Коментари - Инженери създадоха ”марсиански тухли” | IT.dir.bg
назад

Инженери създадоха ”марсиански тухли”

Учени създадоха тухли от изкуствена "марсианска почва", които ще могат да се използват при бъдещето изграждане на колонии на Червената планета.

Обратно в новината

Коментари - Инженери създадоха ”марсиански тухли” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До всички, които са писали негативни или саркастични коментари: Може да ви изглежда смешно, но тухлите бяха основната пречка за разселване на хора по Марс. Всичко друго е технически решено. А съгласете се, кой ще се засели на Марс, ако не му бъде осигурен дом?

Никога няма да стъпи човешки крак на Марс, но вавилонските митолози вече ни осведомяват, че се правят подготовки за заселването му. трябва всички да останем зашеметени от невероянният "напредък" на човечеството.

На бас! Какво залагаш?

Не съм хазартна личност и нищо не залагам. Има достатъчно технически и библейски познания, за да знам със сигурност.

Тригъгълни масонски бутафорни от велпапе.

ама тухлите четворки ли са или еденички?

Е па само с тухла не става. Трябва си вар, киреч да може да стигне между тухлите. Сега и върху това да помислят.

е направен и "мозъкът" на "Гогов". Вместо в "Наука", неговите "творения" трябва да са в раздел НЕУКА!

Метеоритите които падат там не са така безобидни, както тези тук. Така, че да се строи каквото и да било там е абсолютно безмислено! Виж ако някой открие, как да се копае бързо землянка на Марс, това вече е друга работа.

Очевидно си много запознат. Сигурно от Роскосмос са ти го казали. НАСА с 3-те марсохода обикалящи години наред естествено за тъпаците като теб, няма никаква представа какво и колко често пада на Марс.

след като сме излезли от пещерите землянките са били първите трайни "местожителства" на хората. Причината е много проста, подобно на пещерите са сред най-лесно защититмите от всичко структури. има логика точно по този път да тръгне евентуална колонизация и на Марс метеоритите може да не ти се виждат опасни, но марсианската атмосфера е. Много по-лесно се изолира един вход към пещера/землянка отколкото да се строи цяла надземна структура и да се чудиш, кой прозорец ти духа с 95% CO2. Ако запалиш колата и дишаш през ауспуха получаваш стотици пъти повече кислород и стотици пъти по-малко CO2 от колкото дишайки марсианска атмосфера.

кви землянки на Марс ти се въртят из главата, там копаме марсианки :) а по сериозно по въпроса, според мен няма нужда от копоене. на Марс има множество каньони (идеални като защита), само трябва да се избере подходящ.

Това ти се получи добро :)

Добреее, значи тухли вече имаме. Сега да видим мертеците !

рибата в морето,ние с големия тиган тичаме,аман от тия насовски шашавлъци,нали фръкнахме на марс та тухли зехме да правиме

Глупчо, не тигана разнасят, а мрежата разпъват.

Абе пенсио,и поговорките не знаеш,кажи като ти спускат опорните поне да те научат нещо,а не само с преписване,аман от бивши комундели

а познайте кой ще измисли марсиански асфалт