Коментари - Стивън Хокинг: База на Луната до 30 години | IT.dir.bg
назад

Стивън Хокинг: База на Луната до 30 години

До 30 години човечеството вече може да разполага с база на Луната, смята видният британски космолог Стивън Хокинг.

Обратно в новината

Коментари - Стивън Хокинг: База на Луната до 30 години | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колумб е действал за разлика от тоя философ. И не се прави на голям гражданин, че ти миришат чорапите.

Човекът не си е с акъла. Потънал във футуристичните си фантасмагории, в които тук е добре, ама ще стане зле, дайте да се изнасяме там, където се става за живеене. Но защо се дава такава трибуна на този психопат, аз не знам.

"Но защо се дава такава трибуна на този психопат, аз не знам." Така работи Машината за Масова Манипулация.

Де ще си е с акъла, вместо да слуша какво му казват от селските кръчми в БГ взел да разсъждава за лунни колонии.

Тия ненормалници вместо да решават проблемите на човечеството и цивилизацията, дай да бегаме някъде. Ебати заплахите черни дупки и астероиди. Все едно може да избегнеш смъртта.

Така са говорели и на първите заселници тръгнали към Америка преди не толкова много време. Кажи им на тях "глупости" от висотата на напредъка в наше село.

Ще садим домати и краставици там!

Пфу.. Защо не оправите батака, който англосаксонците забъркаха на земята по плана на ционистите? Оправете бъркоча тука, преди да цапате другаде!

Няма такова нещо като "оправяне" на бъркоча. Бъркочът се нарича живот и е програмиран да оцелява и да търси начини всячески да се разпространява колкото може по-нашироко.

Предизвикателства в космоса се дължат на до крехката човешка физика на тленният човек, непригодна за негостоприемният космос и първоначално установените от Твореца физични закони, блгодарение на които сме закотвени на Земята. Понеже нашата работа е на Земянта и не е свързана с развитие на технологията, а с въстановяване на Божият образ в човека, благодарение на който можем да бъдем пригодни за вечен живот в Небесното царство. Тогава иследването на Божиите чудеса няма да бъде трудно за тези, които са победили греха с Божията помощ и са получили прославени от Бога нетленни тела. Пред тях ще се отрие необятните хоризонти на познанието и техните постижения никога няма да бъдат изгубени. Първо е вечният морален стандарт на Господ в който са вложени принципите на вечният живот и после всико останало. Първо търсим Божията правда и Божието царство и всичко останало ще ни се прибавя. Нашият Създател знае най-добре от какво имаме нужда и кое е най-добро за нас. А този свят загива и ще дойде по-добър свят за тези които победят греха като придобият ново сърце и нов дух. Бог е верен и истинен, и ни е дал велико обещание и надежда. Тези които Го търсят, ще се радват на Неговата могъща подкрепа. Какво велико чувство е, че имаме такъв верен и справедлив Създател.

Защо спамиш ? Човек ако е в беда моли всеки един бог за помощ ! Науката и бог са 2 много различни неща, тук става въпрос за теза и възможност в развитието на хората е да това е божа работа или не но според мен всичко е до екипи и колективи, спонсори и политики.

Говоря за самата действителност. Без Бог човек не може да направи една крачка. И понеже преди всичко друго Бог е, първо търсим Божието царство и Божията правда и всичко останало ни се прибавя. Науката, физичните и информационни закони, и универсланият закон за причинно-следствената връзка са в пълна хармония с вечният несътворен всемогъщ и всезнаещ Бог, Който е дал начало и смисъл на всичко в битието, понеже от Него произлизат. Но атеизма е в тежко противоречие с Бога и науката.

Докато не бъде изграден "космически асансьор" всички подобни проекти струват безумно скъпо и никой няма да инвестира в тях защото чисто и просто са изстрел в тъмното... Възхищавам се на човешкия дух и гений, но не виждам как може да се движим напред като се опитваме да прескочаме цели етапи. Как ще колонизираме Марс, ако преди това не сме се справили с предизвикателствата на Луната, а как ще развиваме лунна база ако преди това нямаме сериозна орбитална станция, с евтин и надежден превоз на материали и хора до нея?

а, къде сме тръгнали, като сме забатачили всичко тука?

Когато Бог давал акъл, русофилите били на военен харад в Москва!

В БГ няма русофили/русофоби, има само руски слуги и всички останали.

Писах "русофили", за да не употребявам нецензурни думи при описанието им.

Не го винете! Той незнае, че е Земя Македонска!

тоа си е верну инфалит и акъл фаф гъжа има ебаси

.

И аз тъй...до грехота да кажеш нещо срещу човека...да пази Бог

Този пак не се прибра за вечерна проверка.

хок, па ти си си на луната. ЩО ИСКАШ И НАС ДА НАПРАВИШ ЛУНАТИЦИ? ДАЙ ЛИЧЕН ПРИМЕР И СЕ ТОРПИЛИРАЙ ПРЪВ. ШЕБЕК! НИЕ СМЕ СИ ДОБРЕ ТУК, В РАЯ НА ЗЕМЯТА. НАС КОСМОСЪ НИ НЕ ТРЕБВА!

На руските слуги си ви е добре но хората искат много повече от това да вегетират.

sps_hrsf@abv.bg

ми давай! СЕ ЕНО ДА СИ У РАЙСКАТА ГРАДИНА, ДА СИ СЕ ПЕРКАШ С ЕВА, ЯДЕШ СИ ЯБЪЛКИ и не ТЕ ГОНЪТ, о ти лично по собстовено желание и по внушение от змията напускаш! При тва - кат питаш "има ли на луната нещо за хапване и онождане, самата ЗМИЯ ти казва: НЕМА БРАТ. САМО НЕКВО СИ ТВОЯ ФАНТАЗИА И МОЯ РИТНИК. А, ДА, КАКТО СИ ГОЛ НЕМА ДА ИЗДЪРЖИШ И 5 СЕКУНДИ ТАМ. радяциа, вакуум, минисуви температери.........ама давай натам, герой! КАЖИ ЧЕСНО, НЕ ТЕ ЛИ ЗИМА ЗА МАЛОУМЕН, АКО СЕ СЪГЛАСИШ?

Хайде бе,откога чакаме! Българските комунисти са готови космонавти -всичките на един луноход и хайде на Луната ! Там като ги пратим, те ще построят светлия си комунизъм и тогава Луната ще свети по-силно. Така поне да има некаква полза от тях!

неочаквано ме разсмя... пиши книги добър си

Изобщо не го вярвам ТОЙ да го е писал. До кога ще развяват скелета и ще трупат дивиденти на гърба на бедния човек?! Алчността няма морал и засищане.

.

Бах ти измисления дядка...хич не мога да се вържа на "гениалността" му...барем до кенефа да можеше да ходи сам...пази Боже

Тебе като гледам ходенето до кенефа далеко те е отвело, чак до кенефа.

Разправят, че учени от тайни научни колективи, финансирани от определени елити са открили портал за пътуване във времето и пространството. Порталът бил не в Космоса, а точно в Океана--там били най-големите тайни. Естествено до нас, обикновените хорица, тази информация ще достигне след стотици години...

Е, щом вече е достигнала до теб, защо не ни кажеш

Филмът се казва Stargate и порталът е открит в Египет и пренесен в САЩ!

Хахаха имаше и втори портал - в Аляска, по спомен :) Готин тинейджърски сериал беше... :)

Според някои от световния океан са изследвани 5%, не повече.

...но за сметка на това са замърсени над 95% от него...

Тоя какъв учен е,като дрънка само глупости!?!

Такъв дето не се е вслушал в проникновените ти съвети.

Виждам че ти му попиваш съветите чак до дрънкане.

Тя и науката е една "наука". Истински важни неща се крият поради "лицензии", "патенти" и други форми на тайна. На широката публика едни набедени за учени представят едни алабализми. Науката е превърната в религия.

На такива като тебе без способнотта да разберат какво им казва науката няма какво повече от религия да им се предложи, да. Не сте само вие.

Поредната откачалка, която си въобразява, че може да се бори с Бог, или човекът може да го замести.

В момента 22:01 SpaceX ще изстрелва BulgariaSat-1. Русопутаците да си пускат Youtube да гледат, как комсомолецът Елон Мъск изстрелва български сателит БЕЗ руски двигатели!

Дават и как АМЕРИКАНЦИТЕ сглобяват сателита и държат БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ.

Айдее... първата степен кацна успешно, втората е в Космоса БЕЗ РУСКИ ДВИГАТЕЛИ!!! Елон Мъск направи путаците барливи! :))))))

TIREX

тоя псевдо учен до кога ще го натрапвате?

Вие псевдо човеците до кога смятате да паразитирате сред хората?

Бази на луната има още преди десетки години. На какви се правите? Сега ли открихте топлата вода!?

Дааа. По-миналото лято бях за 2 седмици там.

Още ли има хора , които вярват , че земята е кръгла

Там където има езичество е възможно все още да вярват в този мит.

а не правоъгълна е...

Относно пътешествията на американците до Луната има доста странности. Най-странният факт е от 1967 г , загиват цели 11 астронавта, от които 7 във автомобилни катастрофи.

Де си го чел или гледал това? Във правда или по алфатв?

И аз, в твоето.

А дали са питали извънземните съгласни ли са да им се пречкаме и там?

Ние сме човешки същества. Овладяването на живота не е въпрос на контрол, а на намиране баланса между чисто човешкото (материалното) и Битийността, която ние сме. Целта на нашето пребиваване в тази форма е да внесем Осъзнатостта в този Свят. Това е Вселенски закон. Вселената, някои и казват Бог, чертае форми и чрез тях осъзнава себе си. Духът, съзнанието, което ние сме, а не онова, което си мислим, са вечни. Нали знаете какво е казал Христос: ''Аз съм пътят и истината и живота''. Той го казва за себе си, но то е валидно за всяко човешко същество. Да, ние нямаме живот, защото ние самите сме този живот. И поради тази причина няма как да го загубим, защото всичко е живот.

Духа е този , който задвижва материята и дава живот. Материята нищо не ползува.

А защо Гото от БГ не си останеш в 20-ти век, когато за последен път някой е изсписал думата "ползува" и не пречиш на другите с многословно празнодумство!

Е ако беше малко грамотен във физиката щеше поне да знаеш какво е това сила в механиката изразена чрез 3-те закона на Нютон и да не задаваш тъпи въпроси. Да ти го напиша на руски, щото явно си тъп путлераст, който отгоре на всичко не разбира какво чете и си измисля. Сила  векторная физическая величина, являющаяся мерой воздействия на данное тело других тел, а также полей. Опитай се да обясниш какво е това примерно центробежна сила и има ли такава. И никъде не съм казвал че за да се излети извън Слънчевата система трябва скорост по-голяма от светлината, а че "ДОРИ И ДА МОЖЕМ да се ускорим до скорост по-голяма от светлината възниква и проблема със случаен сблъсък дори с нищожни размери заради скоростта." Тъпотата ти очевидно обяснява първичните реакции и по отношение на понятието сила, и на изречение използващо словосъчетанието скорост на светлината.

Отговора на този въпрос е даден в същата книга още преди 6000г. в едем просто трябва човек да седне и да почете малко. Одрискахме планетата и сега си търсим друга планета да одрискаме и до кога така???????

сега в следващите 6000 години ли ще циклиш на това това изречение??????

Отговора на този въпрос е даден в същата книга още преди 6000г. в едем просто трябва човек да седне и да почете малко.

И кой е писал тази книга?

В книгата на книгите е записано: Глупоста на безумния било неговото наказание.

Въпросът е, за какво СИ наказан?

Наказвани биват тези, които отхвърлят истината и живота.

всички сме заразно болни където и да отидем заразата си я носим с нас-греха

след 7з0-750 години хомосапиенс ще бъде много променен,което ще даде вазможност да се разсели в космоса.нашата планета ще се запази,но тyк ще останe много малко население.то ще продължи да се развива и т.н.

Това 750 години е много напред. "Виж" и кажи нещо по наблизо. Например числата за тотото за неделя.

Аз ако напиша някоя глупост, което често правя, ще ми нахакат минусите, ще ме оплюят и ще трябва да ходя да си пия хапчетата! А тоя Всезнайко като си "отвори" устата, целия свят вика ах, ох, въх, верно ли бе, наистина, ле-леее! Че на всичкото отгоре и му плащат! А кажете сега, има ли справедливост!!!

Няма! Той се е родил умен, но недъгав, а ти здрав, но малоумен. Той е грозен, но известен и щастлив, а ти красив, неизвестен и пълен нещастник!

ако ще и грам мозък да нямам пак бих предпочел да мога да се движа и да не се налага да говоря през електронна игра......

Коментарът ти е панелно тъп!

СССР имаше база на Луната. По нареждане на Сталин беше изградена пред 1949-та. Не се вижда с просто око, защото Луната е куха - в Луната е. След разпадането на СССР вероятно базата е останала без доставки на суровини от Земята - бая пари трябваха да се издържа този подземен град. Питайте Путин, ако не вярвате - предполагам, че като член на КГБ е запознат със свръхсекретните обекти на СССР.

Тази база все още е оперативна,но е много тайна.Как си разбрал за нея ,колега,не знам.Карат Путин всеки месец там,за да го регенерират.Тръмп също се бил записал за посещение....

пълен булшит.....

Ако не беше безумната конфронтация между великите сили да сме задминали и Марс. Хигинс откри топлата вода. Нека да сметне за оръжие и воини какво е изхарчени вместо за наука ок технологии. Но едва ли се сеща колко са примитивни хората.

Стивън, Луната е наставница сурова...

ако преди 50 години,наистина сме кацнали на луната и сме се разхождали с бъги ,дасега да сме постройли там поне 100 бази,и поне 1 гараж за бъгита

и марианската падина са изследвани отдавна, ма няма ни гаражи там, ни бъгита нищо ... на еверест още мрат хора кат пилци, щото 70 години е "усвоен" и има туристическа пътека дотам. Цар Бомба е гърмял само веднъж, големи пирамиди има 3, една е китайската стена, и така нататък ... просто някои неща са така, правиш-виждаш, осъзнаваш, че е скъпо и безсмислено да се повтаря и толко. А само да припомня, че на луната кацаха няколко пъти, 5-6, не само веднъж, както напоследък някои путлерасти взеха да цвърчат като развалени грамофонни плочи

много е прав петър -американците изобщо не са кацали на луната щото знамето се вее на снимките а няма как да е така щото там няма атмосфера-разумяваш ли?

бреии, как успя да изпишеш толкова глупости? каква е тая "реактивна сила" ? в природата има 3 вида сили - гравитационни, електромагнитни и ядрени, откъде ги ижчпли тая "реактивна сила"? има реактивен двигател но това не означава че е базиран на реактивна сила. и и наи-смешното - кои те излъга че за да излезеш от слънчевата състема трябва да развиеш скорост по-голяма от скоростта на светлината ? (което според аинщаин е невъзможно)

Абе аз ако те ударя с юмрук по тъпата кратуна с коя точно от трите сили го правя?????????????????????????? И друго нещо да те питам понеже всяко тяло има маса, ГЕЙзерът с коя от трите сили ускорява водата ???

Нека да влезем в реалността и да започнем да се съобразяваме с ограничените човешки възможности и физически закони.

Тебе кой те е спрял да биеш главата в земята и да се молиш бе майсторе. Едни летят, други пълзят, трети израстват с корени и не се поместват пожизнено. Хората имаме на практика всички опции, стой си където си и си трай, какво си зинал с глупостите дето са звучали глупашки и преди два века.

Защо сте агресивен когато изкавам лично мнение и призовавам за реализъм и съобразяване с реалностите? Трябва ли да живеем с илюзии? Какви са тези всички опции които имаме според вас? Защо моралните в обществото падат с всеки изминал ден? Защото като включих телевизора те заливат с грях и похот, насилие и омраза, гордост и суета? Защо обществото е болно и агресивно? Защото мнозинството отвърлиха източника на живота, любовта и правдата в следствие на масонският социален инженеринг и за да угаждат на мимолетни страсти. И има риск да изгубят всичко, ако не се осъзнаят на време. Защото днеска сме тук и не знаем дали утре ще се събудим. Имате много грешна представа за Бога и за взаимоотношенията на човека с нашият Създател.

Бо Бо

Баба ти е кацала на повърхността на луната, а дядо ти се е разхождал по нея с бъги. Затова и ти си Лунатик )))

Ти нахлупвай алуминиевата шапка и лягай, че сестрата ей сега ще дойде и пак ще те нашляпа.

Имам усещането, че когато глобалистите го закъсат тук или там с изпълнение на плановете си, веднага изваждат на преден план Хокинс или Мъск с някоя бомбастична новина, та да отклонят за малко вниманието в друга посока. Впрочем самото присъствие на толкова соросоидни коментари под статия, която би трябвало да е чисто научна, говори достатъчно красноречиво каква е целта на подобни статии!

Да бе да. И оше няколко плюса си нацъкай, малко си се старал дотук. Това руските слуги сте толкова смачкани, че не можете да видите колко сте смачкани.

Първо - къде видя руснаци в коментара? Второ - май си доста запознат със самоцъкането на плюсове. Твоите навсякъде са точно четири, които сам си слагаш. А правиш ли си труда да видиш колко минуса ти слагат хората тук? Балансът ти е по отрицателен и от най- големите отрицателни стойности във физиката!

Има тук доста хора, които и понятие си нямат кой е Стивън Хокинг и какво място заема в съвременната физика и космология. Не напразно е назначен за Лукасов професор, място, което е заемал великият Исаак Нютон. На такова място не назначават зарзаватчии и месари! Човекът е прав в много отношения и най-вече за това, че преди да се изгради база на Луната, пътуване на хора до Марс е просто сладка мечта, по ред природни причини, които са непреодолими. Много по-лесно е да се изстрелват междупланетни кораби от Луната или от орбити около нея, отколкото от Земята. Далеч по-лесно е да се строят кораби на същите тия орбити, отколкото на околоземни такива. За следващите 30-на години ще се разработят технологии, които да позволят астронавтите/космонавтите да бъдат защитени от космическата радиация. Ще се разработят нови материали, които да направят корабите значително по-леки. Ще се разработят нови начини за придвижване в космическото пространство, вместо неефективните и нуждаещи се от хиляди тонове гориво химически ракетни двигатели. Да се говори, че около 2030-та ще пратят хора на Марс, ми се струва доста прибързано пак поради известните природни причини и човешки фактори.

Всъщност изстрелването до Луната изисква не по-малко ресурси отколкото пътуване до Марс. Проблема с радиацията е лесно решим и на практика Лунната база в това отношение ще е дори по опасно място. Стига да няма някое супер изригване няма проблем да се отиде до Марс. Съвременните технологии позволяват пътуването да стане за около 3 месеца.

Съгласен съм с теб. Но говорим за колонизиране на планетата, когато полетите до там трябва да станат рутинни и регулярни. За това се иска огромен ресурс и, очевидно, строеж на кораби в космоса. В окололунна орбита ще се строи много по-лесно и по-евтино, просто защото е нужна далеч по-малко енергия, отколкото на околоземна. Освен това, тепърва ще се разработват ресурсите на Луната, която е с еднакъв състав със Земята, т.е. същите материали ги има и там. И още едно предимство - огромен енергиен ресурс от Слънцето. Колкото до радиацията и това е преодолим проблем. Просто човешките бази ще бъдат скрити под повърхността и предпазени от космическите лъчения. Абе за всичко има решение, стига човек да иска да го направи...А съвременните технологии позволяват по-бързо придвижване в космоса, но все още са в съвсем начална фаза, а доста от тях са само теоретични разработки...

Още куп глупости под фалшив подпис. Знаеш ти колко ресурси трябва за едното и колко за другото, та и да ги сравниш чак можа. Айде покривай се.

За съжаление напускането на Слънчевата система е невъзможен проект. Единствената сила за такова действие е реактивната, а това значително ни ограничава. Дори и да успеем да задвижим нещо огромно спирането се явява също реактивен проблем. Проблем и скоростта, с която можем да се движим и продължителността на мисията. Дори и да можем да се ускорим до скорост по-голяма от светлината възниква и проблема със случаен сблъсък дори с нищожни размери заради скоростта. Изобщо сме си обречени да останем в Слънчевата система поне още милион години, докато се придвижим с бази до крайните планети на Слънчевата система и оттам да опитаме полет до най-близката звезда и то без възможност за връщане и изключително забавена комуникация. Бе нещо не я виждам тази работа. Пътуване до близките планети е едно, ама до близка звезда си клони към нула. Затова трябва да си пазим планетата, а единствената възможност за това е глобализацията и световно правителство, като една от първите задачи е да се ограничи раждаемостта, особено на цветнокожи неандерталци.

Не си съвсем прав, има и друг начин за ускоряване, трябва само да се заиграеш с няколко планети...

Абсолютно си прав, но това е само помощ към реактивната сила. И няма да помогне съществено.

И кога това? Ще чакат 5 години планетите да се наредят подходящо че да използват гравитацията им. То за марс се чака близо година хайде няма нужда.

Оф пак ли добрите американци срещу лошите руснаци? Всичките ти коментари са такива, егати детската градина си.

Ку-ку! Ку-ку!

Милион години, да ти имам смелостта с прогнозите. Само преди няколко века стъпването на луната е изглеждало по-невъзможно отколкото изглеждат междузвездните пътешествия днес. Невъзможно било да се излезе от слънчевата система, невъзможно както Voyager-ите невъзможно излязоха, баси глупостите си съчинил. И не си тоя, дето обикновено се подписва "Дада", него такива тъпотии не съм го видял да пише, ачик имитатор си.

Пътуването за дни до Луната дори пътуването до Марс за месеци е едно, пътуването за хиляди години до съседна звезда съвсем друго. Никъде не съм писал, че е невъзможно да се излезе от Слънчевата система, това си е някакво твое въобразяване. Апарати може да летят колкото си искат. В случая обаче говоря за човек. Тъпотиите в случая са твоите представи за това, което си мислиш че си прочел, а не това което съм написал.

Тоо още ли е жив