Китай залага на дигитализацията на юана

Над 140 милиона души са инсталирали държавното приложение

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След безалкохолната бира, безкофеиново кафе и електронните пари, следва надуваемата жена......:(:(

''страшна новина'', ибрикчия гОгов! Хахаха! Следват подобни за рупията, дирхама и подобни невероятни валути на патански държави, нали? Или викаш като ковидите ти плащат, що да не се надупиш за 12445-ти път, а? :)

добра стъпка към по-удобни финанси! картите за разплащане съществуват от 1959 г., телефонните приложения са тряхно продължение, но винаги са били оперирани от частни фирми. Началото действително е било бавно и трудно, но днес оператори като VISA и MASTERCARD буквално жънат милиарди с разходи под 1% от приходите. Това разбира се им дава възможност да имат сериозно лоби в повечето по-големи парламенти. Иначе веднага възниква въпроса, защо няма държавен вариант, така и така масово се ползват що държавата направо да не уреди този въпрос. В крайна сметка примерно съществуването на хартиените ни пари се финансира с данъците ни, що тези да не могат.

китайците няма да печатат нови пари... просто ще добавят по една нула всяка година.

Идеята си е много хитра дори! САЩ им струва почти милиард годишно само да поддържат хартиената наличност на долара. Не да печатат долари с които увеличават общото количество долари, а да печатат долари които да заменят стари, износени, скъсани и тн. долари.

от плана е в ход