Коментари - Създателят на WWW е притеснен за интернет | IT.dir.bg
назад

Създателят на WWW е притеснен за интернет

Създателят на Глобалната мрежа и изобретателят на URI, URL, HTTP, HTML - Тим Бърнърс-Лий се притеснява за бъдещето на интернет.

Обратно в новината

Коментари - Създателят на WWW е притеснен за интернет | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че то Интернет Е отворена платформа, която дава възможност на всеки да споделя информация. Е, трябват ви 100-150 лв/година за домейн и хостинг.

Време му е за ресет. Ако не помага - преинсталация :)

Да бе, те и ония с телевизора викаха, че е за добро!

Техниката не е добра или лоша, тя просто дава могъщество. Хората са тези, които решават за какво да го използват.

Ами хората споделят! Това, че не ви харесват хората, които го правят си е ваш проблем, не техен. Има и друга възможност - контрол до дука, но нали точно в това обвиняват недемократичние страни - недоволни сме, че свободата не е валидна само за ангели и то нашите ангели - така звучи тая статия. Иначе има и един въпрос - щеше ли куп технологии да се превърнат в Интернет, ако някой не беше накарал хората да го искат? Пита се човек тогава - кой и с каква цел, постигнал ли я е или работата се е закучила... и още такива въпроси, щото като знаеш какво е Интернет ти е ясно, че без специални и насочени усилия щеше да се е пръснал на стотици несъвместими стандарти още преди да стане световна мрежа.

"щеше ли куп технологии да се превърнат в Интернет, ако някой не беше накарал хората да го искат?" Един от най-умните въпроси, които някой е задавал ...

Когато правехте арабска /мюсюлманска/ пролет интернет беше хубав сега когато разпространява истината ругаете ... кофти е когато контрола се изплъзне ...

да бе .."истината" е когато пускаш скрийншот от компютърна игра като ''доказателство'' как американски войски подкрепяли еди кой си. Тва мурзилажа съвсем сте изнемощяли на тема разпознаване истина и лъжа!

Ами като сте почнали,я вземете да заформите едно глобално Министерство на Истината, какво само ми плачете като вдовица за к...?

Още един който се чуди защо му използват творението не само за любов и духовно извисяване..... И всъщност го е мноооого яд, че не е намазал повече по филията.... хем голям мозък, хем няма яхта за 100 милиона и по нова мацка на кръгъл час

LOL, руските тролове може да са дискредитирани и никой да не им взема глупостите насериозно поне в тоя сайт ама къде ти ще спрат да грачат и да се гърчат в напъни да излъжат нещщо ако стане. Не обърнах внимание но в статията май акцентът въобще не беше върху руските тролеферми ако въобще се споменаваха.

все Путин им е виновен, че на Клинтън под масата му правят свирка!

На крива ракета, космоса и пречи!

Самата статийка тук е фейк...все руснаците им виновни, все те дезинформация разпространавяли. А невинните душици от Обора, дето навързаха вече 15-20 цветни революции къде ли не по света чрез ФБ, Туитер, Инстраграм...измряха милиони, а тоя мухъл тук цвърчи за ограда на хълма и пр. малоумщини?!

Че ги има проблемите за които говори човекът има ги. Но това са детските болести на обществото в експлодиралата комуникационна среда, трябва просто да се преживеят за да се изгради имунитет. Вече сме доста напред и в това отношение, колко биха взели насериозно тролски постове днес сравнено с преди 2-3 години примерно. А да, и да се говори колко голямо нещо е изобретил Тим е глупаво. Http/html са евтина кръпка върху tcp/ip-то, URL/URI не са и толкова върху DNS-а. (За сравнение: първото tcp/ip което написах ми отне към 6 месеца, още един-два отидоха докато подкарам върху него dns, ftp, smtp, pop3. Когато ми потрябва за първи път http съших нещо за един ден, преди това се справях и със скрипт командни редове за да дръпна това-онова.

През кои години си ги писал тия работи? Защото през 1950-те би било по-трудно дори от времето на Т Б Лий ... Студентските курсови проекти днес, преди 30-40 години са били висока технология.

Този човек е истински великан! Нещата, които е измислил и направил тогава - протокол, URL, URI - издържаха безмилостния тест на времето. Сега тези неща ни изглеждат прости и логични, но тогава не е имало откъде човек да види нещо подобно, а е трябвало сам да ги измисли, премисли и осмисли в перпектива, а освен всичко - и да ги реализира.

Абсолютно си прав.

Всичко друго махнете, ако искате, само порното не барайте, ей!!!

Интернет е разработен и ползван от американските военни още от 70те.Поддръжката и хардуера на мрежата са изцяло под контрола на американското правителство и службите на САЩ.Когато поискат ще го направят ограничен за частните потребители.

да да, виждам и ти си чул туи онуи от тук от там. така е започало, но вече нещата не са така.

Еххх а какви времена бяха... Някой от вас спомня ли си времето, когато в дир.бг имаше раздел "Хакери" и свободно можеше да теглиш вируси, хакерски прогрми и т.н.

Аз си спомям времето, когато в Дир-а имаше фамозния форум "Програмисти". Само простотия и заяждания се лееха там. Там всеки беше великан, а всички останали - идиоти :)

Значи почти нищо ново. Само дето сега на идиотите им казват IДиоти.

FuckTheEU

Както винаги лакомията на шепа хора ще затрие нещо хубаво. Интернет стана почти неизползваем заради лавината от реклама засипваща те отвсякъде, мигаща, неможеща да се скрие, натрапваща се, ревяща от тонколоните, когато курсорът ти е на нея....това е....нямам думи как да го нарека... Ето затова все повече и повече хора ползват адблокери, и дори да премахнат коментарите за ползващите адблокери както направиха редица сайтове, аз лично няма да си го изключа. Спокойствието в сърфирането си заслужава, повярвайте!

Абе и ти си прав, но Интернет стана трудно използваем заради алчността. Заради желанието да печелим още, и още, и още и ... Да станем милионери още довечера.

Отваряш имейла - реклами Отваряш Фейса - реклами Отваряш Вайбъра - реклами Отваряш сайт - реклами Писва ти от реклами и Решаваш малко музичка да послушаш - Пускаш Спотифай - пак реклами Мрежата сакс! Отивам на село

ADBLOCK

Adblock-а и тем подобни бяха добри до скоро до преди да ги натиснат, щото спираха абсолютно всичко. А я сега виж - ненатрапчиви реклами, туй-онуй... След последнот обновяване Adblock-а вече на нищо не прилича. Иначе щяха да ги фалират/купят и да ги закрият.

Споко. Всички сме в Матрицата. :р

И лъжици няма...

Има хапчета. Сини и червени. Всеки сам избира :D

Това е и моето виждане. Комерсиализацията и наводняването с реклами на една система унищожава незабавно нейната отвореност и достоверност. Рекламата е лъжа по същността си. Определяйки правила в Интернет в защита на рекламата унищожават целият положителен общочовешки смисъл и дух...

ще си плащаш ли като не искаш реклами? съмнявам се...

FuckTheEU

Че той безплатен ли е? Аз си го плащам. Помня в зората на нашия интернет - някъде в края на 90-те мисля че бил гейтс предрече. че след 10 години интернетът навсякъде щял да бъде безплатен, защото щял да се самоиздържа от реклами. Рекламите дойдоха, увеличиха се, увеличиха се още, и още, и още....и 20+ години по-късно безплатният Интернет на чико бил е само по големите площади.

Супер си е Мрежата. Не я барайте!

За промените в климата не съм съгласен. Нито пък някога ще плащам данък въздух на еврейската мафия за СО2-то което издишам. Нито за азота или метана, който кравите пърдят и прочие идиотизми на престъпници за дебили.

""Създателят на Глобалната мрежа и изобретателят на URI, URL, HTTP, HTML"" втората част вярна, първата част - глупост. Този не е създател на глобалната мрежа, а на един или няколко протокола от хилядите които се ползват.

Аман от геймърчета чули недочули нещо за компютрите.

Летто ли си Метто ли си, по-добре ти прочети нещо, нищо че си технически неграмотен. Интернет е измислен 60-те години още. Протоколите и стандартите му са почти непроменени от началото на седемдесетте години. Мейл, стрийминг, ftp, знаеш ли още колко услуги има интернет, и откривателите на нито една от тях, не твърдят че са ''бащата на глобалната мрежа'' Аман от неграмотни тиквеници по форумите !!

Чак пък хиляди ...

Някак си, всеки е готов да извади дряновицата срещу комшията си... Много, много, ама много страдание има.

Сетила се Мара да се побара....

Не за интернет, а за хората, ползващи интернет трябва да са притесненията...