работи толкова усърдно по темата и вече има 5 деца ;-)

Богатите могат да си позволят деца. То се набива в очи че богаташите имат по много деца (а някои и по много жени). За обикновения бачкатор едно дете си е път към бедноста, а две деца озачават направо мизерия. --------- Интересно че това беше предсказано още в фант. книжки 60те години. Средната класа изчезва защото не може да си позволи да се размножава, остават само "елитните" и маргиналните групи. Маргиналите неминуемо изяждат "елита", и после по земята тичат само диваци.

Пълни глупости. Световното населени не намалява, а се увеличава. Допреди Ковид темпа на прираст намалява бавно всяка година. След Ковида темпа на прираст започва да се увеличава. Вижте сттистичеки данни. Някои казват, че има конспирация да станем един милиард, което не е вярно. Всъщност има конспирация да станем десет милиарда и повече. Просто защото човекът е най-ценната стока на тая планета.

Да, прав е белият човек изчезва, а това означава само едно - колапс.

Глобалния вариант на капитализма, защитаващ основно интереса на неговия основен елемент - международния банков капитал , се явява източника на масовото обедняване и интелектуална и морална деградация на човечеството, с ефекта на неговото редуциране до малък олигархичен елит, обслужван основно от технологични заместители.

Дори Мъск не смее да назове проблема с истинското му име - изчезва бялата раждаемост. Защото те създават, изработват и купуват колите му, а не неграта от Африка.. И ЮАР му е хубав пример какво чака страна, в която тъмните са преобладаващи. Затова е и тоя вой за електродите му, че в един момент не знаят как ще ги контролират. А межфувременно продължават всякакви рестрикции и данъци за белите, да работят, за да издържат гостите...Абе зае.би..

Нали за това САЩ се грижи с хуманна заинтересованост. Предизвиква войни и цветни революции. Назначаване на изявени криминални елементи за ръководители на държави и т.н.

Пчелите намаляват, но пък комарите и лайнарките се множат ли множат....

Това което иска да каже без да го казва, е че се раждат главно същества с ниско IQ

Но не казва че в Бг с най ниско Ай Кю са родените и раждащите се сороси

Полският министър на външните работи призовава запада да даде далекобойни ракети на Украйна. Това е поредното доказателство за умствената недостатъчност на европейските политици. Г-н.Сикорски Русия има ракети достигащи до всяка точка на земното кълбо, а за Полша да не говорим. Това е заявление на самоубиец.

наистина е така, другарю, обаче проблемът на Вашия гуру е че е късопишков и инструмента му не стига до всички нужни точки а само на първите 3-4 см и затова го компенсира с далекобойни ракети

на синьочерните кози Тъпак 300%

гейчо евроатлантически, за повечето хора не е проблем на кой колко му е дължината. такъв е главно за вас, дето разчитате на ректална стимулация и сте свикнали вече на афро американци!

Ора нема ама цените на имотете растат !

Пазар свободен е. То и криптото расте. И цената на Епъл е заминала трилион. А реалните ценности - качествен матрял - това излиза МНОООГО скъпо да се възпроизведе. ------------- Това е света в който живеем. Системата се самоликвидира. Няма да плачем за нея. Да се оправят черните, бъдещето май е тяхно.

има повече илекторат

У Западо с изключение на комунизма у германистан.....те наказват за повече от едно дете....

Аре бе, накзват? Ама това на беседката пред блока ли го научи?

Маймунко, само да те светна. С 4 деца на запад съм и заради идиотските им семейни (б.ред семейноразбиващи) закони дори не мога да ги прибера за ваканция в БГ. Смилат ме и от данъци и от работа. Само тази година здравните застраховки в НЕУТРАЛНА Швейцария са +15%. Наемът ми го качват с 20% от февруари. Дори не мога да си помисля за това да скътам нещо или недай си боже да направя сам нещо. Работиме всичките за голямата техноструктура отвъд океана с говорител Сорос. Въпреки доходоносна работа в ИТ никакъв шанс. Бяло робство, златни белезници, наречи го както искаш. Ако имах 1 дете щеше да е по-различно в изпълнението но концептът е същият. НАтягане на гайката и феодализиране на дигиталното пространство.

Проблемът не е в количеството, а в качеството. Да, човешка биологична маса има повече от нужното, но огромна част от хората в Третия свят имат IQ което е прекалено ниско за да са полезни на планетата. Илон няма как да го каже директно, но тук става дума за хора бели хора, както и тези от Югоизточна Азия, защото оттам идват всички иновации.

Трябва да се разреши сурогатното майчинство и клонирането за да се реши въпроса с размножаването на бялата раса защото тя много учи много чета и няма време за деца но за сметка на това пък може да ги прави чрез други хора или чрез машини и изкуствени отвори натам върви света интелигентността води до намалена раждаемост но от друга страна и до нови технологии които да продължават рода по друг начин така че на всичко му се намира колая

Тоя ненормалник верно се мисли за БОГ

Еми хайде създавайте изкуствени утроби или сурогатно майчинство за бялата раса защото само тя загива другите се развиват експлозивно за някакви си 12 хиляди години човечеството е достигнал един милиард и само за два века е достигнало осем милиарда

Не са само белите. И развитите азиатски държави Япония и Корея, а вече дори Китай, имат ниска раждаемост.

Ами тогава изброените държави с намаляващ прираст да си внасят чернилки от Африка и Бангладеш.

Епа.... те това и правят. Е, наще искат от Австрия нов внос да правят. Па местния матрял мрънка.... ----- То и "елита" ше заплаче.... след 20-30г

В индия има 1.5млрд дето серат на пътя и буквално ядат кравешки лайна и пикня. Видеа колкото искаш. Матрял трудно, който може да се квалифицира като човешки.

Мъск живее в паралелна реалност. Като не слизаш от частния си самолет и не излизаш от затворения комплекс, в който освен персонал рядко виждаш жива душа, започваш да си мислиш, че хората по земята са на изчезване. Трябва някой да го разходи в гетата на Америка, Африка, Индия, за да се запознае с истинската ситуация и да спре да дрънка глупости за някаква потяща се популация.

Да знаеше само какви гении има в дир.бг, които дават безценни съвети напълно безплатно !

Намалява населението на развитите държави и бившите такива (България). В Африка сега имаме 1.3млрд и ще станат 4млр към 2100г (утрояване). Кво повече иска Мъск? Освен ако не е нещо расист да намеква че от черния матрял нищо не става? Ми то вече и белия се скапа.

Левичарите, тея дето са кукловодите на нашите дб пп ще вземат да застрелят мъск на края много говори а болшевиките на обичаат истината.

пълна каша ти е в главата! левите, дето ръководели нашите десни, били от течение в партия в Русия от преди 100 години! дано поне в кенефа като отидеш да се сещаш за какво си влязъл!

Е кой да ражда- саде джендърки,гретенясали зелени, фиминистки,лесбийки,фейсбукаджийки,тротинейшънки,кучкарки и коткарки и прочие нпо калдаръм кокони и дървени философки ! Навремето ,кога са ни викали Прусаците на Балканите, българските фамилии са правили децата на следния принцип - мъжките -едно за Царя,две за войската, три за нивите , четири моми за сватята! А сега пази боже от разпищолен курвалък и евроатлантически разтурикъщи!

Въпроса не е "кой", а "защо". Дебилите да раждат да има за царя и войската ИЗМРЯХА. НЯМА ги вече.

Викаш, че жените не ставали....а мъжете, които се очаква да са бащи на тия деца?! Никъв чеп за зеле

Няма смисъл папа Франциск да изказва мнение, защото той подкрепя еднополовите бракове, а там щъркела няма да донесе деца !

Що бе Те си правят деца от сурогатни майки

Нали това искаха разни Бил Гетовци и други такива. Да намалят населението на земята поне на 50%. То бяха пандемий , Ваксинаций ... Циганите не искаха да се ваксинират защото смятали ,че така ги скопяват. Дали пък не е вярно това?

Имаме як от свръх популация

Хубаво е, че се намира някой да го каже това публично. Основно развитите държави имат изключително ниска раждаемост. На Корея раждаемостта е дори по-ниска от българската, а там са доста по-развити икономически. За пореден път се вижда, че проблемът е основно културен, а не толкова икономически. И след като се признае, че е културен, трябва да се работи вече повече в тази посока.

една държава бълва продукция не значи, че хората бивеят щастливо! Образованите хора ще се размножават ако живеят щастливо и свободно. Истината е че образованите хора в развитите страни са продуктивни но не са щастливи и за това не се размножават. На образования човек му е писнало от безбожни данъци, ограничения и политици боклуци. На неграмотника и простака му е все тая, той си е прос и неграмотен и се води само от животинското в него, да се размножи и да набълва още себеподобни мини потенциални неграмотници.

Не мислех, че някой от известните ще се реши да го каже. Евала! Да, проблемът с раждаемостта в развитите страни е доста сериозен. Да видим как ще се справим с наплива от мигранти, които търсят лесна реализация в развити страни? За целта трябва и жива сила.

Повечето от мигрантите дори не търсят реализация, а да лежат на социални помощи. Това с мигрантите-инженери и лекари е някакъв мит.

Е аз съм мигрант в Западна европа от България и съм инженер. Имам също няколко семейства познати лекари от България. Защо да е мит?

Казах "повечето" и това продължава да е така - имаше статистикиа наскоро за колко мигранти в Швеция са на помощи - над 50%. А от тези дето не са, повечето не са инженери и лекари (Все пак евала че бачкат нещо). Това, че ти си един инженер и познаваш още двама, не значи че хилядите мигранти дето се изсипаха в Европа за последните години са такива.

То само с Пейпал не става...

от 1948 г. ЦРУ се опитва да създава боклуци по целия свят с цел да придобие контрола и успя, но не остана качествен човешки материал или е на критичния минимум. Само една масова война може да даде шанс за рестарт .

лесно можете да намерите речта на Алън Дълес и да я прочетете, но едва ли ще я осмислите. Нямате потенциал за това. Вие сте продукт на действията, породени от онази програма!

Проблемът е, че Златният милиард намалява..... И няма кой да храни гъгриците в Африка , Азия и Близкия Изток......

...проблема е във новата индустриална революция която настъпва със супербързи темпове. След 20 години хора ще извършват само много сложни и нееднотипни дейности. Това изисква интелект, фантазия, съзидателност, решителност и други качества, които не могат да се придобият с квалификационни курсове. Ще има огромна част от популацията на света, който ще е изначално неспособна да се реализира на трудовия пазар. Разработката на нов обществен договор, който би закрепил социалния мир за още поне 100 години напред е жизнено необходим. Дори днес поне милиард от световната популация е толкова некадърна и слабоинтелигентна, че не е способна да върши никаква полезна за обществото дейност. Това са паразити съгласно днешното действащо устройство на света. Всеки следващ ден ни доближава до ужасяващ срив на обществения мир. Развитите демокрации са най-уязвими в този момент.

адвокати, счетоводители, шофьори, касиери, продавачи, пилоти, програмисти след 20 години ще са ненужни професии.

Лъжеш се. Повечето ще са си необходими, както сега.

хахаха щом почваш с адвокати и счетоводители явно си нямаш идея какво правят тези професии. сегашните ИИ са още много далече от творческото тълкуване на закони и наредби което е необходимо за да изпълняват такива професии.

Тъй де, т.нар. универсален базов доход... примерно съчетан с отказ от избирателни права...

Ахъ? Матрицата има дефицит батерийките нещо а...?

Да се чете "с батерийките" /бел.ред./

Илончо няма проблем - наплодил ги е 10 деца досега. Колко още ще има в бъдеще можем само да гадаем

Пълни глупости от уж визионер. Земята отдавна е прескочила броя хора, които може да изхранва без последици за нея. Ето 1990 г. има население 5,3 млрд., 2000 г. - 6,1 млрд, 2010 - 7 млрд, 2024 г. - над 8 млрд. За какъв колапс ми говорите???

А дали са верни тези цифри?

Е не, е сега си ги измислих сам... А дали земята е кръгла?

Илон няма как да го обяви публично, но той се притеснява от намалената раждаемост в определени раси, етноси и общества, а не като цяло.

Мда белите не раждат, само тарамбуки и арабески се плодят.

Работил съм с индийци в чужбина,Елитът има по едно дете максимум 2.Средната класа 2-3.Плодят се само дебелите и свръхбогатите .Та лошо ни се пише

кафяво-лилавите правят бебета на конвейр. Не-случайно населението на света расте

Само че страните, където се раждат много бебета не са страните, които създават нови идеи, продукти, лекарства, машини, процеси и т.н. . Демек - не движат света напред. Скоро не съм чул доктори от Чад на измислят ново лечение на еди коя си болест. Измислят се тия неща в Северна Америка, Европа и богатите части на Азия. А в тези места деца - йок. Та бачо ви Мъск си е баш прав.

това е все едно да искаш Айнщайн да се роди във факултето

Въпросът е в качестовото на материала. Там където има висока раждамемост, по правило качеството е ниско. Количествените натрупвания водят до качествени изменния, но не е задължително към положителни.