Коментари - Елън Мъск: През 2025 година пращам хора на Марс | IT.dir.bg
назад

Елън Мъск: През 2025 година пращам хора на Марс

Собственикът на SpaceX е обявил своята най-голяма цел - да изпрати хора на Марс през 2025 година.

Обратно в новината

Коментари - Елън Мъск: През 2025 година пращам хора на Марс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ала бала чифунски ментрарджийства и лъжи

след 10 години ще е ограбил гоям брой балъци густо майна

Някои хора и сега да ги прати пак ще им е късно!

целокупното българско правителство начело с вожда и чехльо да полети на братска американска ракета и да обезлюди Марс.

Този човечец, трябва да ги приказва такива, за да идват парички.А и хубави, сочни договорчета после, когато ако дай Боже, потръгнат нещата. Сега засега, са го осигурили с една сериозна порция от бюджета на богата държава.Колкото повече, толкова повече, и няма лошо!Освен това разни интересни мисли им минават през главите и на други богати хорица.Та не е зле, ако ги привлече и тях на своя страна.А бедняци да фърчат до Марс, все ще се намерят!

Ти него не го мисли. Гледай си бендикса на голфа, че нещо не пали...

ти кат тъ гледам с тия бендикси сигур бентли те вози смешник

Трябват свежи инжекции за да се поддържа фабриката за илюзии. Засега руските двигатели и кораби нямат алтернатива в извеждането на товари. Тоя евреин може да построи кадилак до МКС, но някой трябва да извежда тонове оборудване. Нужен е космически самосвал в обоза. Върху което работят руснаците - извеждане на полезен товар от 40 до 200 тона. Което си е вече фундаментална наука на десетки научни институти.

Ами това е възможно. Към Марс е малко по лесно да се изпрати кораб в сравнение с Луната. И наличието на атмосфера на Марс прави по лесно кацането , макар гравитацията на Марс да изицква два пъти по голяма скорост за кацане и излитане. Независимо че в последната фаза се използуват двигатели , иначе атмоцферата забавя корабът , дори и без парашути. А при излитане най малко може да се разчита на кислород от атмоцферата на Марс. Проблемът е дългият полет и престой на планетата. Но наличието на атмосфера и тук облекчава престоя и вода беше открита. Дали обаче може лесно да се извлича водата тепърва ще се установява. Ако концентрираме вниманието върху ракетите Фалкон, ще открием , че двигателите им са подобрен вариант на двигателят Ф1 на лунната ракета Сатурн 5. Отказът от двигатели , работещи с течен кислород и керосин при совалката, не означава , че двигателят Ф1 не е претърпял , много усъвършенствувания поне на "чертожната" маса фигуративно казано, защото от много време се използуват компютри за проектиране и че тези разработки бяха приложени наред с нови решения. В това отношение използуването на мерлин вакуум двигателя е едно оригинално решение и технологиите от совалката за леки резервоари дадоха възможност наред с технологични решения да се намали цената на извеждания товар. Ако се отчете че и частният характер на фирмата и полетите дава свобода на избор на оптимална стратегия за подготовката за полет, това може да стане сравнително по - бързо, но финансирането при това частно си е основен проблем. Но да не правя сметка на парите и възможностите на милиардерите, щом говорят за такъв полет имат нещо на ум. Следващата година нещата ще са много по ясни , защото предстоят ключови полети на Фалкон Хеави и на пилотираният кораб Драгон. Такива мисии не бива да се политизират,

Добър си много! Прати ЦВ на Мъск - ще те вземе в екипа. Само добави и нещо за радиацията ... че ще се върнете с по 6-7 ръце от мисията ...

Конструктивната схема на двигателя F1 е останала в миналото. А именно, използването множество споени заедно тръби, за оформяне на сложната кривина на соплото и горивната камера. Всички съвременни двигатели са с друга конструкция. В този аспект Мерлин въобще не е наследник на F1. Ползването на едно и също гориво не значи, че единия произлиза от другия. Именно отказа от конструкции подобни на F1, позволява рязко увеличаване на налягането, в горивната камера. По този показател Мерлин достига двигателите със затворена горивна схема (не конструктивна).

Зашо трябва да считаме мерлин за наследник на Ф1. Има големи разлики Ф1 е голям двигател - като тегло и тяга. 9 двигателя мерлин заменят един Ф1. В случай на авария , ако не е на старта , могат да се изключат два двигателя и полетът да продължи. 9 двигателя допускат дребно серийно производство . Всичко на поточната линия е по - малко , но се използува по дълго време - води до по ниска цена. По лесно се осъществява kроссфадинг. Двигателите си приличат по това че са газгенераторни. Тези двигатели имат по ниско налягане в горивната камера в сравнение със stage combusio - руските 68 при Ф1 и Ф1А 96 при мерлин1 ц и 108 при мерлин 1д срещу 260 при руските. По ниското налягане в горивната камера позволява по голяма маса изгорели газаве да изтичат от соплота за единица време за сметка на по ниска скорост. Например при мерлин 1д отношението тяга тегло достига 180 , а при рд 180 е към 80 , но пък скоростта на изтичане е 3.05 метра /сек срещу 3.31. Ф1 претърпя различни подобрения Ф1А и след това различни оптимизации на турбо помпата, тези последните патенти бяха взети и доразвити, което позволи с малък двигател да се постигнат резултати като с голям марлин 2. И използуването на мерлин вацуум позволява вече висок ИСП 348 при добра тяга 94 тона, което вече ги прави конкурентноспособни на руските - 359 ИСП , мо 30 тона тяга и знацително по малко отношение тяга тегло. Чисто теоретично може да се постигне по -добър резултат дори от Сатурн 5 , ако се използува при Falcon Heavy kроссфадинг и на първата и последна степен, което при атрактивната цена би трябвало да е голям плюс в сравнение с СЛС. Подобни резултати е могло да се постигне и на базата на Ф1А, С вакум двигател и модулен принцип и един Ф1А се прави s 4 пъти по малка тяга - както при Рд 180 и РД 193

Името се произнася Илон Мъск, Стояне! Къв Елон, кви 5 лева? Elon Musk (/ˈiːlɒn ˈmʌsk/

Абе брато.... Гледай си теслите и Земята бе, Космоса го остави на тези, дето го могат! За да пратиш хора на Марс до 10 години значи, че трябва да ги изстреляш след 5! Откак Уолт Дисней купиха правата за Стар Уорс много смело взехте пак "да гледате" там, където не е за вас бре....!!!

Не задавай въпроси на тъп путлераст, че може да изпуши тъпоглавеца.

Нещо на Кенеди се опитва да се прави - че ще прати хора на Луната (Марс) това десетилетие

Що? Щатите не изпратиха ли хора на Луната "това" десетилетие? Изпратиха.

Пратиха , пратиха , че и едни байряци даже там развяха щото едни ветрове там не ти е работа)))) хи хи

Погледнах пак вечерта коментарите и каква изненада, руската тролеферма пак е била най-активна с постове писани като от умствено изостанали - защо им е такъв приоритет да заглушат нормалните постове и под такава новина не ми е съвсем ясно, на тотално отчаяние го докарва.

Забравяйте, че и Едисон се е подигравал на Тесла за променливия ток, че само в цирка щял да намери приложение

Тя яко се е надрусал.

Психо.

що такива хора не творят в Русия се питам аз и не искам отговор :):)

що не вземе да отиде лично той да постои на Марс и да се върне, а иска да праща балами? Има много заблудени овце, дето си мислят че пътуване и престой на Марс е голям "прогрес", а не схващат че сектата на тоя от снимката иска роби на Марс за военни цели и добиване на ресурси.

Чака пример от Путлер, да иде в Сирия да бомбардира лично или поне лична да стане опълченец в Украйна. ама има да чака злото джудже винаги се крие зад други.

На роба все робство му се привижда. А свободните хора искат да летят. Елон Мъск е казал, че иска да умре на Марс.

Светът страда заради платени кретени като Този!

Този Мъск по-прост и от нашата Росица. Мине се, не мине се и се осере с некво дебилно изказване.

Ще прати колкото Северна Корея пратиха космонавти на Слънцето :))) Те и тез едни пари ще крадат ...

Елън Мъск: През 2025 година ще пращам хора на Марс Волен Сидеров: През 2024 година ще пращам на Сатурн.

Едни могат, а други могат само да плюят...

Браво Това е смисъла на съществуването на Човека ! Да разнесе Живота сред Космоса !

я изгледаите цялото интервю на мъск (че тук в дир-а има и съчинения) и тогава коментирайте. при положение, че е най-иновативната космическа компания/организация може да си говори каквото си иска.

Девет години за да се направят няколко снимки за кацане на Марс ?? Мислех, че технологиите в Холивуд са напреднали повече.

Такива като тебе докато се чудите как да пробутате евтините си агит-измислици ще проспите не само колонизацията на нови светове - която е неизбежна, толкова е видимо вече - но и целия си собствен живот (последното е не толкова лош вариант всъщност предвид алтернативните опции които имате).

шефче

Ха ха ха ..................."ще проспите не само колонизацията на нови светове - която е неизбежна, толкова е видимо вече"..............................хи хи х их хих хихи................................!!! Май най-страшното става, когато човек започне да гледа на ФАНТАЗИЙТЕ си, като на РЕАЛНОСТ!!!!!!!!!!!!

А Путя Късокрайки ще прати космонавти на Венера още преди 2020!

Шъ прати, ама на венериния ми хълм космонавти!

Така става то... "Голям залък лапни - голяма дума не казвай!" Но много по-вероятно е до тогава никой да не си спомня думите му.

Големи простотии. Ще прати баба си на Венера.

А,първо отскочете до Луната за една тренировка, а пък после ходете до Марс!

Хората ще пращат астронавти на Марс, а ние тука с некви две "каки" не можем да се оправим....

Докато свят светува човекът никога няма да отиде на Марс и на която и да е друга планета.

Абе след доста на брой години и ако не се самоунищожим..............., то теоретически е възможно!!! Но НЕ и с ДНЕШНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ!

Ние вече сме се самоунищожили според Божието слово, което дава на този свят още само няколко години същестувание.

Как ли не се е сетил Мъск да се допита първо до тебе.

Дикато не стана поредното популярно гуру визионер на хуманистите, което изразява техните виждания и стремежи, и аз не знаех че същестува този човек.

А това досега брои ли се - с марсоходите, със стъпването на Луната, с Фила и Розета, с МКС? Или идва "страшния съд" затова няма?

Дразнещо е че на такива въздухари кат о Мъск им дават масова трибуна да им слушаме небивалиците. Истинските прионери не пращат други хора да вършат тръдната работа а отиват само. Този е офисно гуру.

Поне да беше прочел статията преди да ръсиш мъдростите си. Казва, че сам смята да отиде след 4-5 години. Може да успее, може и да не успее. Без смели планове нищо не става на тоя свят - освен постването на агит-коментари като твоя под новините и подобни вдъхновени занимания.

Става дума за МКС, а не за Марс.

Да отиде сам там, а не да жертва други хора, които успешно е излъгал. Освен това сигурно най-подходящата планета за живот е Венера, въпреки температурата от 460-480 градуса и атмосферата от сярна киселина. Има едновременно кислород, вода (най-малкото се съдържат в сярната киселина), близка гравитация и източник на енергия - топлината. Не случайно се наричат Венера двойник на Земята. С близки характеристики от гледна точка размери и гравитация. Там трябва разбира се сериозни хладилни системи и издържащи на сярна киселина.

Те хората сами се жертват. Никой не се насилва. Желаещите за слава са много. А виж какво правят руските терористи с ислямско подсъзнание.

Стига си тролил тук! Малко ли политически теми има, където да пишеш глупости на воля? Като си такъв експерт по тероризма, какво направиха френските терористи с ислямско подсъзнание в Париж? И за това ли пак руснаците са ти виновни?

Абре Мъски, Мъски, кога изпратиш ЖИВИ ХОРА и ги върнеш ЖИВИ 2025 - да ми звъннеш на МОБИФОНА.............................! Ей, аман от "научни" глупости и ТОТАЛНО ЗАЛЪГВАНЕ на обществото!!!

Къде прочете, че ще ги връща?

шефче

Не съм! Обаче, тогава защо никъде не пише, че на Марс ще ги погребва!?

А не трябва ли да ги върне?

Тоя като си приказва дали си вярва?

Хората се надпреварват. А в Мужикистане гола вода пают и каПутин люблют:)))

Тоя да не е общувал с ББ, че е усвоил изразяването от първо лице. Той щял да праща... Кой си ти бе? Президентът на САЩ не си позволява да говори от свое име, а някакви хапльовци са по-католици от папата.

Все пак парите са негови, докато боко и обонго оперират с парите на народа си.

Не забравяй, че и двамата са избрани от по-голямата част от своите народи да им управляват събраните парите.

Дали са негови парите? Ако компанията е публична, т.е. с привлечени пари от борсата - съвсем не е негова.

Ако му кацне ракетката на Марс, както му кацна последната тука, ще бъде доста кратка мисията хахахаха

Че там има ли море, в буквален смисъл, щото райони кръстени "море на .." може и да има.

Ако се спазари за декорите на филма Марсианеца и малко ги пооправи може и да снима кацането за 2025година. Кенеди успя, защо да не успее и Мъск, сега кино технологията много напредна, за сметка на космическата.

Какво е успял Кенеди, кретенче?

Ние избираме да отидем на луната, реч, произнесена от Джон Ф. Кенеди на 12 септември1962 г. в Хюстън! Не се ли сети какво е имал предвид? Не знам кой е кретена тогава?

Ако кажеш, че няма и да ги връщаш веднага ти давам списък на около 300-400 човека из българските управленици.

Не да само да каже, ами да обещае и да гарантира, че няма да ги връща на земята.

"Ма кък ш'та зАбрава кат не моа та зАпомна" - бил рекъл утешително на изпроводяк за казармата един новобранец на гаджето, което му плачело да не вземе да го забрави през службата. Та "кък ш'ги върне кат не мое ги прати", мисля си ...

В духа на днешния ден, мога да запитам, дали са си платили винетката до Марс?! :):):) А иначе - частната инициатива винаги е по-гъвкава от държавната и може и да успеят... Друг е въпросът, дали с тези финанси не могат да се решават земните проблеми и тогава да обърнем внимание на другите близки планети... Не е решение просто да си пренасяме земните "болести" другаде. Явно пътуването да близките планети е просто въпрос на пари и време, докато за земния мир засега няма решение... Е, дано да успеят хората, щом искат, поне инициативата е похвална!!!

Идеално! Когато пристигнат ще могат да хапнат марсиански бургер. До тогава китайците ще са отворили верига от ресторанти за бързо хранене...

ние пък ще пращаме на Сатурн

ко на правите на будали ,, руснациет кацнаха на марс още 60 те ... а сега и двете държави имат антигравитационни двигатели с който си щъкат наляво надясно .. а на нас ни показват от време на време .. как изтрелват някоя ракета и ни пускат такива тъпи новини .. може би и на Марс вече има колония както и на Луната ... !!!!

То и сега могат да се пратят хора на Марс. Въпросът е дали ще пристигнат живи и ако да, какво ще правят след като свърши кльопачката...

Че се ручат.

Ерейски типични измами.

И Мъск ли стана евреин?