Коментари - Лазер осигурява HD видео връзка с астронавтите | IT.dir.bg
назад

Лазер осигурява HD видео връзка с астронавтите

В бъдеще астронавтите на Луната ще могат да разполагат с мобилна широколентова интернет връзка чрез лазерен лъч, който ще ги свързва със Земята.

Обратно в новината

Коментари - Лазер осигурява HD видео връзка с астронавтите | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама какви лазери, вече има някой успешни изпитания с квантово преплетени мрежи. Трансфера на данни в реалното пространство чрез вълни е абсурдно и не може да бъде използвано по надалеч от Луната ако искаш контрола да ти е в реално време.

да кацнат там пък сетне ще видим с връзката как е...))) поздрави от Стенли Кубрик))))

Хм интересно звучи тази разработка. А какво става, когато спътника около Луната отиде в сянка? Може би са няколко спътника за да има непрекъснат сигнал...

Чувал ли си за стационарна орбита?

Абе стационарен спътник спрямо Земята става. Ама в статията пише спътник около Луната. Ако някак си спътника прави обиколка около Луната за 27 дни, за колкото Луната се завърта около Земята може и да стане. Само че проблема е, че Луната се завърта около Земята, а и Земята се върти около остта си и вероятно има моменти, в които няма директен "поглед". Най-вероятно става въпрос за няколко часова връзка в денонощието, а не за постоянна такава.

Мда.. ще могат да следят мачовете и да дърпат порно.. Иначе едва ли ще ги интересува времето на Малдивите или цената на самобръсначките Gillete в Унгария.