Интернет може да стане 100 пъти по-бърз

Пробив в оптичните технологии обещава да повиши драстично скоростта в мрежата

Обратно в новината

Коментари - Интернет може да стане 100 пъти по-бърз | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Тази иновация обещава до 100 пъти по-бързи комуникации..." Джурналяяя..., праите ли разлика между бързина и капацитет??? Шото тука става въпрос за капацитет не за бързина. Бързината е удариле лимита мноооо отдавна.

споко под вола няма теле обикновено когато някой говори за скорост на интернета става въпрос за скорост на отваряне на сайтове или сваляне на файлове.

И какъв е смисъла от това - "по-по-най"? Сега, при "нещастните" 50МВ/сек страницата отваря "за миг", ако е "100 пъти побързо", ще усетя ли изобщо разлика и дали тази разлика ще има изобщо някакъв практически смисъл?

Не за теб, а за доставчиците е важно. Вместо 100 влакна едно ще им върши работа. Вместо да удължават 100 влакна ще удължават 1 вместо да правят портове за 100 влакна, ще ползват устройства с 1 порт, съответно по-малко и съответно по-евтино. И т.н.

е, как за какво - знаеш ли колко бавно ми отваря порното като нацвъкам двадесеттина таба отворени? Само да пусна 6 камери наживо , десетина порно сайта да отворят някоя секс сцена и да пусна два торента да сваля някой порно филм и всичко започва да влачи. С нетърпение чакам да пуснат 50 гига на потребители че да си насложа няколко монитора и като пусна порното и чалгата - ех живот. само си викам - дано.

знаеш ли и навремето когато бяхме на dial up модеми с космически скорости на сваляне на файл от порядъка на 1-2к в секунда ни се струваше, че няма повече на къде и скоростта е абсолютно ненужна. тогава сайтовете бяха 99% текст, а картинките дори да ги има в някви безумно ниски резолюции. е тая страничка на dir.bg ще има да я отваряш 3-4 мин на старите модеми. само тази страничка която в момента ти е отворена е по-голяма от средния размер сайт на фирма от ония времена. ако средната скорост за потребителя скочи 100 пъти това ще позволи 100 пъти по тежки сайтове, съответно много по големи възможности за дизайн. не ме питай какви, х 100 е прекалено голяма технологичен скок и никой днес не може дори да си ги представи. но сепак например като врезеш в някой магазин вместо просто снимка на стоката и в редки случаи псевдо "3d" от слепени снимки може да имаш реален детайлен 3d модел.

Сега порното ми идва за 1-2 мин - таман да си приготвя салфетките и газ

ако искаш да гледаш порно с 8К - 16К резолюция щи треба

руските тролове ще са най-бързите тролове на света

Съм сигурен, че майка ти се казва Петър!!

Не си бил достатъчно бърз, дори за умствено изостаналите руски тролове близо час време за реакция е много. Старай се повече.

Социалистически Виетнам направил пробив...къде е мъск?

RMIT е Мелбърнския университет -Royal Melbourne Institute of Technology, който е направил клон в "капиталистическия" Южен Виетнам в бившия Сайгон. За какво ти е Мъск? Да пробива ли?

това даже може и да има някакво полезно приложение

Е това вече е новина, браво!