Коментари - Как се е появило магнитното поле на звездите? | IT.dir.bg
назад

Как се е появило магнитното поле на звездите?

Нова теория обяснява как се формират магнитните полета на звездите и галактиките.

Обратно в новината

Коментари - Как се е появило магнитното поле на звездите? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Bog sazdal choveka savarshen,no choveka zapochnal da razsazhdava i zagubil raq.

"Вече се знае как се образуват магнитните полета на планетите - процесът стартира с движението на подобните на плазма течности в ядрото на планетата. Тези течности провеждат електричество и създават електрически заряд." Какви са тези екзотични течности не се уточнява от авторите в статията разчитайки на принципиа който клъвне клъвне. В днешната фундаментална наука Са наложени теории чрез косенсус, които обслужват мамона и нямат никаква връзк с реалността. Това е причина обясненията на техните защитници и да са толква лишени от здрав разум и обективност към фактите. Според твърденията на защитниците на биг банг митологията, вселената и космическият газ се разширяват със скорост, която е значителен процент от скоростта на светлината и космическите структури (звезди, галактики и галактични купове) са се образували от консолидацията на този газ благодарение не гравитацията , която не може да спред разширение на вселената. Кое във вселената се разширява, е също интересно да слушаш, когато се опитват да ти обяснят.

По глупави кометари скоро не е имало. Единия изръсил глупост, другия опровергава с по-голяма глупост. Е нема такава държава, а по въпроса може да почетете физика. Явно и учените са забравили какво пише в учебниците по физика и не само в БГ ами и в УСА, щото "откритията" им са такава глупост, че направо трябва да ги е срам, но стадото е по-тъпо и от тяхм, така че номера минава. Четете физика. Нещата са обяснени преди 50 г. и доста от тях не ги пише в интернета, а само в учебниците.

"процесът стартира с движението на подобните на плазма течности в ядрото на планетата" - това ли е новото откритие???!!! Че тази теория не е нова бре, умници учени. Използваха я дори във филма "Ядрото" преди няколко ГОДИНИ.

Последното "велико" откритие на американската наука! След като материята се състои от заредени частици и те се движат естествено е че ще има и магнитно поле. После, как то се усилва в звездите, механизмите са вече ясни и ги има в учебниците. Детайлите се нуждаят от по-нататъшно изучаване.

Магнитът не е единственият начин да се създаде магнитно поле. И в статията не се говори за магнити.

Невероятна глупост. Ако бяха виждали магнит, щяха да знаят че ако същия се загрее до висока температура, той си губи магнитните свойства. Магнетизма е свойство на Вселената (полето) в което се намират звездите и планетите. Казано по друг начин, звездите и планетите внасят дефекти в магнитното поле на Вселената, а не го създават.

Невероятна глупост е глупостта която си написал. Магнетизма се създава от въртящо се електрическо поле (доказано с електроматнитите). Това е и математически доказано чрез формулите на Максуел. Магнитите притежават подредени атоми. В атомите има електрони и ядро въртящи се около центъра на "тежестта" (на практика електрона се върти около ядрото), като центростремителната сила е електрическата сила. Това въртене поражда въртящо се електрическо поле, което създава магнитно поле. Когато атомите са подредени в успоредни равнини (електроните се въртят подобно на планетите в една равнина, което не се пише в учебниците, особенно след квантовите глупости) тези минимагнитни полета се сумират и се получава магнит. При загряване атомите се раздалечавата и губят подредеността си, ориентацията си и оттам магнитните свойсва "изчезват", всъщност се разпределят във сички посоки и няма ясно изразени полюси. На практика всеки атом е електромагнит сясно изразени полюси, но заради свободното разпределение на атомите в материята, както и заради различните електронни орбитали магнитните свойства се проявяват само при определена подредба на атомите с подходящи електронни орбитали. Та искам да кажа, че магнетизма (полето) е свойство на материята (електрони и позитрони - градивните тухлички на материята и електрическата сила).

си го написал. Но накрая все пак трябва да посъветваш да се почетат учебниците. Между другото, то и електрона е магнитче. Дори, по-голямо от това дето обикаля ядрото. Пък при електрончето нищо не се върти- въх, сега трябва да се изхвърли квантовата механика, щото и тя нищо не може да каже. Освен това, нещо ще умешаш уравненията на Максуел. Затова да кажем, че не са много, а само едно. После магнитното и електричното поле са като кокошката и яйцето.

Там, у Францията се строи и ще се тества първият термоядрен реактор. Удържането на плазмата, в която се осъществява сливане на тежки водородни изотопи става със свърхпроводящи магнити, но не е лесно, щото плазмата самата е магнит- електромагнит. Та, плазмата не е твърда и е много мощен магнит при някави си милиони градуси. И наистина прилича на дефект в полето, което се нарича затварящо в смисъл на голяма продължителност в тороидално затворено пространство. Тъй наречения токамак. Интересно, че Вселената тук не ни трябва. Освен може би да се отбележи това, че по някакъв странен начин, тя да определя разстоянието, на което обикаля електрона около протона, ееее ъъъъ... средното разстояние. Обаче има се работа с водородните йони т.е. ядрата без електроните.