Коментари - Откриха воден лед на екватора на Марс | IT.dir.bg
назад

Откриха воден лед на екватора на Марс

Учени от Великобритания, Франция и САЩ откриха на марсианския екватор воден лед.

Обратно в новината

Коментари - Откриха воден лед на екватора на Марс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само дето... и метанът и амонякът, и сяроводородът, и хлороводородът съдържат доста водород, не е само водата... Та какво са открили - само бъдещето ще покаже.

аз отрких че комшийката си простира прането само когато ме види

когато открият от какво може да се вари ракия на марс,тогава да ме занимават с техните открития учените?

Руските учени са по алкохолните открития ;)

А я ми кажи един истински американски учен,някой който е натурален,а не някой европеец или от останалия свят,а руснаците са си руснаци

- Ти какво работиш? - Учен съм! - Добре, де. Какво всъщност правиш през деня? - Ами то си пише в статията, бе, човек. Чети! Аман от простаци! "Учени откриха на марсианския екватор воден лед...Използвали данните от кръжащия от повече от ДЕСЕТ ГОДИНИ космически апарат "Марс Одисей"."

И откъде знаеш, че не са били нужни 10 години натрупване за да има статистически значим резултат бе майсторе. Не е невъзможно да е загубено време от глупост или липса на интерес но със сигурност ТИ не знаеш за какво говориш, ако и да се окажеш прав ще е чист късмет.

Хайде още един от БАН на минимална заплата.

откриха, ама на теория... също като големия взрив...

Че има елемент на догадка/хипотеза има, но не е ясно колко (малко/много) е. Самите неутрони са много трудни за мерене, далеч далеч по-трудни от гама и прочие. Но с тия измервания се занимават всякакви странни тиквеници, може и някой да е докарал нещо интересно. Или пък да е нищо и половина, и това го има. Без спектри и каквото там имат като данни и детайли за измервателната апаратура можем само да гадаем.

Иван Петров

ами идеално няма... единствено ако се копне там или се сондира ще се разбере... за мен е смешно заглавието "откриха"! предполагат на база спектров или газов анализ е едно, откриха е друго.

А ти какво искаш, Големия взрив на практика ли?

Като открият и марсианското уиски стягаме куфарите за пътуване до Марс.

Аман от неуки пишман редактори. Ама така е, от платени медии, без интерес за точност и и актуалност на информацията, какво може да се очаква?

1)Водород -> 1 протон (ядро) и един електрон (електронна обивка); 2)Деутерий -> 1 протон + 1 неутрон (ядро) и 1 електрон (електронна обивка); 3)Тритий -> 1 протон + 2 неутрона (ядро), 1 електрон (електронна обвивка); Как може неутроните "излитащи" от марсианската почва да съдържат водород?

и аз това се зачудих. би трябвало да е "неутроните съдържани от водорода". от текста си личат познанията по химия и чужд език на списвача.

Se taia

Уви :( в днешно време физика и химия са непонятни за журналята. Това го учехме в 5ти клас по природознание(днес Човек и природа).

Протони и неутрони в 5-ти клас? Малий!

Водната молекула H2O може да се йонизира под действие на космически лъчи на хидроксилен анион и протон . Протон е стабилен , но също под действие на радиация може да захване електрон и да се превърне в неутрон. Неутрона е нестабилен с период на полуразпадане 15 минути и се разпада на протон, електрон и елекрон антинеутрино. Понеже има детектор за неутрони , които са нестабилни и спонтанно се разпадат опростително е казано , че те съдържат протон.

Se taia

Това не отговаря на въпроса: Как може неутроните "излитащи" от марсианската почва да съдържат водород?